chanty-bvbuuren-nieuwTandemul Boogaard – Van Buuren, Amsterdam.
Ideea de baza al acestui articol este urmatoarea: In 2014, doar un prost isi doreste sa achizitioneze un “Ianssen pur” sau un “Huyskens van Riel pur” sau descendenti din castigatorul din 1978 de la St Vincent. Ad Schaerlaeckens.

Acest tandem format in anul 2004 si foarte cunoscut in Olanda si Belgia datorita rezultatelor din cursele de maraton, este poate prea putin mediatizat in tara noastra, motiv ptentru care am hotarat sa tratez aceasta problema.

Acum cateva zile vorbeam cu Marco Van Buuren care imi spunea: “la noi in crescatorie fiecare porumbel trebuie sa fie un super porumbel, pentru ca nu ne permitem sa tinem foarte multi porumbei, la fiecare etapa la care participam echipa are un numar cuprins intre 5 – 10 porumbei, de aceea calitatea pasarilor trebuie sa fie super. Imi mai spunea: noi concuram impotriva marilor crescatorii.

Inca de la inceput tinta a fost Barcelona, cel mai renumit concurs international, pentru asta iti trebuie, cum imi spunea el porumbei capabili sa zboare peste 1 100 de km intr-o zi (ei avand o distanta de 1243 km de la Barcelona) cand conditiile meteo sunt foarte dure.

Au fost adusi pentru asta porumbeii cu cel mai nobil sange (Aarden-Van der Wegen-Van Wanroy) care proveneau din porumbeii celebrului Antoon Van Haaren, cel mai cunoscut dintre acestia fiind CHAMP 93.

Dupa ce a clasat 204,216,412 nat Barcelona a trecut la reproductie unde a devenit si mai celebru, el fiind tatal si bunicul mai multor superporumbei, si cel mai celebru dintre acestia este nepotul sau “KATSU” locul 1 international ace pigeon Barcelona 2008-2009.

Acesta la randul sau a devenit un super reproducator, 8 pui de-ai sai aflandu-se in momentul de fata in prasila tandemului in acest moment, dar poate cel mai cunoscut porumbel si perla coroanei acestui tandem este : EVELYN Locul 1 international Barcelona 2011 din 26044 de porumbei in al carei pedigreeu se ragasesc doua mari nume din istoria columbofiliei mondiale BRUGGEMAN-HAGENS si a carei sora buna CHANTY a fost locul 147 nat la acelasi concurs.

Iar cea mai recenta vedeta a tandemului este SUNNY care este pe tata nepoata din KATSU iar pe mama este Mark Van de Berg din linia renumitului DOLLE.

La concursul foarte dur de la Marseille 2014 dupa 15 ore de zbor reuseste sa ajunga acasa la ora 21:45 fiind astefel singurul porumbel zonal constatat in prima zi de concurs dupa ce a parcurs o distanta de 1034 de km pe o caldura de 35-40 de grade, care dupa aceasta isprava a trecut direct in compartimentul de reproductie unde in momentul acesta este pereche cu Super 35 din nou un nepot de-al lui CHAMP 93.

Din aceste rezulate vedem calitatea acestor superpasari, cu un lot de 24 de porumbei la prasila din care 8 sunt puii lui KATSU si 3 sunt puii lui EVELYN, cu un numar de 5-10 porumbei inscrisi la fiecare etapa de Maraton la care participa ei fac practic minuni.

DECI INCA O DATA SE DOVEDESTE CA, CALITATEA BATE CANTITATEA !

Pentru cei interesati sa achizitioneze porumbei de la acesti mari campioni, relatii la Maraton.pigeons@yahoo.com sau marathon pigeons pe facebook.

Ioan