Ma numesc Varzescu Marius si cresc porumbei de zbor si joc galateni. Aceasta rasa am indragit-o si o cresc de cel putin 30 ani de la un crescator reprezentativ al acestei rase: Petrica Predescu din Pitesti. Rosii califari sunt pasari de talie mijlocie scurti pe picioare cu pana ROSIE inclusiv pe burta si coada. Galbenii cu cele doua nuante (prajit si limoniu) au aceiasi talie si forma precum rosii. Galbenii se pot imperechea cu rosii, rezultind atit galbeni frumosi cit si rosii frumosi (ne-obtinind aceasta, sigur parintii au avut in arborele genealogic alte culori).

In mod sigur negri corbi sunt diferiti genetic de rosii si galbeni exemplu fiind puii mici neimbracati care nu seamana deloc. Penele simple sunt pasari cu trenatura, ochi albi gene culoarea untului iar culoarea cu exceptia rosiilor care au si tirtita alba este toata uni. Toate penele simple sunt bune zburatoare, chiar disparitie cu joc adevarat demn de numele sau (roller de Dunare). Personal zbor de primavara pina prin iulie toti puii din acel an, si obtin dupa ceva antrenamente zboruri medii de pina la trei ore cu jocuri la inaltimi mari.

Nu de putine ori pasarile mele au disparut pe cer (pe verticala) si banuiesc ca va inchipuiti cam la ce inaltime dispare pe cer culoarea alba fata de una colorata. Primele antrenamente la pasarile uni sunt mai insistente ele avind altfel de zbor. Cele ce le-am relatat sunt foarte putine comparind cu ce se poate spune despre aceasta minunata pasare GALATEANUL-PANA SIMPLA.

Desi stiu ca nu se poate am rugamintea sa fiu contrazis numai de crescatori ai acestei rase.