Porumbei emigranti

Daca vreunul dintre Dvs. stie, as vrea sa aflu cum pot aduce in mod legal porumbei din Romania in Italia si viceversa.
Va multumesc anticipat!

Topic propus de Sangeorzan Cristian – Italia

Categories Diverse

15 comentarii la “Porumbei emigranti”

 1. Ii bagi in lada si ai plecat. :) Noi asa am adus de peste tot. Nu ar trebui sa ai probleme la vama. In UE nu te intreaba ce ai in portbagaj. Si chiar daca te intreaba nu zic nimic. Din Belgia, Olanda, Germania, Franta, sau Ungaria nu am avut probleme. Nu cred ca vei avea nici tu. Probleme au fost doar anul trecut cu imitatia lor de gripa. Pentru siguranta scoate un certificat sanitar veterinar pt export. Bafta multa.

 2. iti trbuie o stampila cu vacinurile facute la porumbei de la doctorul veterinar la care esti inscris tu.

 3. salut.si eu stau in italia si am adus multi porumbei aici.daca vrei sa-i aduci legal nimeni din tara nu stie cum,fiindca eu am umblat peste tot,directia sanitara,veterinari,etc.cel mai bine cu cei care fac coletarie,aduci cati vrei.daca vrei as putea sa te ajut.

 4. Mi se pare normal sa fi lasat sa treci granita cu pasari zburatoare de vreme ce aerian nu exista granita pentru ele. Dar existenta certificatului sanitar veterinar mi se pare a fi o masura de siguranta. Problema e, cine e autorizat sa emita astfel de certificate, acest formular exista la toate unitatile sanitar-veterinare? Orice medic veterinar poate completa acest formular? Si unul din mediul rural? De unde se obtin formularele in caz ca cineva are nevoie de ele? Domnul cu cazacii galateni prezentati in Italia ne-ar putea spune mai multe?

 5. te duci la doctorul veterinar iti face o hartie cu o stampila si ai plecat,asta numai in cazul in care vrei sa fii in regula si sa nu intilnesti un prostovan pe drum care sa iti ceara avizul medical, sau la vama si te pune in situatia de nu stii ce sa faci ,sa iti spuna ca nu te lasa sa intri cu ei in tara ,dar eu de fiecare data nu am avut probleme nici macar nu a intrebat ce am in lada ,cred ca odata a intrebat un vames o femeie si nu a zis nimic.

 6. sa stitzi ca este dificil sa scotzi un certificat medical de vaccinari, sau cel putin eu am dat o gramada de telefoane si am renuntzat ca nimeni nu stia cum sa ma ajute concret, Eu am in vrut sa cumpar din Anglia si sa-i trimit legal dar o sa incerc prin firme de coletarie fara certficat .

 7. Eu am trimis porumbel in tara cu avionul si mi-a trebuit 3 lucruri;
  1 ) foaie de la doctorul veterinar – 20 euro
  2) cusca facuta dupa o schita primita din aeroport – 40 euro
  3) bilet pt porumbel -220 euro
  (asta se intampla in anul 2000)…
  In schimb am adus si am dus (imp.-exp.) porumbei cu masina, doar cu foaie de la doctor, in care era specificat ca por. are vaccinele si este sanatos. Contacteaza doctorul veterinar din zona, fa o foaie cu semnatura si parafa lui, baga porumbeii in masina si plimbate cu ei cat doresti prin Europa. Bafta!

 8. salut Cristian…si eu locuesc in Italia ..si am dus in romania porumbei din Belgia,Olanda,Germania si bineinteles din Italia…….sunt doua posibilitati sa-i duci in tara:1 sai ascunzi intro cutie si sa pui ceva peste ei sa nu se vada…atentie trebue sa aiba aer daca nu risti sa ti se asfisieze..ai mai controlezi si tu din cind in cind……..a doua posibilitate ar fi cea legala..adica crescatorul de la care ai cumperi trebue sa-ti dea un certificat de sanatate in care specifica ca sunt vaccinati la zi…(.acest certificat trebue sa-l ia de la veterinarul lui) cu acest certificat stampilat de veterinar mergi la A.S.L. la -settore animalli- si soliciti un alt certificat pentru vama care este valabil numai 24 ore…..eu as opta pentru prima varianta..iti spun din esperienta credema….daca mai vrei sa ma intrebi ceva iti dau ID-meu yahoo mess. WIPPRAVARDICI

 9. am si eu o problea va rog mult sa ma ajutati incerc sa o rezolv de vreo jumatete de an…..am un prieten care vrea sa imi trimita porumbei din sacramento california (continentul american)……si mi-a zis ca terbiue sa fac eu aici niste acte pe care trebuie sa i le trimit pe urma…….si nu stiu despre ce este vorba……sau se mai poate trimite si in alt mod porumbei de acolo?…..

 10. eu acum sunt in grecia si as vrea sa aduc o pereche de porumbei in tara am venit aici in vacanta si am gasit p cineva d unde am luat o pereche de poumbei si o sa plec cu autocaru pot trece cu ei

 11. Buna ziua ,

  Ma numesc RADU Claudiu din JUD Calarasi si locuiesc in Franta de aproximativ 7 ani , inainte sa plec din Romania am lasat acasa pasarile mele cele dragi porumbei de ornament …. cu timpul au disparut tinand cont ca , parintii mei nu au putut avea grija lor cum eu aveam , tin sa spun ca imi lipsesc

  Va rog daca ma puteti ajuta si daca imi puteti spune ce conditii trebuiesc indeplinite pentru achizitionarea de porumbei din Romania si cum as putea sa ii aduc aici prin ce mijloc de transport si documente necesare

  Va multumescComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *