Porumbei maturi care dispar de acasa

Salut! Am o problema foarte mare cu porumbeii, de 1 an m-am reapucat cu scopul de a concura  dar nu pot pentru ca îmi dispar inclusiv maturii de acasă fără motiv… porumbei cu pui/oua care au mers și la câteva antrenamente.

Am mai avut porumbei pe care ii duceam personal la diferite distante pana în anul 2012 apoi i-am lăsat cu găinile pe afara chiar și iarna, neputând ajunge acasă foarte des. În prezent, mi-au dispărut chiar și 3 porumbei maturi într-o singura zi… stau la deal aproape de pădure fiind și foarte multe răpitoare în zonă (în special ulii porumbari) dar nu cred ca e posibil sa ia 3 porumbei într-un timp asa scurt.

Anul trecut din aprox 60 de pui am rămas cu 33 și anul asta din 43 de maturi am rămas cu 27, cei pe care îi aveam înainte de 2017 nu s-au pierdut dar foarte multi pui din ei da. Menționez ca am auzit și de problemele cu izvoarele de apa și urmează sa fac procedeul Faraday… dar nu sunt foarte convins ca asta e problema.

Va rog sa-mi spuneți părerile și va mulțumesc anticipat!

Categories Diverse

7 comentarii la “Porumbei maturi care dispar de acasa”

  1. Descoperi ce se intampla daca ii lasi liberi doar in prezenta ta, o ora dimineata si una seara, sau cat/cand ai timp. Vei vedea atacurile sau daca pleaca departe, unde pot ajunge sa manance boabe tratate pe camp sau sa fie impuscati. Cu boabele nu cred ca e asa probabil pentru ca ar muri si pe acasa. Mai e varianta sa se loveasca in cabluri.

  2. Salut.Cu aceeasi problema m am confruntat si eu… imi lipseau cate 2,3 maturi pe zi. si puneam totul pe seama uliului porumbar…. in schimb. dupa o perioada de timp toti acei porumbei pierduti i am gasit mancati dupa o gramada de lemne. toata acea pierdere a fost datorata unei pisici.poate fi si in cauzul tau acelasi pradator.

  3. Salut! Mie mi s-a intamplat sa imi cada in cos, mi-au disparut vreo 3-4, mi-am dat seama dupa ce unul ”mi s-a intors” dupa 3 zile slab si negru de la cenusa, asta fiind vara, apoi am pus plasa deasupra cosului

  4. Salut! Daca locuiesti in zona de deal, cea mai probabila cauza a disparitiilor o reprezinta rapitoarele. Cresc pui in aceasta perioada (mai-august) si sunt de o voracitate iesita din comun. Saptamana trecuta, vizitand un prieten care locuieste intr-o zona similara, am luat parte la 2 atacuri de uliu porumbar, ambele soldate cu succes, la distanta de 10 minute unul de altul, timp in care stolul de pui a ramas in aer. A venit intai masculul si si-a luat “taxa”, apoi a atacat si femela, reusind si ea. In cazul de mai sus a fost vorba despre 2 pui cruzi, care nu au avut nicio sansa. Dar, daca nu are optiunea unor prazi usoare, cu siguranta trece si la maturi, pe care ii surprinde neatenti. Iar, daca a prins o data intr-un loc, cu siguranta va reveni. Singura solutie o constituie zborul cu program, poate chiar variind putin ora eliberarii.

  5. La fel se întâmplă și la mine. Uliu porumbar atacă prin surprindere după ce se lasă jos porumbeii în 5-10minute atacă. Dar poate să fie și pisică, am pățit-o și cu ia.

  6. Am găsit un porumbel cu penele smulse la o aripă.are inel.FCI.RO.507930.din 2018.cum gasesc proprietarul?

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *