Pedigreu RO

SC Media-Design Plus SRL cu sediul in Bucuresti, sect 6, avand ca obiect de activitate editura, grafica si design electronic a inregistrat la OSIM Romania un model industrial de Certificat de Origine Genealogica columbofil denumit Pedigreu RO. Urmare a prezentarii acestuia in sedinta Uniunii Federatiilor Columbofile din Romania in data de 14.04.2007 am primit acordul de a-l mediatiza si pune in vanzare ptr cei interesati. Acest act este valabil doar cu stampila si semnatura unui reprezentant al UFC Ro, titlul de proprietate ce insoteste inelul in original, arbitrarea porumbelului efectuata de un arbitru recunoscut de UFC Ro si nu in ultimul rand, este valabil doar ptr columbofilii inscrisi in cluburi si asociatii afiliate la UFC Ro. Emiterea acestui act se face in baza unei declaratii pe proprie raspundere ce va face parte din baza de date a pedigreurilor din Romania actualizata de societatea noastra.

Descriere:
-prima pagina contine denumirea, seria si anul de pe inel, o fotografie in sistem digital cu un porumbel reprezentativ sau la cerere se poate aplica fotografia porumbelului din pedigreu si amprenta oculara prin fotografiere si imprimare tipografica de inalta calitate si precizie ptr a putea fi citita ori de cate ori este necesar.
-a doua si a treia pagina ce reprezinta continul pedigreului vor avea continutul trecut cu negru pe fond colorat in culoarea inelului din anul respectiv. In mijlocul paginilor apare in fond imaginea porumbelului de pe prima pagina. Pe pagina doi se va aplica prin lipire de catre societatea noastra titlul de proprietate al inelului respectiv, in original, detalii despre porumbelul respectiv, numele arbitrului si calificativul acordat de acesta in functie de linia declarata de crescator, numele proprietarului, numele crescatorului, numele reprezentantului UFC Ro si semnatura acestuia insotite de stampila ce autentifica acest act. Se va nota in josul paginii data la care acesta a fost editat. Peste titlul de proprietate cat si peste celelalte inscrisuri, date si semnaturi societatea noastra va aplica un timbru transparent de tip HOLOGRAMA ce va tine loc de sigiliu.
-pagina patru contine casete cu toti ascendentii porumbelului din pedigreu notati cu semnele internationale pt mascul si femela, anul si seria corespunzatoare inelelor acestora si o caseta in dreptul fiecaruia in care se pot preciza rezultate sportive si titulaturi obtinute de acestia.

Mentionam ca paginile sunt incadrate intrun chenar ce reprezinta tricolorul romanesc, iar in partea de jos a acestora este inscriptionata marca inregistrata a societatii noastre la OSIM ca model industrial si ne confera dreptul de a fi unici editori si distribuitori ai acestui act. Orice incercare de copiere sau de inspiratie din acest act se considera frauda intelectuala si se sanctioneaza conform legilor in vigoare pe teritoriul Romaniei.

Categories Stiri

19 comentarii la “Pedigreu RO”

 1. Mai mare aberatie ca aceasta cred ca este greu sa imi mai vada ochii….. Cred ca era suficient un simplu si clasic pedigreu semnat de cel in cauza si eventual stampilat de federatie in urma unei declaratii pe proprie raspundere, titlul de proprietate si cam atat.
  Asa este la noi din pacate vorba unui coleg ce lucreaza in cercetare – daca se poate cat mai complicat ,de ce nu?-mare pierdere de timp , nervi si nu in ultimul rand bani . probabil in unele cazuri costa mai mult pedigreul decat porumbelul. Ma mir ca nu realizeaza un caiet mare daca se poate un dosar cat mai complicat si cu multe zorzoane si tampenii cum se obisnuieste la romani.
  Dar pana la urma cum spune si dl.Filipache, a cui este firma?

 2. Felicitari celor cu initiativa. Daca in unele crescatorii nu exista porumbei buni, macar exista asemenea pedigreeuri :D

 3. Rubrica cu DNA cred ca sa omis…altfel sunt bune si cele facute pina acum mai mult sau mai putin autentice.Seriozitatea crescatorului de la care provine porumbelul valoreaza mai mult decit toate semnaturile ,stampilele si timbrele (pareri pers.).

 4. nici la belgieni nu exista asa ceva . cine certifica , ca acele date sunt reale

 5. Da, numai ?n acest mod se poate scapa de falsificatori si lichelismul din columbofilie.

 6. au mirosit si astia ca e rost de facut un leu de-o ciorba si acum o sa-si mai breveteze bashina si apa rece.duceti-va ba la munca,manglitorilor!!!

 7. chestia cea mai ilara este cu atestarea prin arbitraj a liniei declarate de crescator…
  sa afle si domnii care se ocupa de astfel de gogorite ca liniii omogene in afara de iansen nu exista la aceasta data .. si toate ametelile pe care le citim si le auzim ca un porumbel daca este negru cu pene albe este jan aarden sau alte inventii de genul acesta sunt cele mai mari idiotenii orice crescator care a intrat deja in istorie avea in crescatorie mai multe familii destul de eterogene ca infatisare si colorit … daca vreti sa intelegeti ceva din columbofilia asta rugati pe cineva sa traduca TOATE articolele lui Ad Schaerleckens si cititi-le de cite cinci ori si cind credeti ca a-ti inteles mai cititi-le de inca cinci ori si dupa aceea apucati-va de scris si de facut aprecieri si gaselniti in columbofilie .. SUCCES -la citit

 8. Are dreptate TIA,de lichelism si falsificatori se va scapa joi dupa Miercurea_Ciuc.Oricum,mare e gradina lui Dumnezeu.Astept cu nerabdare brevetarea prafului in ochi,a budincii cu orez,a bataturilor la picioare si a cuiului ruginit la virf.Este o vorba:cine stie,face,cine nu,invata pe altii.Chiar,a cui e firma asta care vrea sa ne emancipeze asa?Macar de_ar fi vorba de cineva care stie ceva ”meserie” columbofila,dar e evident ca nu e cazul.Asa e la noi,toti neavenitii isi dau cu parerea si zapacesc pe incepatori,care nu mai inteleg nimic.Indemnul d-lui Morosan e cel mai de bun simt:la citit,baieti,la citit!Dar incercati sa-i cititi pe cei ce au cu adevarat ceva de spus.

 9. “IDEALISTUL” a avut o idee buna, numai ca modalitatea de dobandire a
  pedigriului nu e buna,iar vreti sa-i talhariti pe oameni,iar ii ajutati pe nemernici? si bine zic unii,a cui e firma?????????????

 10. da…foarte buna afacere,sincer nu mam ganidt pana aku ca sar putea scoate bani si din asta…buna treaba..nu stiu ce sa zic dar raman profund ganditor la viitori milionari care vor trai pe spatele celora care au porumbei.SUPER..o sa imi ia 10 euro pt un pedigreu…nu stiu ce sa zic..oricum daca era firma mea eram multumit dara sa sa dau bani degeaba,cand stiu ca tot nu o sa faca nimeni nimic..nush

 11. sunt curios cati dintre noi chiar o sa-l cumpere, eu unu’ NU, voi? merg tot pe pedigree-ul personal luat de pe internet si modificat. numai bine!

 12. Dupa parerea mea toti care ati postat la aceasta rubrica sunteti niste mari amatori .. ce conteaza a cui este firma ?Daca cineva care isi permite dc nu poate sa isi faca acest pedigree ? pt ca sunt unii ca voi poate fara posibilitati materiale si foarte invechiti care ii descurajeaza …
  pacat ca nu ati cunoscut crescatori belgieni … porumbelului ii creste pretul cu aproape 30%-40% daca are pedigree.. este adevarata chestia cu rezultate .. dar cine stie nu poate fi inselat cine stie despre ce este vorba stie sa se si documenteze despre un porumbel care costa multi bani ..
  Parerea mea este sa nu mai faceti afirmatii fara rost ..sunteti penibili unii dintre dumneavoastra.

 13. Ptr. Anonim nu-ti este rusine ? Sau ai deja firma ?? Fa-ti firma si fa-ti singur pedegree-le apoi uita-te la ele si asteapta fraierii .

 14. Cand am citit anuntul credeam ca visez…am trait sa o vad si pe asta…multumescu-ti Doamne….pe bune acum lasand gluma la o parte mi se pare o idiotenie…Marcel morosan are perfecta dreptate…si nu doar Ad Schaerlekens a spus asta…insa singura rasa omogena existena in acest moment este Jannsen…celelalte sunt incrucisari….referitor la Jan Aarden…chiar el recunostea la un moment dat ca nu detine o rasa si nici nu si-ar dori asa ceva….daca proprietarii de drept nu considerau ca au o rasa ..cine suntem noi ca,la atatia ani de la moartea lor sa ne dam cu parerea…daca ar fi sa-i raspund lui Anonim…lucrurile ar sta cam asa…Fa-ti frate firma si u…si poate vei vine asemenea pedigree ..insa un crescator care stie ca valoarea conteaza inaintea pedigreului se va feri de unul ca tine….valoarea inaintea hartiei…sper sa te folosesti de pedigree cand mergi la baie…toate cele bune..Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *