Buna ziua!
Mi-a placut intotdeauna sa hranesc porumbeii, fie acasa, in Timisoara, in Piata Unirii, sau in Piata Operei, fie in piete celebre pentru aglomerarea de porumbei, care mi se pare mie ca vin si se aduna garla unde sunt turistii darnici.

M-am ferit sa ii alung de pe pervaz, dar am incercat sa nu ii las sa isi faca cuib la mine pe balcon. Aveam prea multe si prea frumoase flori. Dar le-au stricat, asa cum au stricat si toate plantutele pe care le-am plantat pentru a le culege, fie ca nu am mai putut sa le ud, fie pentru ca… si-au pus ouale intre ele.

Asa cum ati inteles, m-am trezit cu doua oua de porumbel in jardiniera de marar.

M-am imprietenit cu mamica in incercarea de a nu abandona tot balconul in favoarea lor, si am reusit. Taticul e putin mai dificil, sunt foarte putin acasa in timpul zilei asa ca nu am petrecut prea mult timp pe langa el. Dar mamica e fantastica. Mai putin ca nu pot pune mana pe ea, in rest suntem prietene.

Pe site-ul dvs. am citit ca le clocesc 18 zile si apoi ar trebui sa vad mogaldetele galbene. Asa ca m-am pus pe numaratoarea inversa. Doaaamne, cat de urati sunt proaspat iesiti din ou. Galbeni si neputinciosi. Tremura, isi misca gatul ca un batran suferind de Parkinson, cu miscari scurte si sacadate, au ciocul mare si negru, ochii bulbucati si inchisi.

Acum, dupa cateva zile, au deschis ochisorii iar pielea li s-a inchis la culoare, pe sub puful inca galben.

Vin garla intrebarile mele.

Cum pot sa imblanzesc puisorii?
Cum pot sa ii mut cu mine in cazul in care ma voi muta, pentru ca asta se va intampla in vreun an de zile?
Cu ce sa ii hranesc?
Sa le fac vreo cutiuta speciala?
Cum pot sa nu aduc toti porumbeii din zona acolo in cazul in care reusesc sa ii domesticesc pe astia doi?
Pot sa ii ating?
Ce ii pot invata sa faca? (sa calce, sa spele, sa faca de mancare… o supa… :) )
Pe ce ton trebuie sa vorbesc cu ei?
Vor ramane “acasa”?

Tina