Vreau sa va impartasesc o experienta prin care am trecut azi dimineata (30.07.11) , si prin care nu vreau sa mai trec. Aveam o femela voltat neagra , de toata frumusetea , pe care o primisem cu circa un an inainte de la cineva care o salvase de pe drum , era sa dea masinile peste ea.

Un vecin , stiind ca am porumbei , a venit cu ea seara la mine si zice : uite am gasit un porumbel , ia-l ca n-am ce face cu el. Ma uit la el , constat ca e curcan , cum ii zicem noi pe-aici . Sora mea s-a indragostit pe loc de ea , botezand-o bibi. A doua zi am dus-o la curte unde am cotetul , si in scurt timp s-a acomodat cu ceilalti. Eu cresc voiajori , si am si doua perechi de galateni.

Azi dimineata intru sa le dau mancare , eram si un pic suparat de necazurile de acasa , caci de jumatate de an toate imi merg parca din rau in mai rau , toti navalesc peste hranitoare , Bibi a coborat de pe odihnitoare , zgarindu-ma usor pe fata. Atunci fara sa-mi dau seama , am dat cu palma izbind-o de perete. A ramas parca paralizat-a mai misca doar un pic buimaca. Atunci dandu-mi seama de nenorocirea ce am facut-o am luat-o repede , m-am dus sa-i dau apa pe gat , dar in mai putin de cinci minute a murit in mana la mine. Credeti-ma ca am plans ore in sir , nici acum nu mi-am revenit. Obisnuiam sa-i mai lovesc usor pe cate unii mai rai , dar nu pateau nimic. Nici pe ea n-am lovit-o rau , totusi a murit .

Putin conteaza acum ca-mi pare rau , n-o mai pot aduce innapoi. Ma oftic mai mult ca eu am omorat-o , care in viata mea n-am omorat nici un animal , daca o lua uliul , sau murea de vreo boala , asta e , n-aveam ce face.

Ma simt vinovat , imi vine sa renunt la toti porumbeii , nu mai am chef de nimic. Cu ce a fost ea de vina de a platit cu viata? Doar ca vroia sa manance? Sau ca stapanul vine prost dispus de acasa , si nu au parte de iubire si respect pe cat ar merita? Am vrut sa va spun sa va iubiti porumbeii asa cum sunt ei , si sa nu-i loviti , n-au nici o vina ei pentru necazurile din viata de zi cu zi.

Radu