Intamplare povestita de Radu Gabriel

Azi dimineata la ora 9 am coborat la porumbei si am observat usa deschisa comaprtimentului de matca cat si de zburatori (maturi). Anunt un prieten columbofil Stanca Gica de la care aveam ceva porumbei in matca, daca nu cumva au ajuns ceva porumbei pe la el…si imi zice ca doar o femela. Domnu Stanca vine la mine sa vada cele patite (ramas fara matca si cativa zburatori care pana pe seara s`au stans cam 90%).

Dupa ceva timp domnu Gica pleaca si ma suna dupa cateva minute ca a vazut un porumbel “Janssenul”(porumbel din matca ce il primisem de la dansu)pe o casa; avand norocul ca acest crescator are porumbeii foarte blanzi, a chemat pasarea si venea de pe acoperis pe acoperis pana langa dansu chiar coborand in strada langa el.

Dupa ce pasarea coboara pe strada, dau o fuga acasa iau un pumn de boabe, i le inmanez si a inceput sa cheme porumbelul pana cand a reusit sa`l prinda in curtea unui vecin cam la aproximativ 1 km de casa mea… (las un film cand prinde porumbelul – este de calitate mai slaba deoarece e filmat cu telefonul – si o poza cu porumbelul).

janssen-gabi.jpg

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6gwuGzv7OvM[/youtube]