Poze de la Expozitia de porumbei de ornament Timisoara 2008 (set 1)

expo-timisoara08-dgrumeza-16.jpg
Fotografii trimise de Dorin Grumeza.

expo-timisoara08-dgrumeza-1.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-2.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-3.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-4.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-5.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-6.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-7.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-8.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-9.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-10.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-11.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-12.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-13.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-14.jpg expo-timisoara08-dgrumeza-15.jpg

Categories Uncategorized

34 comentarii la “Poze de la Expozitia de porumbei de ornament Timisoara 2008 (set 1)”

 1. Rasele romanesti care au participat la Expo sunt: Juc. de Timisoara, Rolleri de Timisoara, Castaniu de Craiova, Negru Trenat de Bucuresti, Negru Codalb, Cafeniu Codalb, Visiniu, Vargat, Argintiu ,Bujor, Dungat, Orbetean, Gat-Golas, Ciung de Ploiesti, Albastru de Cluj, Juc de Ardeal Nemotat,Motat,Bimotat, Bimotat de Botosani, Capacit de Buzau,Constanta, Juc de Galati, Roller de Lugoj, Roller de Cluj, Carunculat de Oradea. Un lucru important la aceasta expozitie a fost standartizarea rasei Voiajor Romanesc de Frumusete.Ti-am trecut numai rasele romanesti…nu va mai dati cu parerea daca nu ati fost prezenti.

 2. Oho, o multime. Nu asta era ideea dl. Gruin Milos, cei care nu au fost, nu au vazut decat pozele prezentate. Daca era dupa mine, vroiam sa vad din toate rasele cate un set de poze, dar in special rasele romanesti.

  Si da, spun si eu ca @iancusoringigel, putine rase somanesti si ca si el, ma refer doar la poze.

 3. Frumoasa expozitie, felicitari organizatorilor pentru efortul depus si pentru sacrificiile personale care au facut aceasta expozitie unica. Desi din punctul de vedere al exponatelor si al organizarii nu este nimic de reprosat, arbitrajul lasa de dorit. S-a ajuns ca unii crescatori sa fie premiati de alti crescatori pentru activitatea lor si sa nu primeasca nici un premiu din partea organizatorilor, in schimb au fost premiati porumbei cumparati de la alte targuri…

 4. Felicitari organizatorilor dar si participantilor si la mai multe

 5. Felicitari organizatorilor ! Conditii foarte bune si exponatele foarte variate . Probabil ca numarul vizitatorilor ar fii fost cu mult mai mare daca se afla mai central .

 6. Porumbelul din prima imagine este voiajorul romanesc de frumusete.

 7. Exista un standard pt rasa asta?
  Cine a elaborat acest standard?
  Cine a fost in comisia care a aprobat acest standard?
  Cu ce difera aceasta rasa de celelalte varietati de voiajori standard?
  Ce crescatori au selectionat,stabilizat,ameliorat si propus spre omologare acest porumbel?

 8. Domnule Tanase raspunsurile la unele din intrebarile dvs. se afla in catalogul expozitiei la paginile 6 si 7.
  In situatia in care nu aveti catalogul va pot transmite pe e-mail aceste file.

 9. Domnule Tanase,cu respect va spun, ca daca ati fii unul din crescatorii acestei rase ati cunoaste bine faptul ca in ultimii 10 ani s-a lucrat mult la evidentierea exclusiva a caracterelor exterioare. In ceea ce priveste elaborarea standardului si a calitatilor impuse s-a conceput materialul de omologare prin consultarea tuturor crescatorilor interesati si implicati in creserea acestei rase care este o ramura descinsa din porumbelul voiajor, STRICT ORIENTATA SPRE CARACTERELE EXTERIOARE, excluzand calitatile de zburator.
  In elaborarea standardului s-a tinut cont si de publicatiile de profil ale diversilor crescatori printre care si brosura domnului Vlasie , dar cele mai concludente au fost parerile celor care se zbat de prea multa vreme pt aceasta rasa.

 10. Deasemenea, trebuie inteles faptul ca aceasta varietate de voiajor satandard este, daca nu caliatativ cel putin ca numar , superioara celorlalte varietati, si probabil in viitorul apropiat vom face ceva si pentru adugarea celorlalte varietati de culoare alaturi de albastrul azur. Daca crescatorii de alte varietati de culoare sunt nemultumiti ar fii bine sa isi canalizeze nemultumirile de asa natura incat sa se observe intentia lor vadita de a aduga varietatile de culoare albastrului azur. Este mai bine sa puna problema intr-un cadru bine organizat , capabil sa puna in aplicare ideile, nu sa clevetaesca la colt de strada sau in grupuri restranse de chibitari…

  P.S. : Si eu cresc varietati de culori nu numai albastru azur, si am fost sustinatorul ideii de a omologa absolut toate varietatile de culoare recunoscute, dar nu imi aduc aminte in afara de una sau doua persoane sa fii sustinut cu vehementa cineva acesta idee alaturi de mine.

 11. Nu sunt unul din crescatori si vreau sa cunosc mai multe despre aceasta rasa.Cum inca nu am primit un raspuns satisfacator intrebarile de mai sus raman valabile.

 12. Domnule Tanase o sa va trimit pe adresa dumneavoastra de mail materialul initial pt toate varietatile de culori. acesta a fost modificat ulterior de catre comisia de omologare numai pt albastrul azur. In ceea ce priveste restul caracteristicilor , acestea se pastreaza.
  documentul pe care il voi trimite este editat cu OpenOffice si ar fi indicat sa il deschideti tot cu acest utilitar.

 13. Multumesc mult domnule Neagu,am primit standardul.Nu am tinut inca astfel de standard in mana si mai ales nu am vazut unul langa celelalte varietati sa pot face o diferentiere clara.Imi puteti spune un element clar de identificare al acestei noi rase?

 14. pt domnul Tanase: http://www.ucs26.sunphoto.ro poze cu voiajorul standard pe mai multe varietati de culoare: gut, argintiu si albastru azur(actualmente voiajorul romanesc de frumusete).
  Ca elemente de identificare : in afara de culoare, elementele sunt cele specificate in materialul trimis.

 15. Daca doriti sa vedeti porumbei de calitate din aceasta rasa domnule Tanase, va invit la expozitia anuala de agrement ” Fauna Baniei”, in perioada 01-03 februarie care va avea loc in Craiova , Strada Pascani, in incinta Liceului de Chimie si nu numai in cadrul expozitiei ci si la diversii crescatori din Craiova care au perseverat in cresterea acestei varietati de culoare a voiajorului standard.

 16. frumosi si porumbeii de ornament felicitari organizatorilor si nu in ultimul rand si crescatorilor

 17. FRUMOASE PASARI MAI ALES CUCI AIA STANDAR FOARTE FRUMOSI EXACT CUM AM AVUT EU DAR MIO MURIT DIN PAKATE PE PORUMBITA AM VANDUTO SI MIO VENIT DUPA 3 ANI AKASA SI MIO MURIT IAR MASKULU O MURIT LA FEL DUPA 2 ANI SI MIO VENIT AKASA SI MIO MURIT SI EL :((

 18. frumoase pasari,mi-as dori si eu cateva rase din ele ………..contactati-ma pe id: dan.fratica ,astept oferte din zona olteniei pt. pasari de ornament

 19. de unde pot cumpara -VOIAJORI STANDARD DE ORNAMENT-daca stie cineva va rog sa imi transmiteti uin mesaj-0723293801

 20. mergeti la bacau pe piata duminica veti gasi si alte rase sau multi porumbei prinsi sau aciuiati

 21. Buna ziua,
  as dori si eu pe mail standardul rasei daca se poate pentru voiajorul romanesc de frumusete. Si mai am o intrebare : este valabil pentru vechiul “voiajor standard”?Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *