FRSC doreste sa puna la zid braconajul.
Acesta a fost un comentariu postat din greseala(cred/sper) la articolul cu porumbeii de pe balcon.
Merita probabil dezbatut.

Autor: Vasile

Toate cele postate anterior sint de un primitivism de necrezut. Oamenii astia numai au impresia ca se ocupa de porumbei sau ca se numesc columbofili. A fi columbofil , fara a dori sa jignesc pe cineva, inseamna si altceva decit sa scri o postare sau mai multe pe net, sau sa fi un proprietar de site. Si a te da cunoscator fara o documentare obligatorie. Ceea ce s-a scris pina acum este o scriere cu dorinta de spectaculos si improvizatie ieftina.

Sunt de tot risul. Mai baieti , sportul cu porumbei presupune un minim de documentare si practica dirijate prin experienta dobindita de altii. Francezii si belgienii au o legislatie de la inceputul sec 20 .Noi si legea privind infiintarea statiilor columbofile din 1940 am declarat-o neconforma pentru simplul motiv ca a fost emisa de cabinetul Antonescu. O prostie!!! Asta a pus capat activitatii columbofile di Romania in epoca comunista . Francezii au legi columbofile din 1901 . Si nu sunt abrogate. Belgienii la fel . Altfel risti sa fi stresinar toata viata. Hai sa ridicam stacheta ca altfel ne facem de ris.

FRSC a legalizat sporul columbofil in Romania. FRSC vrea sa ne puna de acord cu Europa columbofila. Pretutindeni porumbelul voiajor sportiv este protejat prin legi care numai la noi nu exista. Hai sa crestem porumbeii nostri , pe care am dat un ban si nu pe care ii prindem .Voi stiti ca in legislatia franceza a detine un porumbel voiajor fara titlu inseamna riscul unei amenzi de 20.000 de franci francezi acualizati in euro. La noi orice golan este columbofil ca are porumbei sau pui din citiva porumbei de prins cu inele!!!

O sa treaca si etapa asta!!! A detine un porumbel sportiv va deveni curind o infractiune penalizata cu inchisoare sau amenda penala. Federatia Romana Columbofila va propune in aceasta toamna un sistem legislativ prin care sportul columbofil va fi protejat asa incit nemernicii care prind porumbei voiajori sa se gindeasca de trei ori inainte de a-i opri din zborul lor catre casa. Porumbelul voiajor este o marca protejata in Europa. Urmeaza si Roumania.Vreau sa vad politia romana care sa faca arestari sau sa dea amenzi in toate satele in care unii nemernici isi fac o ocupatie din a prinde porumbei voiajori aflati in traseul spre case si vinzarea lor ulterioara. Dar toate la timpul lor!!!