Porumbeii nostri, mai tari ca ai Reginei Angliei si ai lui Mike Tyson

In Africa de Sud a avut loc “Cursa de un milion de dolari”, la care au participat 37 de tari si au fost lansati 3.749 de porumbei. Romania a intrat in concurs cu 40 de porumbei, din care 25 au reusit sa treaca linia de sosire.

Majoritatea voiajorilor nostri au fost mai tari decat cei trimisi in concurs de boxerul Mike Tyson sau de Regina Marii Britanii. Cititi intreg articolul aici.

Categories Stiri

50 comentarii la “Porumbeii nostri, mai tari ca ai Reginei Angliei si ai lui Mike Tyson”

 1. uff,de-ar avea acest sport parte de o mediatizare mult mai mare fata de ce exista in prezent , cat ar facilita practicarea lui.

 2. foarte fumos bravo porumbeilor si crescatorilor…. suntem cei mai buni….

 3. As avea 2 intrebari :
  1) Cati kilometrii a avut un porumbel lansat in Africa pana in Romania.
  2)In cate zile s-a intors porumbelul.

  Felicitarile mele crescatorilor romani care au participat la aceasta cursa EXTRAORDINARA!!!

 4. ff tare … suntem tari (suntem rominii)…. noroc si sanatate toti columbofiililor rominii..

 5. cand aud si citesc asa ceva despre porumbei rominilor nostri…imi vine sa strigin gura mare iubesc rominia…

 6. felicitari porumeilor si nu in ultimul rand columbofililor!

 7. eram curios cine a castigat si din ce tara da vad ca nu scrie asa ceva in articol

 8. ptr pozitia 7 :
  documenteazate si dupa aceea pune intrebari :)) =))

 9. Ma bucur nu dintr-un fals patriotism, ci pentru ca traiesc intr-o zona a lumii care detine o foarte valoroasa matca de porumbei sport.

 10. Pt. Stefan Purdoiu poz. 7: este vorba despre un columbodrom, daca stii ce este acela. Porumbeii romani nu au zburat Africa de Sud -Romania nici cei ai lui Mike Tyson Africa de Sud -SUA. Mai documenteazate putin.

 11. in romania sunt pasari de valoare , problema e ca noi nu avem , sau uni dintre noi nu ne permitem sa ne cream reclama ce o au cei de dincolo , dincolo uni traiesc de pe acest sport , la noi nu prea merge asa .

 12. 1. Ce ar fi mai periculos la sedinta de club : sa ii spui lui Mike Tyson ” bă, ce te-am bătut!” sau Reginei Elisabeta a II-a ? :))
  2. Tare faza cu Jongleala 1. Poate n-ar strica un topic cu numele porumbeilor, la un moment dat.
  3. Bravo pentru ai nostri!

 13. ORI CUM NU VA MAI STRESTATI CA CEI MAI BUNI PORUMBEI DIN ROMANIA II CUMPARA TOT REGINA ANGLIEI

 14. Felicitari romanilor pt acest rezulta ce ne mai da o gura de aer pt a ne putea avanta din nou in continuarea acestui hobby in primul rand si sport in aldoilea rand (cel putin asa il consider eu in momentul de fata raportandu-ma la persoana mea)….

 15. PT poz 7: africa de sud – romania =)) =)) =))=)) ne lasi… numai Nilul are peste 6500 km si africa de sud e ceva mai jos de izvoare… offf geografia asta…. e vorba de un columbodrom ACOLO

  pe de alta parte bravo ROMANIA, MULT SUCCES!!!

 16. Foarte “interesant” cum ne prezinta articolul
  aceasta cursa de porumbei….

  Locul 56 este un loc onorabil- felicitari !
  Se vorbeste amanuntit de cei care au fost in urma
  si nu sunt amintiti cu nici un cuvant cei 55 care
  au fost inainte…??
  Oricum se pare ca porumbeii/RO sunt mai buni decat
  cei care fac reportaje despre ei.

 17. Felicitari romanilor care au participat la acest concurs deosebit.

 18. felicitari celor ce au avut curajul sa participe la acest columbodrom , dar sincer ce se scrie in acel articol mi se pare reclama eftina ,doar daca reusim aceste performante chiar si mai bune ani la randul suntem cu adevarat buni… Exemplu… daca Mike Tyson ne invingea spuneam ca domnule te pui cu el cand el a cheltuit peste 400.000 de dolari pentru porumbei si pisici, si sunt multe astfel de vorbe..de exemplu in Romania la unele concursuri din multe zone vin pustani ambitiosi si bat cate un columbofil de de top a doua zi se lauda ca l`au batut cu “gutani” lor care mancau numai graunte etc… dar daca ei sunt invinsi zic : domnule dar eu ma pun cu el uite ce conditii si ce pasari are ….Fiecare vede acest sport, in modul lui…(norocul tine o etapa 2 …dar valoarile se vad la sfarsit cand obtin cat mai multe norme )

 19. Noi avem cei mai frumosi si mai buni porumbei dar nu stim sai crestem si sai motivam ca strainu sau in cel mai rau caz il corcim cu neamtu sau cu olandezu de pe piata ca cica is mai bun:))) toata lumea o sasi dea seama ca ai nostri sunt mult mai buni decat alti straini vant in pene

  Felicitari celor care au concurat

 20. totusi suntem j noi buni la ceva in afara de baut , ciordit si bataie

 21. Avem cu ce ne mandri :D si cum a zis marius mioveni ca suntem si noi buni la ceva inafara de baut,ciordit si bataie :)) dar cu bataia rusi sunt cei mai tari :))! Bafta si vant in pene!!!!

 22. Stefane..sunt vre-o 9000 de km …10000 chiar …da porumbei a-2-a zi or fost acasa pe sputnik:)) Bv Romaniei , Bv Romaniilor

 23. columbofilia e un sport de care nu cred ca ma despart vreo data pana intinsa la toti columbofili

 24. SALUT!

  trebuie sa felicit in primul rand crescatorul porumbelului castigator ,care am inteles ca este american…:) deh tot america..Totodata vreau sa le transmit competitorilor romani ca au reusit o performanta notabila, si ca atunci cand porumbeii lor au trecut linia de sosire sportul columbofil romanesc a crescut in valoare, iar pt acest lucru le MULTUMESC.

  cu respect!

 25. felicitari crescatorilor dar in special porumbeilor pentru a ei au dus greul

 26. Andrei, te poti invarti de un interviu cu Florentin Petre? Ai curajul sa-l contactezi? Mai sta in Bucuresti?

  Vasi

 27. Poi daca avem columbofili buni eu sunt din maramures si aici sunt columbofili foarte buni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *