Pe cer, cand 2 siluete devin una

Nu ma tizule, nu au disparut ulii.
Am dovada. Ia de colea. Proaspata, de azi.

Categories Diverse

25 comentarii la “Pe cer, cand 2 siluete devin una”

  1. Un pui mai debil pe care alti crescatori il eliminau de mult… Nu a schitat niciun gest de aparare. Cred ca s-a mirat si uliu ce usor a fost. Altii pana ajungea uliul la ei faceau 10 fente in 10 directii. Deh, scos din achizitii recente, din zone fara rapitoare.

    N-am mai editat sa tai finalul filmarii, ca a avut un coleg o remarca buna… “ce-ai patit, ai lesinat?” :)))

  2. Parca ar fi luat un pui de gaina :))
    ai reusit sa-l mai salvezi ?

  3. Ce sa mai salvez ca s-a dus peste cateva gradini sau poate direct in padure…

  4. la mine in prima zi de zbor a puilor am avut 3 luati de uliu, am avut si atac dublu simultan

  5. Asta e, mergem mai departe. Cand un porumbel zboara singur este foarte vulnerabil, mai ales in zone unde rapitoarele sunt la ele acasa. Dar cu asta mic a fost prea simplul, parca l-a luat din oala. Am avut si eu atacuri pe fraierici din astia mici dar sa se lase prinsi asa usor mai rar am vazut. Cu ceva ani in urma intr-o dimineata am scos porumbeii afara si vreo 4 au ramas pe casa nu au plecat in zbor, printre acestia era si o femela vanata mai micuta, eu statem cu ochii pe sus dupa porumbeii care zburau si la un moment dat pleaca rapid de pe acoperis 3 porumbei, cand am privit spre ei am vazut uliu (o femela mare de porumbar) care nu stiu de unde a aparut iar femela mai micuta a ramas stana de piatra nu a schitat nici macar un gest, parca facuse infarct, a luat-o uliu ca din uala. Am inceract sa o recuperez dar nu am putut, fiind mai micuta dihania de porumbar a reusit s-o care in gheare, nu a lasat-o nici de-al dracu. Si eu am porumbeii in zona de munte si de fiecare daca cand am adus porumbei de talie mare (mai ales din zone unde rapitoarele nu ataca asa rau ca aici la mine in zona) nu au facut fata. Cel mai bine pentru noi astia din zona de munte e sa ne procuram porumbei din zona noastra sau zone asemanatoare, porumbei care sunt deja aclimatizati si fac fata atacurilor. La mine cel mai bine rezista porumbeii de talie medie spre mica.

  6. Asta era de talie mica dar foarte disproportionat la corp, si greoi. In seara asta cred ca a luat inca un pui la un vecin, dupa care a dat si la mine din nou si mi-a inghesuit unul intr-un copac. A venit inapoi pe inserat, am ramas mirat ca nu l-a cautat prin coronament ca a coborat din nou dupa el, deja il stersesem din inventar. Tot pui greoi, care a parasit stolul, tot din achizitii noi, din zona fara rapitoare.

    Cred ca are multi pui de hranit in cuib de ataca asa urat, in niciun an nu a fost asa. Deocamdata pe maturi nici nu ii baga in seama, dar cum scot puii se activeaza.

    Puii care deja au vreo saptamana de zbor formeaza stol compact si zboara tare, dar tot nu procedeaza corect. Uliul se vede cum vine de foarte departe, ca vine sus din padure nu la ambuscada. Nici macar nu vine rapid, ci incet si asteapta sa se desparta un pui. Stolul se invarte deamboulea pe loc si fac de sus tirbuson pana intre case in cercuri tot mai mici, zici ca vor sa intre in pamant. Pana nu s-or prinde idiotii ca trebuie sa plece intins nu s-o frece pe loc o sa imi care din ei pana i se face greata. Dar cred ca e cam greu sa plece intins stol mare de pui abia iesiti la zbor, mai ales ca mereu vor fi intre ei si altii abia iesiti care ii vor tine pe loc…

    La anul ma vad nevoit sa las cativa tardivi din lotul de iarna special pentru educatia puilor, sa nu ii mai zbor si sa ii las in compartimentul de pui sa ii invete care e treaba cu supravietuirea.

  7. Da cu puii e greu, asa e si la mine, pana invata fraierii cum sta treba si sa nu se mai invarteasa in cercuri, sa-i dea bice cand vad uliu, acesta are sanse mari sa prinda. Am avut si eu atacuri in coronament, puii de frica se bagau in copaci sa scape saracii dar al dracu intra dupa ei, are o dexteritate de te lasa cu gura cascata. Acum in perioada asta are pui de crescut si e mai insistent, mai ales daca descopera un loc cu pui de porumbel abia iesiti la zbor viziteaza des locul ala. Nici la mine nu mai da dupa maturi, mai incearca totusi dar nu insista. Eu anu asta nu am mai scos pui multi din cauza ca nu am putut sa zbor maturii, am fost foarte ocupat in perioada in care trebuia sa-i antrenez, am pierdut startul primelor antrenamante cu clubul si nici la primele etape nu am reusit sa-i bag si am decis sa-i tin acasa anul asa decat sa-mi bat joc de ei. Anul acesta se pare ca e unul dificil pentru porumbei, la mine in zona colegii de club au pierdut multi porumbei in ultimele 2-3 etape din cauza timpului nefavorabil si poate au fost si alte cauze. Puii care nu se dezvolta bine eu nu-i tin ii elimin, nu suport sa vad in cotet porumbei care au probleme. Oricum astia de nu cresc bine au sanse mici de supravietuire mai ales in zone de munte.

  8. Marius daca esti din Rm Vl ai ceva probleme cu ulii acum depinde de zona.. am un prieten in zona Bujoreni care mereu are probleme nu e zi in care sa nu atace dar are pierderi minime si porumbeii parca sunt intr-o forma mult mai buna din toate punctele de vedere, .. uliu este cel mai bun antrenor, forma slaba se vede imediat.
    In cazul de fata cred ca porumbelul lui Andrei a sfarsit deoarece a fost prins singur era debusolat si a avut si mare ghinion :)
    Am si eu 50 de pui dintre care 40 au iesit la zbor si pana acum am 2 accidentati care s-au facut bine si 0 pierderi iar zona este plina de ulii care ataca mereu dar inca nu foarte insistent, puii pleaca de obiceii in jur de o ora de acasa vin lesinati cu aripile lasate, dupa care mai zboara o ora pe langa crescatorie iar cand vad uliu se lasa la nivelul caselor, dupa care i-am invatat la fluier si in 3-4 minute au intrat toti la masa, care ramane afara mananca a 2-a zi.

    Un lucru care l-am observat este ca fiecare grup de porumbei zboara total diferit, unui prieten i se lasa in scurt timp pe casa dupa atac si nu mai ies o perioada de cateva ore.
    Ai mei raman uniti si nu fac “tirbusonul” pleaca din zona respectiva cred eu ca s-au invatat bine ramane sa vedem la iarna pentru ca vreau odata pe saptamana in zile mai insorite sa le dau drumu.
    Unui alt prieten i se ridica foarte sus iar atunci cand “praduitorul” a intrat sub ei mai mereu are pierderi.
    Fiecare grup se adapteaza zonei.

  9. ZB, da sunt din Rm. Valcea, dar porumbeii ii am la Costesti – Valcea, in Rm. Valcea stau la bloc si nu am posibilitate sa cresc porumbei la bloc. Comuna Bujoreni e si ea destul de rea pentru cresterea porumbeilor fiind inconjurata de paduri dar la mine in Costesti e si mai rau, stau la baza muntelui (parcul national Buila – Vanturarita) si uliu e la el acasa. Porumbeii din zona de munte daca nu se adapteaza repede dispar, ei tot timpul trebuie sa fie in alerta si la cea mai mica gresala platesc cu viata. Cel mai neplacut pentru mine e cand porumbeii vin de la etapa si da uliu, te apuca toti dracii. Ai mei cand vin acasa de la concurs de frica uliului intra in picaj de sus si direct prin sputnic intra in cusca, rar se pun cateva secunde pe cusca. Daca simt uliu in preajma nu se lasa. De multe ori daca nu sunt foarte atent nici nu vad din ce directie vin, niciodata nu dau ture cand vin acasa de la concurs. Perioadele critice pentru mine sunt primavara cand eliberez lotul de zbor deoarece se lasa cu victime si apoi puii abia iesiti la zbor, dar asta e nu am ce face, eu am ales sa tin porumbeii acolo. Toamna ii inchid cand se intensifica atacurile prin luna octombrie cand pleaca si pasarile migratoare si jupanu nu prea mai are cu ce sa se hranesca si e nevoit sa se descurce cu ce mai gaseste pa langa gospodaria omului plus speciile de pasari care ierneaza la noi.

  10. Sal. Baieti!la noi in zona buzaului este jale mare si cand spun jale vorbesc de atacuri finalizate cu victime in randul maturilor de pui nu mai vb…la mine in ultimile 4zile 2 victime,nu stiu ce sa mai fac??? Adaevarul ca nici zona nu ma avantajeaza sub nici o forma, dar ce sa fac pasiunea si dragostea de porumbei nu ma lasa sa renunt.
    Multa bafta !!

  11. Marius ai dreptate, zona ta e dificila din punctul asta de vedere, o cunosc. Banuiesc ca iarna nici nu se mai pune problema sa le dai drumu intr-o zi mai insorita.

  12. sau inmultit ulii mai trebue rariti nici nu putem creste o pasare !!! succes mai departe eu sunt din moldova aici tot asai atacuri cite 4 pe zi

  13. PS:nu are legatura cu subiectul pus! pot spune ca nu iubesc cursele de viteza,nu bag in ceas in tara chiar daca ar insemna sa ratez si sezonul 2016 asta imi place,asta fac!dar admir pe cei care sunt buni,nu am incercat dar sigur nu as reusi ,daca nu pot cei care au pasari de aceste distante de ce as incerca eu?sa ma umilesc … nu are rost,in fine ce observ eu pt admin.site-ului toti deschidem site-ul cu acele clasamente si imi place ce vad cei care”pot”acolo esti bun ce sa mai…mult succes in continuare se vede ca pui suflet si poti mai mult la nivel national “joci”bine in ultimi 2 ani si nu are cum sa nu prinzi ceva pana la urma “chiar daca nu te intereseaza tinichelele”,eu unul ma mandresc pt fiecare cupa a mea luata!mult succes in 2016 la categoria preferata si rezultate de varf!!

  14. Ce sa zic, tizule, vad si oricum te credeam si pe cuvant si fara filmare :)))
    Insa la mine situatia e neschimbata: ori nea uliul are o sursa de hrana mai usor de obtinut, ori … cumva i s-a rarit neamul in zona mea.
    Zero atacuri, iar ca prezenta, abia-abia daca se vede. La fel si cu vanturelul rosu (soimul de campie).
    In consecinta, porumbeii se invata putori, se mai sperie de avioane, berze, cocostarci si pescarusi, ocazional, dar puii, puii sunt varza….
    Am fost ieri + alaltaieri inspre zona mai deluroasa (Ploiesti, Buzau) si intr-adevar in rural concentratia de ulii parea mai mare decat e acum la mine.

  15. Porumbei.ro de ce nu se publica nici un articol trimis de mine astept un raspuns Multumesc.

    R: Pentru ca nu sunt articole, ci doar intrebari de o fraza… care au fost deja raspunse pe site cu alte ocazii.

  16. ZB, eu ii inchid prin octombrie, maxim inceputul lui noiembrie si pana in primavara (inceputul lui martie) nu-i mai las afara chiar daca sunt zile insorite deoarece dupa cateva zile de captivitate deja se cunoste, le scade forma si nasu are un avantaj in plus in fata lor. Anu asta ma bate gandu sa scot un lot de tardivi si sa-i las liberi toata iarna sa vad ce se intampla, dar sa vedem ce parere are si managerul crescatoriei (mama, ea are grija de ei in timpul saptamanii) ca e foarte miloasa cu ei si e jale mare cand prinde uliu cate unul in secunda doi ma si suna sa-mi spuna.

  17. La Vaslui ,la tara eu personal nu am putut elibera porumbei pana in data de 16.05.2016, am incercat undeva prin luna aprilie dar jale in 10 min 3 atacuri ,doua porumbite ranite grav….acum este destul de bine 0 atacuri pana in prezent desi detin un numar de 50 de pui care zboara haotic inca…

  18. @Marius: eu zic sa incerci, nu e nicio “rusine” daca nu claseaza, dar s-ar putea sa ai surprize. Iti dau un exemplu: locul 3 viteza club de anul trecut este scos din 2 porumbei de maraton si mi-a venit primul la Berezanka de ieri care a fost destul de grea. Si am multe alte exemple, cum ar mai fi loc 1 viteza palmares care este din porumbel de fond si porumbel de maraton. :) Eu cred ca poti juca scurte destul de bine cu porumbei de maraton, dar inversul nu prea se poate. Eu am cam 70-80% maraton in ei si am observat ca e genul de porumbel care rezista mai bine la etapele foarte grele pe care le avem mereu si la rapitoare.

    @Corbu: tare, parca am fugit si eu cu ei sa vad ce s-a intamplat. :)) O sa postez.

  19. Dati drumul la pui cu femelele vaduve sau cateva dintre ele, si o sa vedeti cum ii invata sa se si ridice f sus si pleaca si intins din prima. O sa asimtiti cum stolul are destula experienta si asta o sa simta si rapitorul. Probabil ulterior va face ambuscade.

  20. Hai tizule, “bucura-te”! Am avut si eu un atac adineauri, la nici 5 minute dupa ce le-am dat drumul, nu apucasera sa formeze stolul, si a atacat un razlet care zbura singur.
    Din fericire pentru porumbel, era un adult experimentat, l-a lasat sa vina si in secunda dinaintea contactului a facut eschiva.
    Dupa talie era mascul de uliu, sau poate tinerel ca eram cu soarele in ochi si nu vedeam penajul. Cert e ca a ramas cu buza (ciocul) umflata, si a luat-o agale inapoi spre padure. :)
    Intre timp, stolul cauta avioane printre nori.

  21. salut tuturor ma numesc cristi sunt din moldova si as dori sa practic si eu acest sport dar problema este ca in zona aceasta de unde sunt eu nimeni nu stie de acest sport si nici eu la rindul meu nu stiu totul pentru a practica acest sport, detin porumbei voiajori dar nu particip la aceste concursuri si nici nu le pun inele porumbeilor ,cresc porumbeii findca imi sunt dragi si nu ma pot lepada de ei . As dori sa particip si eu la asemenea concursuri .
    Va rog datimi ceva sfaturi , multumesc pentru atentie .







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *