Penaj deteriorat

Buna ziua. Va felicit pentru pagina. Solicit pareri de la cititori in legatura cu deteriorarea penajului la porumbei si gaini datorita daunatorilor.

Porumbeii prezinta mici gauri in pana dupa care penele se rup, la fel se intampla si la gaini. Vreau sa stiti ca problema e veche si am incercat multe solutii fara efect. Nu sunt daunatori vizibili cu ochiul liber adica nu se vad paduchi doar ca penele sunt distruse in fiecare an.

Am folosit romparasect, cypervet, prafuri, sprey de la natural si aparasit, evomec si var si cenusa si otet de mere si sare de baie, cu toate astea nu pot sa stopez problema. Astept sfaturi. Cu toate ca deja sunt pe cale sa renunt totusi nu vreau sa ma dau batut, vreau sa reusesc cu ajutorul vostru.

Pop

5 comentarii la “Penaj deteriorat”

  1. Paduchi de cuib. Dezinsectie in cuiburi si scapi de problema. Daca ai putea sa dai cu flacara prin cuiburi ar fi si mai bine.

  2. Recomand cu incredere Diazinol. DAR ai grija sa nu dai pe porumbei ,ca mor

  3. Cred ca dezinsectia cu flacara e cea mai eficienta, am vazut si pe domnul Butucanu insistand asupra acestei faze de curatenie periodica. Totusi intro crescatorie din lemn este periculoasa aceasta dezinsectie.

  4. Pentru cei care se confrunta cu astfel de probleme la pasari si anume paduchii va spun cum am scapat de ei.
    Cu ani in urma in incaperile gainilor peretii erau rosii de paduchi de credeai ca is dati cu var rosu. Incercam diferite metode de la prafuri si solutii pentru paduchi, am incercat cu foc si aburi fierbinti. Am stropit cu solutie pentru gandaci de Colorado in doze care puteau ucide pasarile si paduchii nu mureau.
    Intr-o zi o batrana imi povestea cum pe vremea razboiului oamenii scapau de paduchi prin spalare pe cap si pieptanare cu gaz lampant.
    Am cumparat doi litri de gaz lampant si cu ajutorul unui vermorel am stropit toata incaperea. A doua zi am reluat stropitul si de atunci nu mai am probleme cu ei. Am mai stropit si peste doua saptamani sa ucid si pe cei care au mai iesit din ouale depuse.
    Fac astfel de doua ori pe an acum primavara cand incepe a se incalzi si prin luna august cand caldurile is foarte mari si sansele ca paduchii sa apara sunt mari. Dimineata stropesc incaperea tin inchise usa si geamul iar pe seara inainte cu o ora de a intra pasarile aerisesc.
    Succes!







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *