UPDATE: Donatii pentru sinistrati – se fac simplu cu 2 EUR/SMS. Sunt cateva mii de columbofili care intra zilnic pe aici, daca fiecare ar da 2 euro ar fi ceva.
Pentru donatii cu UNICEF & REALITATEA. » click aici.


Unde sunt codrii seculari de altadata? I-am halit.
Codrul frate cu romanul? Povesti!

“Padurile Romaniei, care se intind pe 6,3 milioane de hectare, ocupa doar 27% din teritoriu, acesta fiind cel mai mic procentaj din Europa, potrivit statisticilor de specialitate. In contextul in care media europeana a suprafetelor impadurite este de 32%, Romania ocupa ultimul loc din acest punct de vedere cu doar 27% din suprafata ocupata de paduri”.

Si atunci ne mai intrebam de ce ataca rapitoarele disperate in localitate, de ce mor oameni la inundatii in anul 2010, de ce nivelul poluarii este strigator la cer? Pentru ca suntem tampiti. Si inconstienti. Si ignoranti.

Cum se descurca oare columbofilii din zonele cu inundatii? Erau si pe site cativa din zonele grav afectate. Am vazut la stiri o gospodarie sub ape, filmau cotetul de porumbei unde apa era pana la jumatatea inaltimii, unii porumbei murisera iar altii stateau in boxele de sus… oribil peisaj. Nu stiu de ce nu le-o fi dat drumul… probabil n-a mai apucat.