Am vazut la PRO TV un reportaj cu multe aberatii, si am fost surprins ca ele vin de la un reprezentat al Societatii Ornitologice Romane. Cunosc foarte bine acea intrare din Cismigiu unde se strang porumbeii sa fie hraniti de oameni, imi petreceam multe zile pe acolo hranind gutanii cand ma rupea dorul de porumbei.

Reprezentatul societății ornitologice: “Toată hrana asta ajunge să hrănească, de fapt, populația de șobolani și de șoareci. Și o să avem în continuare foarte mulți șobolani pentru că foarte mulți oameni încearcă să hrănească porumbeii.

Poftim? Lumea arunca niste paine si in rare cazuri cateva boabe de arpacas, pe care porumbeii se calca in picioare sa le manance. Nu ramane firimitura. Fix de aia explodeaza populatia de sobolani din Bucuresti? Hai sa fim seriosi…

Despre aberatiile cu gripa aviara nici nu are sens sa mai discutam. Cica au paraziti, transmit boli. Mai aveau putin si spuneau ca te umpli de pureci daca te apropii de porumbei.

Dupa ce ca in jungla aia de beton si gaz de esapament oamenii nu prea mai au sanse sa vada pasari, sa interactioneze cu ele… s-au gasit ei (tocmai SOR) sa descurajeze hranirea porumbeilor.

Link reportaj.