Oua fara coaja

Subiect solicitat de Dinu: De ce fac porumbitele oua fara coaja?

13 comentarii la “Oua fara coaja”

 1. Lipsa de calciu daca a ouat normal pana acum sau dupa un ou moale a facut oua bune.Daca oua numai fara coaja este tot lipsa de calciu dar cel mai probabil mai are si alte probleme de genul avitaminozelor,probleme de absorbitie minerale….

 2. carenta in minerale!
  ajuta porumbita cu vitamine si minerale; administreaza-i calciu si vitamina D (pentru a fi asimilat mai usor);

  si ca sa nu ziceti ca vb pe de rost:
  Dr. Hollander 1987:
  “The parathyroid glands are essential for regulation of calcium and phosphorus metabolism .Particularly about egg-laying time when the hen has to mobilize large amounts of such substances. She may deplete her bone reserves if she is not properly supplied with minerals and vitamin D Then the parathyroid glands become enlarged probably overworked trying to correct the upset?

  (glandele paratiroide sunt esentiale in reglarea metabolismului calciului si fosforului; in special in timpul ouatului cand femela are nevoie de cantitati mari din aceste substante; ea isi epuizeaza rezervele de calciu daca nu are la dispozitie suficiente minerale si vit d; apoi glandele paratiroide se maresc probabil datorita suprasolicitarii incercand sa corecteze aceasta tulburare.)

 3. Cred ca este lipsa de calciu.Coaja oului este formata din carbonat de calciu.
  Probabil porumbita nu are( sau nu poate mobiliza reservele de calciu din
  organism) in timpul in care se formeaza oul

 4. Cea mai probabila cauza este lipsa sau carenta Calciului! Am avut si eu astfel de probleme cu kingii iar de atunci cojile de ou pisate, amestecate cu ceva caramida stau la mare cinste in voliera! Mare grija cu aceste probleme pentru ca puteti distruge astfel porumbei de valoare!

 5. pana acum nu am avut probleme cu ele pt ca sunt doua surori, si de acea m-am speriat, am cumparat ceva minerale olandeze, si as vrea sa mai stiu daca, fiind ca un lapte praf ar fi mai bine puse in apa fierbinte pt a fi mai usor topite in apa. va multumesc.

 6. nu exista riscul ca dandu-le coji de oua pisate,impreuna cu caramida,nisip etc sa inceapa sa sparga ouale ?? afecteaza in vreun fel sarea,coaja oaulelor? cum?

 7. eu ii tin inchisi si le dau nisip combinat cu putina sare. sincer sa fiu ma ingrijoreaza cat de mult stau pe recipientul cu nisip…..exista vreun risc?

 8. Daca isi aduc aminte sa mai manance si altceva in afara de nisip si sa se duca la cuibar la pui nu este nici o problema.Daca stau de mult inchisi e clar ca au nevoie de nisip dar cu timpul o sa vezi ca o sa aiba momente cand nici nu vor sa se apropie de nisip.Sper ca nisipul ala nu este cel mai fin posibil si gasesc si ceva pietricele prin el.

 9. caramida pisata, in amestec cu cochilii de scoici sau melci plus nisip cuartos, peste care se poate pune si lapte praf….. si gata cu lipsa de calciu….insa am si eu o alta intrbare…am vazut recent o porumbita care a ouat 2 oua , unul dupa altul, fara coaja…. care ar fii cauza?

 10. pt barbu nu exista nici un risc dandu-le nisip cu putina sare sau coji de oua pisate u minerala si eu le dau . Am o femela incaltata si nu facea oua cu coaja pana anu trecut , knd am auzit ca sunt bune cojile de oua ,dar spalate bine si pisate indiferent cu ce le amesteci ! http://www.cristi.sunphoto.ro dak vrei sa vezi porumbita si crysty_sorana@yahoo.com dak vrei sa vb!!

 11. stiut si eu pe cineva care a avut problema asta cu oua-le si sa dus la veterinar si ia spus sa deie oxivit in apa 5 zile(care e bun si pentru coccidioza) si calciu lactic 1/2pastila tot 5 zile

 12. si eu le dau , sare amestecata cu pamant galben, si cu caramida, dar nu stiu ce sa intamplat, cu ele sper sa nu mai am probleme.le dau si ceva minerale olandeze.

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *