Numele meu este Moise Constantin și sunt un student la facultatea de drept din Iași. Am postat acum câțiva ani un scurt articol despre cum mi-am început pasiunea pentru porumbei. Locuiesc in Bacău și sunt departe de a-mi practica pasiunea din cauza timpului. Însă nu asta vreau sa subliniez, ci faptul ca pasiunea pentru porumbei odată pornita nu se va uita și mereu când vei vedea un porumbel in aer îți va trezi sentimente uitate. Ce m-a făcut sa scriu acest articol? Sa fiu sincer in urma cu câteva zile am ajuns la țara unde in trecut mi-am crescut porumbeii, și ce sa văd!? Un porumbel care a eclozat la mine și-a făcut apariția pe acoperiș, un bălțat din doi porumbei de-ai mei numiți Pitica și Jannsen. Eram la masa și totul in jurul meu se orientase deja spre porumbel și nu mai auzeam nimic in jur, primisem câteva întrebări de la mama și fratele meu, însă totul era vag.

Porumbelul mi-a adus aminte de când eram puștan și visam ca la un moment dat voi putea concura și eu cu ei, copil visător. Chiar i-am făcut și o poza, mi-am adus aminte ca a ieșit într-un colț al crescătoriei, intr-o lada de fructe. Sunt mulți copii pasionați de porumbei și vor sa practice acest sport, însă ca acest microb sa le pătrundă in inima trebuie ca practicanții acestui sport sa ii invite in crescătorii si sa le spună povestea porumbeilor. Este păcat ca un sentiment de liniște adus de porumbei sa fie uitat și sa nu aibă o continuitate. Sa transmitem acest hobby și mai departe și sa ne susținem unii pe alții cu privire la creșterea porumbeilor.

Toți știm cât de mult ne chinuiam când eram mici sa ne cumpărăm și noi niște păsări de calitate și sa ne identificam cu anumiți crescători. Păsările mele înainte sa plec le-am donat unui copil din sat, iar sentimentul văzut pe fața lui este de nedescris. Cei ce au aceasta pasiune mă vor înțelege și vor fi la același asentiment cu mine. Sunt un novice in ale columbofiliei, nici macar nu am concurat cu ei la competiții, însă eu asa vreau sa mă identific cu voi, cu crescătorii.

Un pasionat de porumbei, un iubitor și un băiat plin de speranța ca la un moment dat se va putea reapuca de acest sport, hobby. Va transmit vânt in pene și cât mai mult succes in acest sport!