OM si columbofil. Randuri de multumire

Articolul contine 2 mesaje diferite despre 2 columbofili de apreciat.

1. 9 iulie 2013. Orgoliul se infoaie, sentimentul se suprima si ratiunea lasa loc unui vis de marire. Poate daca eram acasa sa vad, sa simt, sa cumpanesc . . . insa prin telefon, totul devine impersonal si comand imbarcarea .

14 iulie 2013. Urmaresc harta sosirilor de la Berlin National . . . ceas dupa ceas Carpatii se contureaza in privirea-mi pierduta, o bariera in calea porumbeilor nostri. Astept zadarnic, timpul zboara si nu mai sper! Acum, in fiecare zi incerc sa uit cum din nesabuinta si prea multa visare i-am pecetluit soarta si sper doar sa traiasca, oriunde!

27 noiembrie 2013. Suna telefonul . . . accent moldovenesc: ma numesc Balan Ion, sunt din Suceava, un porumbel al dumneavoastra e la mine si vreau sa vi-l trimit. O fi vreun pui din cei pierduti, nu merita efortul . . . ma gandeam, dar nu gandeam o clipa ce urma sa aud; Un vis devenea realitate prin gura unui om, pe care nu-l cunosc, dar pe care sigur n-o sa-l uit vreodata! Infrigurat astept autocarul de Suceava si-mi imaginez clipa . . . ii cer iertare ca am trimis-o din orgoliu la o lupta prea mare! O lectie prea dura, dar binemeritata! Un final fericit, pentru un porumbel prea tanar si pentru un incepator !

Va multumesc, domnule Balan Ion!
Adrian Filip

2. Sa scoatem in evidenta si lucruri bune despre columbofilie. Zic asta gandindu-ma la un moment trist, acum 5-6 ani, intr-o zi de iarna inainte de Craciun, din 27-28 porumbei cati aveam, dihorul mi i-a facut franjuri, doar 8 porumbei mi-au scapat. Trist, abatut toti ma indemnau prieteneste sa renunt. Porumbei nu ar fi zis nimeni ia si tu o pereche, scoate pui si mi-i dai inapoi la vara, ia o pereche de tardivi, nici un coleg …

M-a ajutat un mare OM, dl. Tepeneag Puiu care mi-a dat 10 pasari, fara sa cer, mature de la matca, fara nici un LEU. Poate lucru acesta m-a tinut langa porumbei, poata lucrul acesta m-a ajutat sa imi refac un lot. Idea e ca avem nevoie sa scoatem in evidenta si fapte bune si oameni de caracter.

Samuel Oprisoni

Categories Diverse

16 comentarii la “OM si columbofil. Randuri de multumire”

 1. Superbe aceste povestioare… Hrană pt suflet. Mulţumesc.!

 2. Ba sunt foarte multi oameni altruisti si de mare caracter, insa cei rautaciosi ies mai usor in evidenta!
  Gandindu-ma doar la mine, sunt foarte multi oameni care m-au ajutat dezinteresat, insa rar ma gandesc la ei . . . si nu-i bine! Deloc!

 3. Sunt convins ca exista multi mai multi oameni cu bun simt la care li se pare un lucru normal sa faca asta!!! Cu oameni cea cei de mai sus o sa creasca Romania in toate domeniile! Nu cu oameni care vor doar sa le fie lor bine!

 4. O cunostinta a pus bilet cu numar de telefon la un porumbel care a intrat sa manance in adapostul lui, dupa a fost sunat de proprietarul porumbelului acesta ia multumit , la intrebat ce sa intamplat cu porumbelul, de unde este… dupa a inceput: BAGAMIAS ….. IN TINE DE BRACONIER , F…… IN G … DIN CAUZA TA MIA PIERDUT PORUMBELUL CLASAMENTUL… am ras de mam spart :)))))))) cand am auzit intamplarea :)))))
  Adik sa manance porumbelul mancare la sac, grit, minerale ( totusi nu ti le da nimeni moca) si dupa sa ma sune proprietarul si sa ma injure mai bine ma lipsesc :)
  Pui o sa donez si eu la randul meu dar cu pripasitii sunt in dubiii :)

 5. DA, exista oameni cu caracter…si spre uimirea mea destui de multi.
  DAR, din pacate exista si oameni fara caracter…destui de multi.

 6. doi oameni ce oameni ce sunt intradevar,,OAMENI”.
  Sa-i tina Dumnezeu sanatosi.felicitari domnilor.

 7. Werner Liep, Munchen- Germania, mi-a facut cadou in total 30 de porumbei, toti cu origini f.f. bune!(2 porumbei nepoti din loc. 2 la olimpiada!!!).
  Inainte sa-l cunosc pe d-l Liep am cumparat pe sume destul de frumoase pui, cu pedigree frumoase,din linii care mai de care, de la cativa crescatori cu renume national de la noi, anul urmator pana la 400 km i-am pierdut aproape pe toti. Bineinteles ca omu a zis ca nu m-am ocupat de ei cum trebe. Poate, dar atunci porumbeii mei vechi(a caror origine nici nu cunosc bine) cum de au venit mult-mult mai bine???
  Anul acesta, dupe ce ma intorc din Germania in iunie, am avut doar 13 pui, din porumbeii de la Liep,cate unul din fiecare pereche, toti la ultima si penultima pana! Fie ce o fi ii bag! 3-4 antrenamente private apoi 5 etape cu masina, si am pierdut doar 1 pui. La ultima etapa de derby nu i-am putut din pacate imbarca, pt. ca de la penultima etapa jumate dintre ei au venit si cu ultima pana aruncata!
  Deci dvs. ce concluzie trageti?
  Eu am tras concluzia ca la noi de obicei ii intereseaza banu, si ce primesti in schimb ?Rebuturi!!!
  Noroc ca mai sunt oameni ca d-l Werner Liep, la care pe primul loc ii omenia! Din pacate locuieste la peste 1000km de noi…

 8. zoliweisz.sunphoto.ro
  aici se pot vedea porumbeii primiti cadou

 9. La fel cum in orice padure exista si uscaciuni, regula merge si invers.Mai ai norocul sa dai si de oameni cumsecade…ce-i drept mai rar, dar si cand dai de ei realizezi..ca lumea asta mai are o sansa..

 10. Nu pot uita un moment ce mi-a marcat inceputul in ale zborului cu porumbei.La un antrenament la Buzau am jucat intre noi,la echipa ,clemand 5 pasari din lot.Cand aveam cele 5 cleme,,mergeam cu ele la un ,,arbitru” aflat aproximativ la jumatatea distantei dintre noi toti.Am ajuns in acelasi timp cu un coleg mai varstnic,care era indreptatit sa fie primul,stand mult mai departe decat mine,dar …surpriza,m-a lasat pe mine spunand ca sunt incepator.A fost primul meu loc 2 pe club!Dumnealui concureaza si acum la o respectabila varsta(cam 70 de primaveri).RESPECT domnule Catrina Mitica de la clubul Calinesti ARGES!!!!!!!

 11. Erau anii ’83-’84 si nu erau atat de multe ceasuri ca astazi am uitat sa precizez.

 12. foarte frumos gestul acestor domni,ar fi bine sa existe mai multi OAMENI ca acestia.Multa bafta tuturor.

 13. mai sunt si oameni cumsecade, eu toti porumbeii ii am primiti cadouComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *