As vrea sa va spun o povestioara scurta dar totusi interesanta avand in vedere caldurile de 30 grade de afara. Am achizitionat de la un prieten o pereche de galateni din anul 2008. Dupa ce au facut seria de oua la 2 zile mi-a disparut porumbita din voliera. Am fost devastat deoarece m-au costat mult.

Am dat pe ei o cuca pe standard, un voltat puiandru si un voiajor cu inel cu cip. A trebuit sa dau ouale la un prieten deoarece nu mai aveam nici o pereche cu oua. A trecut o saptamana si tot nu a aparut. Incepusem sa cred ca a murit.

In ultima zi la bunici cand asteptam sa vina parintii sa ma ia deoarece pe 05.09.2012 trebuia sa ma duc la liceu pentru uniforma ceva mi-a atras atentia in voliera. Eu le pun mancare la porumbei intr-un castron din iena mare. Dar de o saptamana le aruncam mancarea pe jos. Am intrat in voliera sa ridic castronul care era cu “fundu” in sus si cand sa vezi surpriza. Sub el era porumbita mea galateanca. A iesit si s-a dus ca o pisica la vrabii la apa. A baut cred ca 10 ml. Am ramas socat deoarece era intr-o stare foarte proasta dar era inca in puteri. Intrebarea mi-a venit pe urma. Cat poate sta un porumbel fara apa si mancare? Dar mai ales cum a trait 7 zile asa?

Sorin