Sangeorzan Cristian – Italia: Poate problema mea e una destul de banala dar sunt convins ca multi incepatori s-au lovit de ea. Vad peste tot ca se dau sfaturi despre cum trebuie sa fie un porumbar, dar vad ca sunt doar sfaturi generice fara a avea ceva concret. De exemplu: porumbarul trebuie sa fie bine aerisit dar fara curenti de aer.

Sincer sa fiu nu prea inteleg mare lucru si as dori daca e posibil sa vad o schema a unui porumbar unde se explica care este asezarea ideala a unei finestre, a unei ”guri” de aerisire, dimensiunile acestora, marimea acestora in functie de masurile porumbarului, pozitia boxelor in porumbar in functie de aerisitoare, pozitia ideala a porumbarului in functie de soare, etc.

Exista solutii concrete? De exemplu poze ale anumitor porumbare, cat mai complete. De exemplu nu numai poza la fatada, la tipul de boxe din interior si la mincatori dar si pozele ”tehnice” ale porumbarelor cu masuri si tot restul. Bineinteles ar trebui sa fie porumbarele unor oameni care intradevar le-au construit bine si le-au probat eficacitatea in timp, nu ale unora care le-au construit ”dupa ureche” si au porumbeii mai tot timpul bolnavi.

Siguranta unui porumbar construit si pozitionat cum trebuie este o problema care in ultima vreme ma framinta mult si cred ca poate nu sunt singurul. Zilele acestea am primit o invitatie de a vizita porumbarele detinute si comercializate de firma domnului Eros Carboni si sper ca dupa ce ma intorc sa pot pune la dispozitia celor ce viziteaza site-ul material util si folositor. Domnul Eros Carboni trateaza modelele de porumbare belgiene importindu-le deja gata fabricate acolo si banuiesc ca daca belgienii nu stiu cum trebuie construit un porumbar atunci nu stie nimeni.
Va salut si va urez succes in toate!!!