Salutare tuturor, sunt Adrian si locuiesc langa Timisoara. Dupa o pauza de 20 de ani am reinceput sa tin porumbei voiajori, m-am mutat la casa si am spatiul necesar. Cum ca formare profesionala sunt inginer zootehnist si mi-a placut genetica in scoala (avand ca profesori pe Ioan Vintila si pe Mariana Sincai) raman pe ganduri cand ii aud pe multi crescatori ca nu tin cont de culoarea porumbeilor la imperechere, conteaza doar rezultatul la zbor, se practica hibridarea insa fara a crea linii omogene.

Visul meu este sa am voliere separate pe fiecare tip de porumbei – adica albastrii separat, guti separat, trestii, argintii si rosii fiecare la locul lor, testati la ce tip de zbor se preteaza mai bine si sa incerc hibridarea controlata multirasiala asa cum se facea candva cu porcii la Comtim – porcul de vanzare era un hibrid tetrarasial care lua ce e mai bun de la fiecare rasa.

Pun o intrebare lamuritoare crescatorilor cu experienta: Un porumbel rosu ce a dat foarte bune rezultate la zbor il imperechem cu o porumbita rosie si incercam sa obtinem o linie de rosii cu rezultate sau il imperechem cu o porumbita albastra?

Succes tuturor