Buna ziua
Inca de la inceputul acestui topic doresc sa va spun ca unii oameni sunt buni naratori iar altii dintre semenii nostri mai putin.Eu fac parte din categoria a doua.Doresc sa va relatez o intimplare si daca mai stiti cazuri poate le expuneti.Sunt din Bucuresti ma numesc V.F. si locuiesc in zona de Sud-Est cartierul Ferentari ,fiind iubitor de porumbei de aproape 30 ani.

Crescator de rase mici in timpul copilariei mai apoi devenind membru columbofil cu porumbeii voiajori din 1992.Aceasta intimplare ma face sa ma gindesc cit pot ajunge de departe porumbeii de rasa din categoria zburatorilor cu durata si inaltimi ff mari.Duminica 10 Aprilie 2011 in jur de ora 20 gasesc in voliera un porumbel de rasa obosit tare ,dar blind .M-am gindit initial sa-l dau afara sa nu am eu probleme cu ai mei din cauza lui,insa am vazut inelele de pe ambele picioare si am realizat imediat ca nu poate fi de la un pietar sau un crescator de porumbei care este incepator deoarece arata ca fiind bine intretinut.

Am prins-o fiindca este femela si m-am uitat curios sa vad ce scrie pe inelele acestei corcituri am gindit eu initial.Culoarea este ca la jucatorul de galati dar cu pieptul leftat insa cu ciocul ascutit si mai lung.M-am uitat si am vazut ca scria Pop Ovidiu din Orasul Sibiu.Toate bune si frumoase cred ca a fost cumparata din tirgurile din Bucuresti m-am gindit eu si acum s-a pierdut inaltindu-se sus,dar am dat telefon imediat la nr afisat pe inel si acesta spune “abonatul nu poate fi contactat momentan”.

Ghinion ma gindesc insa hai sa caut si pe google poate gasesc ceva.Intradevar la cautare am gasit pe site-ul dlui Dina Mergeani la prieteni si pe Pop Ovidiu cu citeva poze numai cu aceasta rasa de leftati care am descoperit a doua zi vorbind cu dl Dina la telefon ca sunt ‘Zburatori de Severin’ ,Am inteles ca dl Pop nu poate fi contactat insa aseara m-a sunat un alt iubitor de porumbei din aceasta rasa pe nume Florin Bei (daca am retinut bine) si mi-a spus ca in afara de el si dl Mihai Pit nu mai exista in jurul Bucurestiului alti crescatori de zburatori de severin si ca au discutat la Sibiu si cu siguranta aceasta PORUMBITA este pierduta din crescatoria dlui Pop Ovidiu.

Acum stind si gindindu-ma ca pina la Sibiu din Bucuresti sunt aproximativ 275 km nu pot sa zic ca asa ceva nu se intilneste in fiecare zi.Cam la ce inaltime a urcat ea in zbor de a fost purtata de curentii de aer ? Cam cit a durat aceasta ratacire a ei ca sa ajunga in Bucuresti ? Cam cum s-a simtit ea mititica cind a doua zi a ouat?

Aceste intrebari mi le-am pus eu si nu vreau sa credeti ca nu ma pricep cit decit la porumbeii de orice rasa,insa aceasta intimplare m-a facut sa ma intreb daca voi sti vreodata ceva despre porumbei in adevaratul sens al cuvintului. Sper ca nu v-am retinut foarte mult din timp insa daca mai aveti intimplari din acestea va rog sa le expuneti.Ca sa inchei va doresc o zi buna si oricum cind Dl Pop Ovidiu ma va contacta va primi porumbita inapoi fara nici un fel de probleme.Sunt om de cuvint si spre deosebire de unii dintre noi care sunt haini,hulpavi,avari si nu dau drumul la porumbeii prinsi sau intrati in volierele lor eu o voi face.

* completare admin: pe acest topic este vorba de cazuri de pierderi cu porumbei de agrement, nu voiajori