Din ciclul dacă îmi povestea cineva, nu credeam, am trăit o întâmplare cel puţin interesantă anul acesta. Am pierdut câţiva porumbei la concursuri, în special masculi. Unul dintre ei, la prima etapă de pe 1 mai. Perechea lui a rămas văduvă şi neconsolată şi cu un pui de 4 zile pe cap, pe care l-a făcut mare ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, cu toate că în primă fază mă pregăteam de rolul de tată adoptiv. Nimic senzaţional până aici. Surpriza a venit când femela a depus ouă lângă puiul pe care îl crescuse, exact ca şi când ar fi avut pereche.

Din curiozitate, i-am lăsat unul, cu gândul : chiar dacă e fecundat, oricum nu e nebună să stea singură pe cuib 17-18 zile. După 10 zile, femela se încăpăţâna să mă contrazică. E drept că nu mai stătea non-stop pe cuib, dar mai mult de 3 ore nu pierdea timpul pe afară. Poate ajutat şi de căldura de afară, pentru că femela nu părăsea oul decât după ora 13.00 puiul a eclozat la termen şi zilele trecute a ieşit la zbor.

M-am amuzat zilele trecute când l-am trecut în caiet, iar la secţiunea tată, am trecut –. Ştiu că e greu de crezut şi recunosc că dacă nu mi se întâmpla mie aş fi zis că e basm, pentru că mi s-a mai întâmplat de x ori să pierd un porumbel iar perechea lui să abandoneze puii şi mai ales ouăle.

Interesant e că femela nu a mai repetat figura după creşterea acestui pui, cu toate că se calcă în fericire cu orice mascul o cântă mai serios, nu a mai depus ouă. Şi începând de săptămâna asta nu mai are şansa că are un mascul liber.

Nelu