Porumbei Carneau


Buna seara. Am si eu citiva porumbei CARNEAU. Am primit de la cineva o pereche si au inceput sa se inmulteasca destul de bine ca celelalte rase de porumbei mari. As vrea ca cei care sunt mai vechi in cresterea porumbeilor sa-si dea putin cu parerea despre acesta rasa si daca ai mei sunt chiar originali.

Va multumesc si astept raspunsuri.
Viorel


22 comentarii la “Porumbei Carneau”

  1. Nu am auzit de rasa asta dar sunt frumosi!!! Sa ii stapanesti sanatos!!! Sanatate la toata lumea!!!!

  2. Se gaseste in nordul Frantei,iar denumirea ii anunta utilitatea,si anume carnea.Aceasta rasa este raspandita in special in Franta si Belgia.
    Greutatea acestori porumbei este de 500-600 grame iar lungimea totala este de 40-41 cm.
    Acesti porumbei sunt puternici,mari si au pozitia corpului orizontala.
    Capul este de marime mijlocie,usor alungit.
    Ciocul este puternic si de culoare alb-rozaliu,ochii au irisul galben-portocaliu iar genele alb-galbui.Gatul este de lungime mijlocie si foarte gros.
    Pieptul este adanc si foarte larg,spinarea aproape dreapta iar aripile sunt lungi si lipite strans de corp.Picioarele sunt neincaltate,au o lungime mijlocie.
    Exista varietati rosii si galbene care pot fi unicolore sau cu epoleti albi pe spate.
    Precum ii spune si denumirea,aceasta rasa este folosita in special pentru carne.

    asta am gasit si ieu despre iei

  3. sa ii stapinesti sanatos , eu habar nu am de aceasta rasa , la cioc par gutanei dar am vazut pe reteaua de socializare unde am multi prieteni virtuali de prin turcia indeosebi ceva asemanator . Ce ramane? sunt ai tai sunt frumosi ,daca tie iti plac si atit restu e poveste de iarna pe un sait care ne ajuta pe toti -incepatori sau nu, cu porumbei sau nu, dar aici te asigur ca nu intra nimenii caruia nu ii plac porumbeii. Fa multi ca dupa aia vezi tu pe ce te reprofilezi, poate vii pe zbor. Bafta

  4. Ce ai tu acolo sunt un mix intre King si Mondain .
    Da o cautare pe Google dupa Carneau pigeon si o sa vezi cum ar trebui sa arate “originalii”

  5. ai grija de ei ,ca au tendinta de a pleca pe la alte case ;daca sunt speriati , in rest sunt ok stau numai pe linga casa;eu mai am si acum 2 ,sunt ff frumosi si asa sociabili de nu ma pot desparti de ei .

  6. petre,cum facem,ca avem acelasi nick-name? :) ori il schimbi tu,ori il schimb eu…

  7. La mine in zona astia se numesc KING,si ii mai cresc inca unii columbofili mai in varsta ptr carne.

  8. Par o corcitura de gainar si gutan :).Gainaru este un fel de king.

  9. Denumirea rasei de porumbei “Carneau” nu are nici o legatura cu cuvantul “carne”.Se presupune ca termenul este o deformatie verbala a cuvantului “carmeau” care semnifica in franceza termenul de “petit carme” care s-ar traduce in romaneste ca “micul carmelit” sau altfel spus “micul brun”.Astfel ca denumirea rasei este legata de coloritul ei si nu de utilitatea acesteia.
    Crescuti initial ca si porumbei de ferma in nordul Frantei si zona belgiana adiacenta,au avut un standard al rasei inca din 1891 fiind prezentati in expozitii ca si porumbei de forma.Coloritul specific si exclusiv este acela de rosu-brun precum si cu varianta diluata,galbenul,cu sau fara epoleti.Abia in 1986 a fost omologata si varianta de culoare alba,obtinuta de o crescatoare franceza,Jacqueline Franqueville,prin incrucisarea cu jucatori de Koln.
    Avand in vedere exigentele mari in ceea ce priveste coloritul si desenul,in ultima vreme se pune intrebarea daca rasa aceasta sa fie prezentata in expozitii ca si porumbel de forma ori ca si porumbel de culoare.
    Exista si o varianta americana a rasei Carneau,care admite si porumbei de culoare neagra sau cafenie.

  10. Preocuparea pentru conservarea diversitatii in cadrul unei rase in paralel cu evolutia si modernizarea acesteia mi se pare lectia cea mai importanta oferita de reprezentatii,francez si belgian,ai celor doua cluburi de rasa Carneau.
    In speta,chiar daca obtinerea unor exemplare perfecte cu epoleti,cu sau fara sea,este mai dificila,nu trebuie descurajata cresterea acestei varietati,cu atat mai mult cu cat ea este legata de insasi originea rasei.
    Cu alte cuvinte,moda sau diverse alte tendinte intalnite in cadrul evolutiei in timp a unei rase,n-ar trebui sa conduca automat la suprimarea unor varietati(desen,culoare,etc) din cadrul respectivei rase,mai ales in cazul in care acele elemente au stransa legatura cu originile rasei respective.
    Asta-i o invatatura pe care noi romanii n-am stiut-o aplica in cazul multor,daca nu chiar al tuturor raselor romanesti,ceea ce in timp n-a condus la situatia de-a avea niste rase mai grozave ci doar niste rase cu un fond genetic mai sarac.

  11. Par a fi mai mult King. Exact asa aratau kingii pana sa se impuna trendul cu coada ridicata si aspectul rotunjit.

  12. pe la tara orce porumbei de talie mare e gainar indiferent de rasa……..
    da astia seamana cu gutani ff frumosi.:)

  13. Persoana care tii i-a dat stie cel mai bine. Rase porumbei gainari si anume: Porumbeii Fiorentino si Maltez .

  14. Am vazut la tine pe sunphoto,, bubuvio,, ca ai si descriere despre standardul rasei, ar trebui sa stii daca se incadreaza in standardul rasei.

  15. nu as creste asa cv dar daca tie iti plac …. inmultestei si bagaila ciorba :) stapanestei sanatos … par a fi niste gladiatori

  16. se numesc carneau? s-au carne au……. destula pt rapitoare?
    mai glumim si noi







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *