Topic mai vechi readus in actualitate, fiind util in aceasta perioada. Cum procedam cu perechile in care porumbeii nu se doresc? Am 3 perechi de matca in aceasta situatie si de o saptamana stau inchisi in boxe degeaba. Ba nu turie masculii ba ii ignora femelele. Le-am dat si drumul in cusca inchizand restul perechilor pentru a se putea desfasura… degeaba!

Vechiul topic:
Salutare. Sambata a fost ziua cea mare pentru mine incepator find, “imperecherea porumbeilor”. Ma trezesc bag masculii in boxe apoi bag femelele fiecarui mascul [6 masculi 6 femele]. Cantau de parca eram la concert, fiecare mai tare. Miercuri le dau drumul din boxe si constat ca din cele 6 perechi pe care mi le propusem sa le am doar 3 s-au format.

Perechea 1[care nu s-a imperecheat] masculul e mort dupa femela, femela 2 [cumparata de la un om cu mare experienta in columbofilie vicecampoion la fond dar s-a lasat pt ca e prea batran ] si masculul bate femela, ea nu doreste nici de cum sa se imperecheze cu el, il ignora.

Perechea 2 acelas lucru, masculul bate femela numai ca femela provine din crescatoria mea. A 3-a pereche nu se bat si stau singuri retrasi intr-un colt ei fiind si mai tinerei.

Va multumesc pentru timpul acordat. Sper sa imi ziceti ce sa fac si o metoda ca sa pot reproduce din acea femela cumparata. Multumesc inca o data.

Vali