farahappyend-dupaSalut, sunt Costin, am 27 de ani si sunt din Dambovita. Povestea mea cu porumbeii a inceput din copilarie, cred ca de pe la 6 ani si a tinut pana anul trecut in vara cand am hotarat sa plec la munca in strainatate si sa las porumbeii in grija parintilor. Cu bune si rele, de la porumbei adunati de peste tot in copilarie, la porumbei care incepusera sa dea rezultate in ultimii ani, cu toii au “disparut” in vara.

Desi ii lasasem inchisi si cu foarte multe rugaminti sa ramana inchisi pana ma intorc, nu a fost deloc asa. O vreme am facut columbofilie prin telefon, din care sa scoata pui, din care nu. Ce oua sa lase, pe care sa le sparga si tot asa… Am aflat ca porumbeii mei nu mai sunt.

“I-au mancat pisicile!” Nimic mai trist, imi venea sa ma “teleportez” acasa sa vad cu ochii mei. Multe zile de atunci nu am fost bun de nimic… chiar daca asta suna nostalgic si eu am o varsta… . In octombrie m-am intors, tot drumu m-am gandit ca poate nu e adevarat si ca poate mi-au spus ca nu mai sunt doar ca sa nu ii mai stresez la telefon cu discutii despre porumbei.

Dar nu a fost deloc asa… nu am intrat bine in curte ca direct la crescatorie m-am dus. Ce sa vad, un cotet pustiu si murdar in care doar cuiburile si cojile de oua din vara imi mai aminteau ca acolo ar fi fost porumbei. Si totul in asa scurt timp. Nu pot sa imi invinovatesc parintii pentru ca si ei au varsta care o au si ii cred cand imi spuneau ca au griji mai importante pe cap decat porumbeii mei. Desi la momentul respectiv “turbasem” de nervi.

In speranta ca din puii scosi in vara s-au pierdut cativa, astept primavara poate mai “apare” vreunul sa ma motiveze sa ma reapuc luindu-i pereche ;). Am fost de mai multe ori in targ, in ideea sa imi cumpar macar o pereche sa ii mai aud prin cotet, dar cand ajungeam sa aleg parca niciunul nu corespundea criteriilor mele. Asa am ramas eu fara porumbei! Poate vi s-a parut plictisitoare povestea mea dar vroiam sa o impartasesc cuiva. Vant in pene pe 2015!!!

Inainte…
farahappyend-inainte

Dupa…
farahappyend-dupa