Paduri, inundatii si oameni

UPDATE: Donatii pentru sinistrati – se fac simplu cu 2 EUR/SMS. Sunt cateva mii de columbofili care intra zilnic pe aici, daca fiecare ar da 2 euro ar fi ceva.
Pentru donatii cu UNICEF & REALITATEA. » click aici.


Unde sunt codrii seculari de altadata? I-am halit.
Codrul frate cu romanul? Povesti!

“Padurile Romaniei, care se intind pe 6,3 milioane de hectare, ocupa doar 27% din teritoriu, acesta fiind cel mai mic procentaj din Europa, potrivit statisticilor de specialitate. In contextul in care media europeana a suprafetelor impadurite este de 32%, Romania ocupa ultimul loc din acest punct de vedere cu doar 27% din suprafata ocupata de paduri”.

Si atunci ne mai intrebam de ce ataca rapitoarele disperate in localitate, de ce mor oameni la inundatii in anul 2010, de ce nivelul poluarii este strigator la cer? Pentru ca suntem tampiti. Si inconstienti. Si ignoranti.

Cum se descurca oare columbofilii din zonele cu inundatii? Erau si pe site cativa din zonele grav afectate. Am vazut la stiri o gospodarie sub ape, filmau cotetul de porumbei unde apa era pana la jumatatea inaltimii, unii porumbei murisera iar altii stateau in boxele de sus… oribil peisaj. Nu stiu de ce nu le-o fi dat drumul… probabil n-a mai apucat.

Categories Diverse

51 comentarii la “Paduri, inundatii si oameni”

 1. Nasol. Asta e… si se taie intr-o veselie merge pe automat :P dar nu ai ce sa ii faci trebuie sa isi faca si paduraru o casa frumoasa sa umble cu mercedes… nah.. daca nu sunt bani… taiem padurea .. vindem tot chiar daca nu e al nostru.

 2. da frate interesan ce scrie acola dar trebuie sa devenim din nou VINATORI dar de data asta vinam pe sarlatani din guvern care ne omoara cu zile si isi bat joc den noi altfel suntem sortiti pieiri

 3. Mi se pare ca o alta statistica simpatica spune ca avem cele mai mici salarii si cele mai scumpe produse. Si cele mai multe taxe. Marfa. Suntem cam #1 in orice top. :)))))

 4. http://www.tocmai.ro/vand-pui-de-ciobanesc-carpatin-375933.html says:

  pe timpul marelui voievod stefan cel mare padurile acopereau peste 70% din suprafata moldovei……..!!!!! …..si datorita padurilor suntem astazi romani!!!!!!! fii mandru ca esti roman!

 5. nu lea dat drumu pt ca erau de prins si decat sa plece acasa mai bn ia lasat sa moara inecati….ce oameni,mie scarba.daca as avea supot financiar necesar mias cumpara porumbei de calitate nu as prinde.mai bn gutzani decat sa prind

 6. “Romania, din punctul de vedere al suprafetelor impadurite, se afla pe locul 13 in Europa cu 26% din totalul suprafetei. Tara noastra este, insa, cu 2,6% sub media europeana, de 29,3%. In prezent, fondul forestier al Romaniei ocupa o suprafata de 6,5 milioane hectare, din care suprafata ocupata exclusiv de paduri e de 6,3 milioane de hectare”, a spus ministrul.

  Potrivit acestuia, alte tari similare ca relief si conditii climatice sunt Austria – 38%, Cehia si Slovacia – 34,7%, Bulgaria cu 35,2%.

  In ceea ce priveste raportul dintre suprafata impadurita a unei tari si numarul de locuitori, Romania este pe locul 10 la nivel european, cu 0,33 hectare pe locuitor, primele locuri fiind ocupate de tarile nordice Finlanda, Suedia si Norvegia, care au intre 4,6 si 2,3 hectare pe locuitor.
  Nu sintem chiar pe ultimul loc!Dar e adevarat ca se taie in prostie si ce e mai grav nu se pune nimic in loc.
  Face-ti o calatorie cu trenul si o sa vedeti cit pamint este necultivat in tara asta!De ce sint salariile mici si hrana asa de scumpa in comparatie cu ele?Nu sint numai guvernantii de vina,desi sint mai slabi ca aia de ne-au guvernat pe vremea lui ceasca.
  De ce lucreaza armata la diguri si cei amenintati de apa stau la crisma?
  De ce sintem,noi,romanii asa de prapaditi ca popor?
  Citeva ginduri de-ale mele,nu stiu daca isi aveau locul aici,dar …nah ma descarc si eu pe unde pot!
  Scuze.

 7. Da… ne-am facut-o cu mana noastra dar unii dinc e sa traiasca si ei trebuie sa mai taie citiva copaci mai ridica o vila mai ia un audi…q7 ceva:))) … Multi crescatori au fost afectati de inundatii.. am vorbit cu un prieten din iasi.. si deja apa a ajuns la crescatorie… e ceva de nedescris.. sa iti fie casa luata de ape… Mult noroc si Vant in pene:))

 8. Padurea este frate cu omul. Dar este omul frate
  cu padurea…??? Nu prea..
  Vazut global, ZILNIC se pierd cca 20.000 hektare
  padure, o catastrofa.!
  Europa este singurul continent unde suprafata
  inpadurita CRESTE in fiecare an.Si in Romania
  gandirea ecologica si responsabiltatea pentru
  mediu vor creste in urmatorii ani,sunt sigur.
  Inundatii au fost todeana dar de cand apele au fost
  canalizate pentru a castiga teren agricol sunt mult mai grave .
  Lipsesc luncile unde apa se poate impartii.In alte tari
  s-a inceput deja cu renaturarea.
  Un exemplu pozitiv: In anii 70 Rinul a fost cloaca Europei.
  Dupa accidentul la concernul Sandoz(CH) a murit si
  ultimul peste.Acest moment a dus la schimbarea gandirii
  si astazi se poate face baie in Rin si sunt 63 de specii
  de pesti.
  Fiti optimisti si luptati pentru natura !!!

 9. stiti cum e zicala aia romaneasca ‘orice pasare pe limba ei piere’

 10. Ca inginer silvic la profesie stiu cateva lucruri desre paduri.
  Primul si cel mai important lucru este acela ca padurile sunt de doua categorii 1. PRTECTIE, 2 Productie si PROTECTIE. Adica nu exista paduri doar de productie. Asta in Romania nu s-a inteles.
  Nu detaliez actiunea protectiva a padurilor ca ar ocupa prea mult spatiu, insa puteti vedea cu ochii dvs in fiecare an rezultatele acestei lipse de protectie.
  Raportat la romania, trebuie sa stiti ca in Ardeal, padurile au fost exploatate puternic in perioada imperiul Austro hasburgic si ulterior sub dominatia ungara. Astfel padurile actuale (de fapt cele ce existau in 1990) nu au calitatea celor din nordul Moldovei. Aici vorbesc in special de rasinoase. Deci exploatarea masiva a existat in toata tara cu un mare plu de la Bacua in sus spre Suceava, Radauti.
  Acesta este si motivul pentru care cele mai mari probleme exista si vor exista acolo, si coboara in jos pe toata Moldova cu apele scapate de sub control.
  Fiind o tara de lacuste, pentru care timpul viitor nu exista e normal sa nu punem in loc altceva, sa nu exploatam rational si … sa se intample ceea ce se intampla.
  sa ne miram daca nu se vor intampla astfel de lucruri!!!

  Pentru a remedia problema ar trebuii muncit acum pentru rezultate peste 20 – 25 de ani. Dar cine sa gandeasca atat de departe!!!

 11. Chestia e ca daca astepti de la autoritati ceva, esti mancat.

  Solutia sta la fiecare dintre noi, sa plantam cat putem in zona unde locuim. Eu deja am inceput chestia asta pe unde pot, plantez “tot ce misca”.

 12. O sa fie din ce in ce mai rau !!! Astfel de inundatii or sa fie anuale!!! Nu se face si nici nu o sa se faca nimic!

 13. http://www.tocmai.ro/vand-pui-de-ciobanesc-carpatin-375933.html says:

  ne-a luat dedemocratia prin surprindere, nepregatiti…….. inainte de 89 romanii stiau sa se respecte intre ei si isi iubeau mai mult tara si valorile. insa goana dupa bani a facut intr-asa fel incat sa vedem doar interesele personale sub deviza “dupa noi potopul” am luat si pus in practica numai ce e rau de la cei din vest…….RONANIA TREZESTE-TE!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. corect graiesti porumbei.ro deageaba tot vorbim ca alesi nu fac nimic dar sa ne uitam in ograda noastra ce vedem ca nici noi nu facem nimic deci fratilor puneti mina si lucrati productia nene productia de orice fel altfel suntem sortiti pieiri
  p.s. vint in pene

 15. @ Porumbei.ro
  Exact asa a inceput miscarea ecologica peste tot
  Unii au plantat copaci altii au curatat izvoare,
  altii au ajutat broastele sa treaca strada, iar
  altii au inceput sa educe copii.
  La inceput a ras lumea de ei,deodata insa
  a fost “trendy” sa fii “ecolo”, autoritatile au fost
  ultimii. Totusi e nevoie si de ei la proiecte mai
  mari. Subliniez:
  “Solutia sta in fiecare dintre noi”

 16. http://www.tocmai.ro/vand-pui-de-ciobanesc-carpatin-375933.html says:

  ar fi frumos ca la toamna sau primavara sa se faca campanie pe acest site in vederea plantarii in mod organizat cu pomi a mai multor ha de padure de catre COLUMBOFILII VOLUNTARI din intreaga tara caci suntem cateva mii bune. in felul acesta ne-am cunoaste mai bine, am arata ca ne pasa de tara, de clima si in consecinta de spurtul columbofil. in felul acesta am face o mare reclama sportului columbofil din tara noastra. (mai ales ca domnul marius tunduc din cate stiu e specialist in acest domeniu)

 17. probabil nu a mai apucatr sa le dea drumu ca sar fi descurcat saracii!!

 18. foarte buna idee… si eu m-am gandit la asta domnu’ #17… in timp ce citeam, dar dupa aceea am observat ca mi-ati luat-o ‘nainte…

 19. cam totul se leaga !! porumbei ,natura ,ape, clima , tot…;) asta e…

  vant in pene!!!

 20. he he he, “e grele!”…..biotopu` masii de treaba !
  cand toti “prietenii” te considera cel putin cazut in cap daca nu defect de-a binelea si asta doar pt. ca in loc sa-ti iei bmw, iti cumperi tico si plantezi (puiet rasinoase) 5 Ha de versant prin ….”frumoasa ar fi dar locuita frate”, e cumplit sa ti se spuna ca, …doar 20% au trecut de nus ce seceta !!! (aia strambi adica, …..cei frumosi au fost probabil impodobiti de multi dintre “EI” caci “NOI”, ….NU, NOI NU evident!!!!!!!!)
  asa ca, …mi-am plantat in curte la una dintre bunici, vorba lui Andrei “tot ce misca” aceasta fiind si adevarata “podoaba”!
  din pacate, ….trendi au ba, mentalitatea generala nu se poate schimba (genetica asta!), singura solutie fiind tot legea sau mai exact, …impunerea ei !
  ce-mi place sa ma repet: …suntem poate singura specie cu adevarat involuata!!! (evident ro e in motul cacatului din acest p.d.v. cel putin, dar nici austriecii ca exemplu nu fac nimic din pur civism, ….legile insa, se si aplica!

  PS:
  aparent nu are legatura dar, ……ieri am prins o maxima oferta, ….7ron – puiul(de gaina)+ cado` o zoonoza si nu una oarecare!!!!!!
  pt. ca evident cadrul era organizat, (o mare avicola – Carcea (langa Craiova)) ornitoza (chlamidioza) primita ca bonus pt. ca am dat dovada de rabdare asteptand sa-mi vina randul, avea si o manifestare acuta!!!
  directia sanitar veterinara din zona zice sec: “nu intra sub autoritatea noastra!”
  daca auzi cumva stranutand prin cutii cica-i de la curent si uite asa se pune de-o mamaliga de inconstienta generala, ….epizootie vreau sa zic!
  hei, ….pt. astea toate, dar mai ales pt. tva mai mare, salarii mai mici etc. (cica nu mai avem ce fura!!!) evident cu beregata unsa de la bere si tutun, tre` sa strigam frate (vitreg) “jos guvernul” ….!!!
  intelege careva ce “vrusai sa zic”?! …sau cati aveti parchet produs de o firma care a si plantat copaci in locul celor procesati?!?! …DA exista!
  numai bine tuturor !

 21. completare:
  pt. toti cei ce au inteles ca trebuie sa strige “pe bune” “jos guvernul!”, ….nu veti “vedea” mai bine “urcati” pe, …. mamele lor ori pe ale voastre, dar dupa ce lasati fiara din voi sa behaie, puteti planta un copac. (NU in sticla!)

 22. Adrian, e infiorator ce spui tu acolo. Dar in acelasi timp e imbucurator sa vezi ca nu ne-am tampit cu totii.

  Ma dispera iarna cand vad cum zac brazii taiati aruncati – ori nevanduti, ori impodobiti si folositi 3-4 zile pentru un moft.
  Ma dispera cand vad la cutia postala mormane de cataloage cu reclame pe care nu le citeste nimeni si ajung la gunoi.
  Ma dispera cand vad tot mai des stiri care anunta ca parcul in care merg sa ma relaxez mai pierde cate o felie pentru ca un baiat destept si bine plasat mai construieste un “ansamblu rezidential”. Ma dispera atata nesimtire imputita.

 23. daca mai e cineva la fel de tampit slab ori scarbit ca mine, caruia sa i se ridice la propriu parul pe ceafa vizualizand/ascultand videoclipul postat de Andrei, poate ca-mi voi dori si eu sa am un copil iar fiul lui, poate, …..spun poate, o sa aiba privilegiul sa “vada” o padure si nu doar la TV!

 24. tin minte acum citiva ani cind a fost o plantare masiva in vestul judetutlui suceava daca nu ma insel la care ” a luat parte “si basescu.. cu un copac akolo:))) ce fericit era el”hahaaa am plantat un pom”…… macar atat decat delok:)))) Vant in pene

 25. Buna ziua ,

  la explatuarea padurilor exista reguli ( tai un pom , pui altul in loc ) si in romania dar nimeni nu mai verifica acest lucru . Ocolul Silvic a devenit mic si coruptia mare .
  Unde au ramas pepinierele pentru repopulare dupa o defrisare totala care au existat in copilaria mea si in moment nu le mai gasesc ? Unde sunt acei padurari care mergau la marcat pomi ? Nu am mai vazut asa ceva in ultimii ani !

  Crescand in tara intr-o comunitate Saseasca ( Transilvania ) pana in anul 1991 cand familia mea a emigrat , campurile au fost lucrate ( cu totul ca trebuia sa dai la stat o parte – dupa “nationalizarea ” terenurilor la sfaritul razboiului ), viile au fost intretinute , santurile cosite .

  Astazi mergand prin satele parasite de acesti oameni intalnesti altii care au pus mana pe aceste case legal su de mai ulte ori ilegal , te saluta cu ” Bre ” si te intreaba mirat pe cine cauti ca doar nu esti de al nostru ……

  Santurile sunt necosite , surile vechi sunt folosite ca lemne de foc , gardurile si nu numai – la casele nelocuite – furate , carciumile pline si pe camp buruiana mare!
  Ce poti sa te astepti de la asemenea oameni ?!

  Ce nu au reusit Turcii sa distruga in 800 de ani , au reusit Comunistii in 50 de ani si continua sa-i dea restul cei de astazi !

  Asta este mentalitatea , traim astazi , ce ma intereseaza ce este maine !?

  Cetatiile vechi lasate in urma acestor oameni au ajuns o atractie turistica si ca sursa de existenta pentru multi in zona dar nu se face aproape nimica pentru a intretine aceste monumente .

  Situatia tarii devine tot mai dramatica , mai ales in apusul acestei crize financiare .

  De aceea nu imi fac prea mari sperante ca oamenii au timp sau poate – chief – sa gandeasca la plantatul pomilor – dus broaste peste strada si ……
  Romania trezestete !

  Salutari

 26. Gabi, as fi fost de-a dreptul socat daca imi spuneai ca a plantat amaratul ala de pom DUPA alegeri. :)

  La noi e vechea poveste – fatada, forma fara fond, de ochii lumii. La TV tot politicianu calareste, se da cu trotineta, croseteaza, da la lopata, zambeste, bai de multime, puii mei… de parca ar fi pusi acolo sa se prosteasca in loc sa scoata din cacat domeniul peste care “vegheaza”. Sper sa nu vina Udrea prin vreo casa d-asta inundata sa scoata apa cu furculita.

  As fi curios ce realizari concrete a facut ministerul mediului in 2010 si care mai sunt planurile pe urmatoarele luni din an. Cate HA au impadurit, ce specii au protejat, ce masuri au luat impotriva poluarii, etc. etc. Concret cu cifre, nu gargara.

  Cat de aiurea poate sa fie prosteala asta politica. La min. sanatatii ar trebui sa fie medici care si-au ales domeniul pasionati fiind la maxim de medicina, la mediu cei pasionati de natura, la agricultura nu mai vorbesc… pe scurt: pasiune+competenta maxima = rezultate, randament. Nu sunt oare astea niste chestii la mintea cocosului? Si atunci la dracu, de ce nu se fac?

 27. Da Andrei ai mare dreptate dar ai uitat de Verestoi Otilo ,Viorel Hrebenciuc,Omar Hayssam…..si probabil o mai fi de vina si Basescu ca ploua si bate vantul.

 28. Andrei, …..pt. ca nu-mi amintesc sa fi avut 2 colegi de facultate (ingineria mediului) care sa fi ales domeniul in concordanta cu porniri launtrice!!!
  pt. unii era o noutate, ceva diferit, dar, …. “surpriza”, pt. marea lor majoritate era “promisiunea” unui loc de munca cu “deschidere” catre incoronarea oportunismului!!! …..vezi tu?! …nu-i de colea sa poti “ierta” in calitate de inspector de mediu nus` ce poluator!!! ;)
  cum unicele 2 posturi disponibile undeva, candva, asteptau anume ocupanti ….dar mie nu-mi este rusine ca sunt inginer de mediu doar pe hartie!
  sub o alta forma, repet: …..daca fiecare dintre noi “cauta” sa nu faca rau in primul rand iar mai apoi sa ocroteasca fie si numai un fir de iarba si tot E mai mult decat nimic!
  mergi la gratar?! …aminteste-ti ca vei vrea poate sa revi si nu lasa in urma ta dezastrul!
  te inghesuie gunoiul in masina?! …arunca-l intr-un loc amenajat si nu pe geam!
  vei fi facut deja muuuuult fara sa realizezi, chiar pt. tine! …daca insa, simti ca poti face mai mult de atat, …nu te opri doar pt. ca te simti cumva singur! ….imagineaza-ti un copac in mijlocul desertului !!!! …..o fi el doar unul dar, EXISTA!
  mie, imi place sa cred ca in fiecare dintre noi EXISTA ceva, orice frumos oricat de mic(chiar daca in stare latenta)!
  viata poate fi magica si doar de “tine” depinde, caci “TU” poti fi un magician!!!
  numai bine, …tuturor!

 29. EXISTA O MARE PROBLEMA IN TARA ASTA :CORUPTIA SI CIORDEALA !!!!!! UNIUNEA EUROPEANA ALOCA AN DE AN TARILOR AFECTATE DE CALAMITATI NATURALE FONDURI PENTRU REFACEREA LOCUINTELOR, INFRASTRUCTURII ,DAR O MARE PARTE DIN FONDURI AJUNG LA X SI Y IN BUZUNAR . CAMPANII DE IMPADURIRE AR TREBUI SA FIE DE 2 ORI PE AN , BANI SE MAI ALOCA , IAR PLANTAREA SE POATE FACE PE BAZA DE VOLUNTARIAT . FIIND ABSOLVENT AL UNEI FACULTATI CU SPECIALIZARE DE PROTECTIA MEDIULUI AM PARTICIPAT 3 ANI LA RAND CA VOLUNTAR LA PLANTAREA POMILOR IN ZONE AFECTATE DE ALUNECARI DE TEREN . AU PARTICIPAT SUTE DE STUDENTI , ELEVI SI PROFESORI DE LA SPECIALIZARI DE MEDIU. ASA AR TREBUI SA PARTICIPE ANUAL TOTI STUDENTII SAU ELEVII , SA FACA CEVA IN FOLOSUL COMUNITATII SI SA N-O FRECE TOATA ZIUA PE COCALARI , PITIPOANCE SAU HI5. NIMENI NU MAI ARE NICI O INITIATIVA IN CEEA CE PRIVESTE VIITORUL ACESTEI TARI ….25-40 DE ANI , TOATA LUMEA SA FURAM CAT PUTEM ,SA TRAIM NOI CAT MAI BINE SI LAS CA OM VEDEA MAI TARZIU………………………..

 30. Profit de ocazie si intreb ceva care poate este banal: care este copacul cu cea mai rapida crestere si cu cel mai mare potential de oxigenare / contracarare a poluarii?

 31. Dupa cate stiu eu creste in zona Romaniei Plopul , Salcia si Mesteacanul cel mai repede .
  Cu Mesteacanul am experiente foarte bune . Creste repede si arata foarte bine cu o coroana frumoasa eleganta – coaja trunghiului este alba .

 32. Acum vreo câţiva ani autorităţile au tăiat pe capete copacii de pe marginea drumurilor naţionale ( in mare parte plopi, care au un ritm destul de mare de creştere) pentru că deveniseră periculosi pentru circulatie. Sigur, cu promisiunea ca se vor planta pomi fructiferi (nuci, caisi, ciresi). Nu s-au plantat. Despre centura verde a Bucurestiului se vorbeste de prin 2001. Se vorbeste, ca e greu cu munca. Eu nu mai dau vina pe autoritati de mult, pentru ca noi suntem de vina. Noi, aia care aruncam gunoiul pe geam sau de la balcon, care tapetam trotuarele cu guma de mestecat, ambalaje si cacati de caine. Noi, aia care stam si asteptam sa vina cineva sa ne salveze si sa faca in general ceva, ceva pe care l-am putea face si noi, dar nu il facem pe principiul : nici gigel nu face. In conditiile in care sunt prezentate ca vedete persoane de plastic, violente, cu limbaj cel putin suburban, ma tem ca nici generatiile urmatoare nu au prea mari sanse sa schimbe ceva. Pe scurt, indiferent ce ai vrea sa faci in tara asta, vei gasi un om de nota 10 care iti bucura sufletul. Dupa 5 minute, vei gasi un om de nota minus 10. D-asta suntem la ZERO. Cata vreme persoanele de nota 10 sunt mai multe, mai avem o sansa. Deocamdata, din punctul meu de vedere, balanta atarna invers.

 33. fratilor imi pare rau sa o spun dar chiar ne meritam soarta…..toti asteptam sa faca altul pt noi ..si uite asa nu se face nimic..

 34. eee dragilor padurile nu mai sunt la moda , masa lemnoasa e pe terminate uitativa pe albiile raurilor sa vedeti ce dezastru fac baietoi cu utilajele de mare tonaj.
  Andrei
  redeschide subiectul asta in preajma craciunului si apoi vezi cate persoane au in casa un pom de craciun natural CICA E FAIN CA MIROASE A BRAD IN CASA .

 35. Este ciudat sa vezi cum in 2010, mor oamenii in urma inundatiilor, i-si pierd agoniseala de o vata, sau unii,cum sunt cei din lunca dunarii si delta,incearca singuri sa-si consolideze digurile pentru apararea satelor, iar AUTORITATILE “lucreaza” la apararea digurilor prin paza acestora, cu politisti de frontiera, in zonele unde ” baietii destepti” au sute si mii de ha agricole, ca de, aceasta e a lor, din mosi stramosi nu? ,…………si mai tarziu dupa ce apele se vor linisti, se mai trage un tun din bugetul de stat, ajutorul pentru sinistrati, care cine stie cum e gestionat?…. Asa ca la noi la romani, prin complicarea lucrurilor se “traieste bine” cand ar fi foarte simplu, cum spunea cineva mai sus, sa lase apa sa intre in lunca “baietilor destepti” sa nu mai moara oameni, sa nu mai fie pagube materiale sau nevoia crearii de fonduri “speciale” Dar……. dar……dar…..ar insemna sa piarda smecherii si nu se poate, asa ca mai bine pied FRAIERII …………..Iar legat de paduri si plantarea de copaci, tin sa va spun ca bunicul meu,fiind padurar, in anii 50 a plantat hectare de padure de ce?….ca sa aiba ce taia si vinde padurarul actual ca de!………. casa,…..si ……mercedezul costa, nu? iara salariul lui minim pe economie e mic nu? Eheeeee!, trezitiva, suntem in Rominica fratilor si e tara manelelor nu?

 36. Pacat … asta e mergem inainte …. o sa fie si mai rau atat timp …. cat o sa exportam cherestea …. si portu constanta este plin .. de cherestea pt export ….. noi vindem vindem si iara vindem si numai punem nimic inapoi …

 37. Unde esti tu Tepes doamne?

  Cat amar si suferinta
  Ne incearca din mormant,
  Ne scaldam in chibzuinta
  Vrem sa fie totul sfant.

  “Unde esti tu Tepes Doamne
  Ca punand mana pe ei
  Sa-i imparti in doua cete
  In smintiti si in misei ”

  Zicea bunul Eminescu
  Si acum gandim si noi.
  Alergam usor pedestru,
  Noi nu vrem doar locul doi

  Vrem a lumii saracie
  S-o mpartim pe rand la toti
  A Domnului imparatie…
  O uitam! Suntem netoti!

  Voi iubiti si voi iubite,
  Faceti turul inimii!
  Nu intrati in cruzi ispite!
  Alergati paganii!

  Scuze de postare dar cred ca se potriveste …
  O izbanda de aici
  Din lumea asta cruda,
  E o lupta de furnici
  Pe o mana blanda.

  Ce vor sangele a suge
  Toata seva de se poate,
  La boier nu vor fi sluge
  Ci porunci vor a imparte.

  “Unde esti tu Tepes Doamne
  Ca punand mana pe ei
  Sa-i imparti in doua cete
  In smintiti si in misei “

 38. Din pacate marele genocid se petrece tot la nivelul nostru,al oamenilor. Nu numai “guvernantii” dar si clicile constituite pe exploatarea omului , gen sistem bancar , religios, administrativ ,etc. au nevoie de o masa masiva de manevra. Genocidul de care vorbesc, este cel al distrugerii sistemului de invatamant si educatie si al indepartarii oamenilor unii de altii prin asa zisele superspecializari. Neputand sa vezi intregul, nu poti sa iei hotararile corecte, de care ei nu sunt interesati de loc.Ce conteaza ca tot ecosistemul se duce de rapa daca “ei” si copii lor au tot ce vor. “Dupa noi , potopul !” nu este lipsita de adevar, numai ca asa cum se poate vedea si in zilele astea pe la noi in Romania , noi ceilalti vom trage “potopul”, ca intotdeauna. Cunoasterea , informatia este adevarata putere in acest inceput de secol, iar manipularea ei se face cu ajutorul unor oameni daca se poate, cat mai putin informati sau care sa nu vada intregul fiindca un om informat este periculos insa un om care vede si e gata de riposta reprezinta adevaratul lor cosmar.Sfatul meu pentru cei tineri – transformati internetul intr-o platforma de circulatie a informatiilor reale, brute- fara cosmetizarea mediatica- in confruntari de idei in care sa puteti discuta fara oprelisti despre orice , in special de problemele grave cu care ne confruntam. Numai deschisi , invatand sa ne respectam unii pe altii , cautand impreuna solutiile si unindu-ne in a le impune acelora ce-si spun “guvernanti” pentru transpunerea lor in viata, vom avea o sansa in continuare, altfel vom disparea si noi odata cu tot ce ne inconjoara. Si pentru a vedea cosmarul ce ni-l pregatim singuri prin indiferenta noastra, intrati pe siteul http://www.conservation.org si luati-va o mica pauza sa constientizati informatiile de acolo ! Viitorul ni-l construim noi si nu lasati pe altii sa hotarasca in numele nostru.

 39. Strabunicul meu (1896 – 1994, participant la primul razboi mondial, la marea unire din 1918, la al doilea razboi mondial si apoi la revolutia din ’89 ) avea o vorba: ” in viata trebuie sa plantezi un pom sa faci o casa si sa sapi o fantana, apoi te poti considera implinit “. De ce spunea el, oare, astea ???

  Delabistrita
  …spor la zbor !!!

 40. Intradevar treaba cu padurile trebuie luata in serios la fel si cu restul animalelor salbatice.Chiar daca nu ni se par a avea un scop pe lumea asta , toate vietuitoarele , plantele , padurile sunt foarte importante.Cei care sunt responsabili de acestea nu vor face mare lucru , poate chiar nimic,dar nu trebuie sa lasam sa moara totul in jurul nostru.Fiecare dintre noi poate ajuta natura.Ajutand natura , ne ajutam pe noi insine. Asa ca eu va propun sa incercam sa ajutatm natura : plantand un copac,hranind niste pasari…fiecare in masura in care poate.Daca nu vor face nimic in scurt timp toate vor disparea si nu ne vom mai putea bucura de paduri,animale,plante,etc.Eu incerc sa ajut natura asa cum pot : plantez cate un copac unde pot ,astfel pasarile si alte vietuitore vor avea un loc unde sa stea,sa se inmulteasca ; hranesc pasarile din jurul casei , cand imi hranesc porumbeii tot timpul dau mancare si la pasrile de afara precum gugustiucii,vrabiile,sticletii,pitigoii,etc.Este ceva extraordinar sa vezi atatea pasari ca vin sa manance din mancarea ce le-o dai.Pana cand nu am facut acest lucru nu am vazut nici o pasare pe langa casa mea,dar acum dimineata este foarte frumos ca sunt atatea pasari prin jurul casei care canta si infrumuseteaza peisajul.
  Eu va doresc toate cele bune si sper sa incercati si voi acest lucru sa vedeti ce bine e.

 41. Pot sa ii ajut cu porumbei,care si-au pierdut porumbei in inundati va las nr de tel.0744285148.

 42. Nu mai taiati copacii!!!!!!!!!!! Nu mai vanati animalele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu mai aruncati gunoaie pe jos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Am 2 porumbei care,atunci cand scoate puii si incepe sa le creasca fulgii ii ciugule de fulgi pana le da sangele si mor! dc ???????????????ajutati-ma !!!!!!!!!

 43. Subiect de actualitate, dar arata la fel ca cel din vara lui 2008, am la 5 km de mine doua localitati care au fost inundate din nou, situatia cu digul care trebuia sa existe deja nu are rost sa fie comentata.
  Cat priveste plantatul de copaci, am inceput de cand eram copil, ba un nuc, un plop, chiar si salcami. Acum in ultimii 3 ani am inceput cu cativa pomi fructiferi, nu pentru rod, ci ca sa fie acolo, si un bradulet plus un dud (agud).
  Cat despre cei care spun ca ne merita soarta, eu nu sunt deloc de acord, eu mi-am facut treaba cu profesionalism si cand aveam doar 475 salar si acum cand am aproape cel mai mic salar pentru incadrarea de studii superioare tot cu profesionalism o fac, gunoaie pe jos nu arunc, chiar ridic si ce mai arunca altii, natura nu o distrug, rau nimanui nu fac, cum imi merit eu soarta de roman ????????? Ca indur multe nedreptati si nu ripostez deoarece am nevoie de un salar, asta sa fie motivul?????

  Si exact cum spunea Adrian Petre in legatura cu afirmatiile tale Andrei, ca cei mai buni sa fie exact pe ce sunt mai buni, cati crezi ca din medicii veterinari (colegi de servici) au un animal acasa???? sau sunt pasionati cu adevarat de natura si animale, iti spun eu 5% cu indulgenta. Aceasta situatie e aproximativ la acelasi nivel peste tot, si de aici si urmarile.

  Si intradevar multe lucruri pot fi facute de fiecare, unii le fac pentru ca inteleg scopul realist al lor pe pamant (excluzand partea spirituala), dar multi in “simplitatea” lor nu reusesc sa faca nimic, aici trebuie intervenit si desi pe unii personal i-am atentionat si indrumat asupra unor aspecte tot de frica se fac cele mai multe lucruri (justitia daca ar functiona, totul s-ar redresa)

  Lucrurile sunt simple, goana dupa bani le-a complicat, confortul si averi fara a munci pentru ele sunt ispite prea mari pentru majoritatea. A ramane uman e deja o virtue, si ma bucur ca inca sunt oameni cu aceasta virtute si chiar aici pe site-ul nostru www,porumbei.ro

  Eu unul continui sa nu imi incalc principiile si sa imi fac viata frumoasa fara ai afecta pe ceilalti!!!

  Numai bine!!

 44. Chiar cautam si eu informatii despre dud, mi-am adus aminte de copilarie mancand dude prin parc si ma gandeam sa iau un lastar sa-l pun la mine poate se prinde.

  Aveti idee daca plantarea copacilor pe domenu public este permisa?

  Cat priveste veterinarii, eu am apelat la doi dintre ei pentru porumbei si ambii tin o multime de animale din pasiune, deci statistica poate nu e chiar asa de neagra in nisa asta.

 45. Porumbei.ro , din cate stiu eu dudul nu se prinde prin lastar……iti trebuie un pui de dud…..si la mn sunt multi veterinari care cresc animale,inca fffff multe……..

 46. Nu se prinde prin plantarea lastarilor, dar poate rezolvam cu un puiet la toamna colet.

  Cat priveste ramura mea, me refeream la cei din directiile sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor, cei care pot lua decizii, nu la medici concesionari, sau cei particulari cu cabinete veterinare.

  Numai bine!!

 47. e trist ce se vede in toata lumea pt ca asa e omul el nu realizeaza pana nu e la marginea prapastiei si nu vom fi ecologisti pana nu ne vom da cu cvapul de perete.Toti ne dorim sa locuim la oras in un apartament frumos sa avem o masina un serviciu de 8 ore dupa amiaza libera pt a merge la un film a ne plimba a face cumparsaturile in supermarket uite eu sunt de 6 ani in o tara de asta cum se spune moderna e frumos la fel de frumos cum vedem noi natura in poze dar nu e la fel cu ceea ce e real de adevaralea si anume in ce send eu cand le spun colegilor ca in tara mea am o casa cu 30 de ari de gradina ca locuiesc la 500 de m de padure ca am crescut tot felul de animale ca parinti mei au porci gaini gradina de zarzavaturi raman impresionati pt ca ei un pt ca se gandesc la pui de casa la ouale cu adevarat gust la afumaturile de porc la fructele dulci si zamoase la rosiile si legumele proaspete toate aceste ei nu le au si unde sunt sunt preturi ft ft piperate la produse ecologice aici un om de rand face cumparaturile in supermarketunde cumperi produse fara nici un gust fructe ce au fost luate in stadiu verde si tinute in camere frigorifice alimente ce se fac in productie de serie unde intradevar se lucreaza 8 ore aici in loc de frumoasele paduri si peisajefrumoase sunt blocuri unde pt a te relaxa mergi in micul parculet caci sa construit si modernizat si campiile si padurile s-au transformat in noi cartiere nu suntem departe de ei noi inca mai avem noroc cu saracii tarani cei plini de nevoi care pt asi putea cumpara medicamente sau plati curentul merg in piata cu lapte oua legume carne tot ce cu mare truda au reusit sa realizeze a lungul anului in ograzile lor cat despre paduri si peisaje stati linistit au grija constructori sa aplice acele planuri facute in scopul modernizarii si abia atunci vom sdeschide ochii eu de mic copil am iubit natura adic tot ce misca:))si in special animalele bafta tuturor

 48. Pai nelutzule, ar trebui sa te intorci in tara la gradina ta.

 49. imi doresc mult si sper ca nu peste mult timp sa ma intorc pt ca acolo e locul unde vreau sa imi petrec viata in acele frumoase locuri si sa cresc porumbei marea mea pasiune

 50. Cu mare incintare si bucurie am citit comentariile de mai sus!!! Inca o data se adevereste ca cine iubeste animalele/pasarile iubeste si natura.Columbofili ,bravo si frumos ginditi despre natura !Dar in Romania noastra sunt la putere si prezente peste tot,coruptia si faradelegile, incompetenta si mediocritatea, nesimtirea si nepasarea,superficialitatea,nemunca, lenea,lipsa valorilor reale,a idealurilor si sperantelor,…si parca toate relele pamintului !!!

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *