Porumbel din Romania pripasit in Danemarca! 0607023-2012

Salut! Am si eu un anunt sau o povestioara care nu stiu daca chiar trebuie publicata sau nu, dar eu incerc. Ma numesc Dan Octavian Dominte, sint din localitatea Chitoc-Vaslui si am 36 de ani. Pasiunea pentru porumbei o am inca de mic, tatal meu concurind cu porumbeii inainte de a ma naste asa ca de vreo 30 de ani am avut porumbeii in preajma mea.

Prin 2002 am plecat din tara asa cum a facut multa lume de altfel si asa am ajuns in Danemarca. Dupa citiva ani am hotarit sa ma stabilesc definitiv aici asa ca a trebuit sa ma apuc de porumbei si aici. Nimic neobisnuit pina acum, cred ca asa au procedat multi alti romani stabiliti in alte tari. Zilnic cind ma intorc de la servici arunc instinctiv o privire la porumbei, in seara asta observ un porumbel pripasit pe crescatorie lucru care se intimpla destul de des.

La o privire mai atenta observ ca porumbelul nu era din Danemarca deoarece era inelat pe piciorul sting, regulamentul aici e ca toti porumbeii sa aiba inel pe piciorul drept. La ora cind au intrat toti porumbeii m-am dus sa ii inchid si gasind totodata si porumbelul pripasit in crescatorie. De obicei toti porumbeii pripasiti ii pun pina isi revin si ii eliberez intr-un compartiment separat din cauza bolilor pe care le pot aduce in crescatorie.

Asadar prind pripasitul care avea o clema de cauciuc si un stiker pe inel, dezlipind stikerul constat cu uimire ca porumbelul are inel de Romania. Porumbelul are seria 0607023-2012- Romania.

Porumbelul se afla in orasul Holstebro in nord-vestul Danemarcei. Doresc sa inapoiez porumbelul proprietarului cit mai curind ceea ce nu cred ca va fi usor dar cred ca il pot trimite cu o firma de curierat in Romania pentru a fi eliberat undeva in zona Ardealului sau in zona Moldovei.

Pot fi contactat la telefon:+4550193702 email dominteoctavian@yahoo.com

Cu respect,
Dan Octavian Dominte

Categories Diverse

17 comentarii la “Porumbel din Romania pripasit in Danemarca! 0607023-2012”

 1. Regula ca toti porumbeii sa fie inelati pe piciorul drept? Hmm, interesant. Inelez pe stangul, mi se pare mult mai usor sa citesti seria cand ii notezi in vreun caiet, si tii porumbelul in mana stanga… sigur daca esti dreptaci.

  Sunt tare curios sa aflam al cui e porumbelul si daca s-a ratacit la vreo etapa.

 2. Porumbelul e din Covazna :

  0606888 – CV266VERESS TIBOR, Batanii Mari

  0607250 – CV203DEAK VINCE ZOLTAN, Filia

  Astea sunt cele mai apropiate serii de seria care ai lasa-to tu.Sper sa gasesti a cui e porumbelul.

 3. Oriunde ne-ar purta pasii vietii, ,,virusul”columbofil vine cu noi!!!Oricat de mica e posibilitatea, improvizam o minicrescatorie(uneori o singura cabina)pentru ai avea aproape.Incerc sa-mi imaginez ce ai simtit tu ,ca roman, la atatia kilometri de casa vazand RO pe inelul porumbelului respectiv!De apreciat gestul tau de al ,,repatria” Felicitari,respect si VANT IN PENE pe viitor!!!!

 4. Sper sa se gaseasca propietarul si sa ne spuna povestea porumbelului – adica daca a fost zburat , ce etapa etc…..
  Off Topic – P.S. Octavian – in nici o tara nu exista punct in regulament care sa precizeze pe care picior se ineleaza porumbelul si nici pozitia inelului pe picior ( cifre/litere in jos sau in sus ).
  Ptr. cei care care fac imbarcarea si citirea electronica este mai usor daca porumbelul este inelat pe piciorul drept si cu cifrele / litere in cap .. si cam^mîrîie si la noi cind dau de porumbei “altfel”. De altfel am prieten columbofil din Danemarca care ineleaza pe piciorul sting – chiar si o porumbita din 2012 – primita cadou .
  Speram sa aflam mai multe in legatura cu porumbelul.

 5. Foarte interesant ! Ne uimesc porumbei pe zi ce trece ! Am mai vazut un topic postat mai demult cun un alt porumbel a ajuns in Crimeea ! Oricum ne surprind pe zi ce trece !

 6. Cumva porumbelul stropit deschis si are inel alb si a avut decat clema pe inel?

 7. Buna. Pentru Zeno pozitia 4: Prietenul tau din Danemarca este danez?! Pentru ca daca ar fi roman atunci ar trebui sa imi fii prieten si nu te cunosc…in cintextul in care doar eu si Octavian zburam porumbei in Danemarca, romani fiind.
  Pripasiti din Romania au mai fost si vor mai fi. Am fost contactat de cativa care au crezut ca sunt ai mei, avand si eu cativa inelati cu inele de Ro.
  P.S. In Danemarca porumbeii se ineleaza pe piciorul drept iar inregistrarea, cat si inbarcarea in custi a porumbeilor se facea de ceilalti colegi de club altii decat proprietarii.

 8. & Silviu – prietenul meu este danez 100%
  si la noi imbarcarea se face de catre colegii de club – si ei “mirîie” cind au porumbei inelati altfel. De curiozitate l-am intrebat pe danez daca inelarea pe “dreptul” este obligatorie si mi-a spus ca nu… oricum topicul se refera la porumbelul poposit acolo .. oare v-om afla ce s-a intimplat cu el???

 9. pentru pozitia 7 Robert G: porumbelul este de culoare albasta cu inel alb de 2012 cu stiker pe inel si clema de caucic de culoare maro-rosie

 10. de ce nu se face un cod al inelelor pe judete ar fi mult mai usor in localizarea porumbeilor pe regiuni si gasirea porumbeilor pripasiti?

 11. Se poate sa fie porumbelu a lu vreun Roman si lasat prea devreme afara De ex eu am dus porumbei din Romania in Spania si i-am lasat afara si mi s-au dus toti poate vreo unu sa fi nimerit sa il fi prins ceva romans de-al nostru si ce va sa zica ma posta pierduta de la zbor dar tot ce e posibil.

 12. Eu am prins o porumbita de Portugalia pur si simplu a cazut din cer fara nici o putere am ingrijito am tinuto un an in sp inchisa in cusca mare dupa care am aduso in ro. Nu am reusit sa dobandesc nici un pui de la ea in doi anii cu exceptia a doi pui de anu asta dar din pacate mi-a murit porumbita cand erau puii mici noroc ca ia hranit mascului si am doi pui din ea .Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *