O zi tragica, cu un final fericit

Intamplare povestita de Radu Gabriel

Azi dimineata la ora 9 am coborat la porumbei si am observat usa deschisa comaprtimentului de matca cat si de zburatori (maturi). Anunt un prieten columbofil Stanca Gica de la care aveam ceva porumbei in matca, daca nu cumva au ajuns ceva porumbei pe la el…si imi zice ca doar o femela. Domnu Stanca vine la mine sa vada cele patite (ramas fara matca si cativa zburatori care pana pe seara s`au stans cam 90%).

Dupa ceva timp domnu Gica pleaca si ma suna dupa cateva minute ca a vazut un porumbel “Janssenul”(porumbel din matca ce il primisem de la dansu)pe o casa; avand norocul ca acest crescator are porumbeii foarte blanzi, a chemat pasarea si venea de pe acoperis pe acoperis pana langa dansu chiar coborand in strada langa el.

Dupa ce pasarea coboara pe strada, dau o fuga acasa iau un pumn de boabe, i le inmanez si a inceput sa cheme porumbelul pana cand a reusit sa`l prinda in curtea unui vecin cam la aproximativ 1 km de casa mea… (las un film cand prinde porumbelul – este de calitate mai slaba deoarece e filmat cu telefonul – si o poza cu porumbelul).

janssen-gabi.jpg

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6gwuGzv7OvM[/youtube]

Categories Diverse

28 comentarii la “O zi tragica, cu un final fericit”

 1. Un gest foarte frumos. D-l.Gica este un om de omenie. Mai rar asa ceva. Pe viitor va recomand D-le.Radu sa asigurati cu mai mare atentie usa unde se afla “copiii dumneavoastra”.

 2. dar cu ceilalti porumbei ce sa intamplat ai mai recuperat ceva ?

 3. Domnu Andrei am inceput asigurarea volierei la matca cat si compartimentului de zburatori si cu aceasta intamplare nefericita renovez si compartimentele.
  Acum ce sa facem viata merge inainte !

 4. Pentru mesajul cu nr.11 da este din linia Janssen,si daca doriti detalii am lasat mai sus numarul meu de telefon.

 5. Un gest foarte frumos se vede caracterul columbofilui!!!!!!!Felicitari

 6. frumos,felicitari,desi janssen pur nu mai exista,asta sigur

 7. cel putin eu asta stiu,s ar putea sa ma insel,scuze atunci

 8. da fain…fain ca sa terminat cu bine..si faina pasarea..intradevar…..imi plac tare atia cu floare in piept..sau cum se mai sp..cu cravata…..am si eu un rosu asa…trestiu…tare faini mai sunt/..

 9. in piept are o floare..chiar azi l’am tinut in mana..bft

 10. si eu am scapat o porumbita afara am avut noroc ca masculu meu era perece cu ia si iam dat drumu afara si asa a aduso napoi ce noroc am avut ati avut noroc mare cu boabele si cu probrietearu curti si bafta in continuare:).

 11. salut,doresc si eu nr de telefon a domnului spanu viorel din eforie nord,multumesc multComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *