Buna la toți!

De vreo 7 ani am devenit columbofil amator. Iar acest început a avut aspect negativ. Am cumpărat de la un columbofil profesionist porumbei tineri care erau infectați cu variola respiratorie. Această “urgie” s-a instalat și în cotețul meu, care este străbătut de razele solare directe în proporție de 35 %. În fiecare an din mai până-n octombrie, puii sau mureau fiind infectați sau îi lecuiam. Cei care supraviețuiau nu mai erau cum ar fi trebuit să fie. Deci adausul de porumbei se făcea primăvara devreme, când frigul oprea din dezvoltarea infecției. Am făcut dezinfectări cu produse chimice, cu flacăra, dar situația nu s-a schimbat.

În acest an am testat o metodă foarte eficace. Nu știu dacă cineva a împărtășit-o sau nu, în orice caz este o dovadă din partea mea că funcționează real. Este simplă doar să ai la îndemână arbori de nuc. Metoda constă la a 4 zi, la ieșirea puilor din ou se pune o mână de frunze de nuc proaspete în cuib. Se repetă după fiecare 5 zile, până la “majoratul” puilor, la o lună.

Folosind această metodă puii vor crește sănătoși cu imunitate la variolă sau alte boli respiratorii. Am avut un pui cu un semn de variolă cutanată (de piele), se pare am pus frunzele de nuc cu întârziere, care la o lună s-a vindecat total fără ajutorul meu.

Sper să fie de folos această metodă.

Vitalie Huțanu, MD