Acest articol am hotarat sa-l scriu sub forma unei compuneri, cine stie poate va fi de folos cuiva. Ca de obicei dis de dimineata m-am dus la porumbei pentru a le da mancare si apa.Eu ma ocup cu porumbei voiajori.Si aveam un stol cam de 10 pui toti de 2011 mai din primavara. Deci le facusem antrenamente, tot.

Apoi am adus si pe de matca, pe care ii tineam la tara si am hotarat sa-i obisnuiesc la mine. Cum spuneam pe 10 oct 2011 ma duc la porumbei le dau mancare apa totul OK. Afara vremea era frumoasa si m-am gandit sa le dau drumu la porumbei sa se mai dezmorteasca nitel. Am bagat porumbeii “cei de la matca” intr-o cusca si le-am dat drumu la ai mei pe afara.

Seara cand vin de la scoala bucuros ma duc la porumbei dar cand ajung era jale:trapa era semi inchisa (cred ca din cauza vatului, nu am stabilit-o bine, din graba) zic eu in gandul meu : A, mi s-a mai intamplat mi-au intrat si mi-au iesit porumbeii afara si cu ea semi-inchisa. Intru la ei si vad ceva care m-a lasa cu gura casacata: cusca era deschisa iar porumbeii erau in cotet (cred ca si cusca s-a deschis deoarece nu am potrivit-o cum trebuia din graba). Porumbeii de la matca erau toti in cotet la fel si cei din lot cu exceptia unei porumbite rosii de 2010 care pot sa zic era cred cea mai buna dintre toti fiind testata de fostul crescator.

Am inchis porumbeii si mi-am luat gandul de la ea. Credeam ca s-a dus la Ploiesti inapoi la fostul proprietar.A doua zi i-am tinut inchsi le-am dat mancare apa si mama s-a dus cu gunoiul si a vazut un porumbel pe bloc. Cum am auzit imediat am fugit. Scot capul printr-o tigla a acoperisului pe care am dat-o la o parte si spre surpinderea mea era “rosia”. Am inchis repede porumbeii cei din matca asigurand bine cusca si le-am dat drumu la ai mei in speranta ca se va lua dupa ei si va veni inapoi.

Zis si facut iasa porumbeii mei toti afara se aduna stol toti 10 se duce si rosia 11. Dau o tura de bloc si nu-i mai vad. Apar iarasi dupa vreo 1 minut si nu erau 11 porumbei ci vreo 20, se impreunasera cu alt stol. Aici mi-a fost cel mai teama deoarece imi era frica ca la despartirea stolurilor “rosia” se va duce cu stolul vecin. S-au pus ei linistiti spre bloc si rosia cu ei spre fericirea mea.

Cand m-am mai calmat si ziceam ca merge totul ca pe roate i-a speriat uliul si iar au zburat si mi-era frica sa nu se sperie rau si sa prinda frica de zona aceasta si sa plece. Am plecat eu la scoala. Seara cand vin rosia mea statea odihnita la locul ei. Am inchis trapa totul, am numarat porumbeii si era lipsa unul. Ma uit mai bine vad ca era lipsa o porumbita de 2011. Incep sa ma uit de ea prn toate colturile si in spatele unui lighean in care pun apa sa faca baie aceasta statea pe un ou spre uimirea mea.:))

A fost o zi extraordinara si am avut un noroc pe cinste ca ROSIA s-a intors acasa.

Sorin