Hibrid


Buna ziua. Am gasit un video interesant, despre care trebuie discutat. :) Despre ce credeti ca este vorba?
Multumesc.
Daniel Negru

Categories Stiri

22 comentarii la “Hibrid”

 1. Ar tb imperechiat cu un voiajor doua generatii la rand… Sa vezi fondisti-maratonosti!

 2. E vorba despre rezultatul incrucisari unui gugustiuc comun cu un porumbel.. si sunt mai multe filmulete cu dansul pe canalul celui care a postat videoclipul..

 3. turturica / gugustiuc salbatic imperecheat cu turtucica razatoare sau turturica diamant. in niciun caz cu voiajor. poate cu un porumbel salbatic asemanator cu turturica.

 4. Interesant,oare se poat gasi mai multe informatii despre cum se face treaba asta???

 5. E clar ca e imperecheat cu un porumbel normal, común ca sa nu spun cu un voiajor.

 6. la iepuri stiu sigur ca nu e posibila imperecherea din punct de vedere genetic intre iepurele de camp si cel domestic,nici chiar in laborator .cred ca se aplica acceasi treaba si la porumbei

 7. E posibil sa fie o incrucisare gugustiuc/columba livia, ca sa nu ne limitam la o rasa. Sunt poze pe net cu mai multe incrucisari de genul acesta. Se pot imperechea porumbei cu gugustiuci sau turturele, sau porumbei salbatici, dar produsii lor(ca si cel din imagine) sunt sterili, nu se mai pot reproduce in continuare. Ca si catârii sau incrucisarea de rate comune cu leșești.

 8. Se poate face imperecherea,produsii rezultati fiind sterili.
  Sint curios insa daca e ca la catiri,unde nu merge decit magar+iapa,care a fost masculul si care femela.

 9. Cred ca e greu sa poti imperechea un porumbel domestic cu un ” gugustiuc, turturica, cucuruz etc (alte denumiri) ” !!! Nu cred ca ar fi posibil dpdv genetic!!! DAR , am ajuns sa cred ca in lumea asta, cat este de mare, totul este posibil!!!!!
  Oricum, imi place mult de tot ”pasaroiul” !!! Frumos!!!

 10. Imperecherea intre gugustiuc si porumbel domestic(rasa este mai putin interesanta)functioneaza desi destul de greu si dupa multe incercari de gasit partenerii care se accepta.Urmasii sint insa intotdeauna sterili.Un polonez incearca de 25 de ani sa imperecheze porumbei salbatici(nu traiesc in Romania,n-am vazut decit in nordul Europei.Sint foarte mari,nu chiar ca un King insa nu sint departe.Cam cit un Cauchois…)cu porumbei de casa.Imperecherea functioneaza,uni pui turuie ca un porumbel de casa,altii ca unul salbatic insa nici unul nu s-a putut reproduce.
  Aici citeva poze…
  https://www.google.de/search?q=wildtauben&espv=2&biw=1024&bih=475&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCAQsARqFQoTCIvBkcq-jcYCFQPzcgodUawCug

 11. Com. 14: Mazare, porumbelul tau salbaric este porumbel popesc si traieste in România. In Craiova traiesc in parcuri destul de multi, dar sunt mai greu de vazut, insa se aud in continuu si din cand in cand se gasesc pui in piata de porumbei, probabil luati din cuiburi inainte sa zboare. Intr.adevar, in Spania am vazut mai multi, dar sunt si la noi. http://www.animale-salbatice.ro/porumbelul-gulerat.html
  Mai traieste la noi in tara si porumbelul salbatic de scorbura, care este ceva mai mic si are doua dungi usor pronuntate pe aripi, seamana putin cu un gutan albastru. Acesta este mult mai rar decat cel popesc, eu am vazut o singura pereche pe undeva pe langa Tg. Jiu.

 12. Hulubaru22, imperecherea din iepurele de camp si cel domestic (care descinde din iepurele de vizuina) nu este posibila deoarece cele 2 specii (desi se numesc iepure ambele) sunt foarte diferite, nefiind deci rude apropiate ca sa spun asa (cum este porumbelul domestic – indiferent de rasa – si gugustiucul, sau calul si magarul ori rata comuna si rata leseasca, asta ca sa dau niste exemple mai cunoscute).
  Diferentele genetice foarte mari fac hibridarea a 2 specii imposibila.

 13. A incercat cineva sa scoata puii din porumbel voiajor si cel salbatic(popesc) si sa.i incerce a.i invata eventual sa.i zboare….?

 14. Com.15 si 16.S-or gasi si in Romania genul asta de porumbei,eu insa,acum 33 de ani cind am plecat din Romania nu vazusem nici unul.Am fost destul de uimit sa vad in Germania,Suedia astfel de porumbei cunoscind din Bucuresti numai turturelele sau de la televizor porumbelul de stinca.Cred ca este un lucru bun ca traiesc porumbeii astia mari in Romania.Se inmultesc foarte rapid si fac o bucurie vinatorilor insa mai satura si cite un uliu care numai este nevoit sa prinda voiajori.

 15. Un prieten a avut un ceglled imperecheat cu o turturica razatoare…doar ca au murit puisorii cand aveau tepi pe ei. Deci se poate

 16. E rezultatul imperecherii unui voiajor cu o turturica razatoare deoarece felul in care face ”curte” este asemanator cu cel al turturelelor…guruitul difera :))Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *