penaj-urat
Buna ziua. Am si eu o problema, am cautat pe net si pe site-ul dumneavoastra dar nu am gasit nimic (poate nu am cautat cat trebuia). Am un numar de 30 de porumbei voiajori, sanatosi, vaccinati, le ofer vitamine etc, dar am observat la 2 masculi ca au un penaj foarte urat, si am observat asta si in zbor (ma gandeam sa fie si de la paduchi, dar le dau cu un spray si peste putin timp nu mai au – un spray recomandat de la farmacie, mi s-a spus sa am grija cu el ca este toxic, sa le administrat doar maxim 2 pufuri si sa evit sa le dau in ochi etc accidental… ma gandeam sa fie de la el, dar asa aveau toti porumbeii daca era…) …

Atasez si cateva imagini ca sa vedeti despre ce e vorba. Am intrebat alti columbofili de la mine din zona si mi-au zis ca este boala, dar nu mi-au dat denumirea, sau un medicament … Pana acum la porumbei le-am administrat vitamine, medicamente: un praf care se dizolva in apa pentru tricomonaza, pentru salmonela ; antibiotic-enroflaxicina, vaccin paraximiviroza etc .

penaj-urat2

Si am mai observat inca la cateva femele si cativa pui tineri ca au sira de la burta foarte iesita si pronuntata(dreapta), nu stiu exact cum sa explic dar cand il iau in mana se simte …. Astept raspunsul dumneavoastra cat mai repede. Multumesc !

Alex