Buna tuturor, am postat tarziu insa vreau sa va cer parerile si ajutorul in legatura cu acest porumbel. Va multumesc anticipat.

Aceasta este o femela la care planuiam sa ii gasesc o pereche noua in aceasta primavara. Recent insa, acum 2-3 saptamani i s-a intamplat un lucru ciudat. Cand m-am dus la porumbei intr-o dupa amiaza si deschid usa la ei, se observa aceasta porumbita ca imi iese in cale si pare extrem de slabita. Eu ma urc sus la ei sa vad ce are si vad ca nu mai poate nici zbura. O iau si o tin o zi intr-o cutie sperand ca isi va reveni iar a doua zi dupa ce o duc inapoi la porumbei, dupa 2 ore ma duc sa verific si o vad pe jos intr-un colt fara putere sa se ridice. O ridic de acolo si observ ca era uda pe gat si murdara(de la nisip) si avea sange tot in cap si la ochi. Am constatat dupa o scurta cautare ca a fost batuta de un mascul pui (deoarece avea urme mici de sange pe gat iar caracterul lui este de obicei agresiv fata de alti porumbei, acum este mai calm deoarece isi cauta pereche si canta la o femela). Oare o fi batut-o din cauza sortii ca s-au intalnit in momentul ala?

In fine, am luat-o dupa acel incident si am avut grija de ea, i-am dat pastile de calciu deoarece nu avea echilibru(cred ca acest echilibru este si de la un ochi inchis?)
Am dat-o cu albastru de metil pe ochi si pe cap, deoarece si capul pare cumva turtit de parca i-ar fi farmat oasele..

Dupa cateva zile maxim, i s-a deschis un ochi(ambii erau inchisi la inceput) insa celalalt a ramas asa :(

Apoi i s-a umflat si avea puroi iar dupa o zi avea sange(o tin cu inca o porumbita intr-o cutie care are probleme cu nervii la picioare, insa nu stiu daca a fost atacata de ea)

Acum iarasi ii curge puroi din ochi si miroase urat… Mai pot sa ii salvez acel ochi? Este contagioasa infectia, boala sau ce are?

Ma scuzati ca am scris in graba.

Niko