Declaratie Frederic Bash, Deil Electronics, Mega Star

Dragi prieteni columbofili din intreaga lume, lucrăm la o nouă posibilitate de publicare on-line a rezultatelor porumbeilor cronometrati ce va putea fi pusa la dispozitia Dumneavostra la finele acestui an. În cadrul acestei opțiuni, sistemul va fi conectat la internet. Când porumbelul soseste, acesta va fi cronometrat pe ceas și în timp real, de asemenea, pe internet.

Această opțiune poate fi aleasă de către columbofil ca opțiune suplimentară sub forma unui abonament anual. Va oferim această funcție, împreună cu un partener care este specializat cu aceste evoluții. Ei au o experiență bogata în această piață și vom oferi caracteristicile lor, cu produsele noastre internaționale.

Iata caracteristicile de bază ale acestei noi dezvoltari:

– Crescatorii pot adăuga / importa porumbei pe o locație a serverului.
– Se pot clasifica porumbeii dupa cum se doreste
– Se pot adăuga poze cu porumbei la profilurile acestora
– Se pot adăuga pedigree în format jpg
– Se pot publica profilurile porumbeilor pe rețelele sociale, prin e-mail sau să le imprimați direct
– Se pot adăuga rezultate individuale de la curse
– Se pot imprima foi de expoziție pentru vanzare/prezentare în mod automat precum si lista cu cele mai bune rezultate pentru fiecare categorie

După conectarea serviciului ETS online, Dumneavoastra puteti sa:

– Creati Curse si Traininguri și sa urmăriți sosiri online, în timp real,
– Urmariti statisticile individuale pentru fiecare porumbel
– Organizare Curse (dacă există club ce foloseste exclusiv sistemul Mega) – ei pot avea rezultate in timp real on-line

Putem adăuga mai multe caracteristici bazate pe interesul Dumneavoastra.

Până la sfârșitul anului 2014 planificam, de asemenea, functionalitatea urmatoarelor optiuni:

– Adaugă pedigreuri automate direct la profilurile porumbeilor Dumneavoastra.

– Crescatorii vor putea crea site-ul profesional direct pe server

– Jurnalul Crescatorului – crescatorii pot scrie note/detalii despre concurs sau despre porumbel cum ar fi: medicamentatie, starea de sănătate etc.

– Raportare porumbei pierduti – fiecare porumbel exista in baza noastra de date. In cazul în care utilizatorii raportează porumbei pierduti iar acestia exista in baza noastra de date, serverul nostru va trimite imediat un email la proprietar (în cazul în care acesta este înregistrat).

Declaratia Dl. Frederic Bash in cadru expozitiei din Kassel, Germania. Tradus de Teieru Cristian.

Categories Stiri

28 comentarii la “Declaratie Frederic Bash, Deil Electronics, Mega Star”

 1. Foarte foarte tare, doar ca in Romania nu va putea fi aplicat (cu toate ca ar fi minunat) din cauza celor care vor sa faca bani din pasiunea oamenilor…
  Se va gasi unul sau doi care sa puna monopol pe ideea asta si va trebui sa cumparam de la ei pt ca altfel nu se poate…. Si asa se va ajunge la un pret astronomic…
  Garantez. Tipic Columbofilia Romana

 2. Mi se pare o idee geniala,se vede ca evoluam din ce in ce mai bine si faptul acesta ma bucura.Pacat ca nu se intampla si in cazut firmei bricon.

 3. Mi se pare ceva exceptional,,dar cineva trebuie sa se ocupe de asta !**va salut dorel ,

 4. exceptional, dar chiar si atunci vor disparea multi porumbei fara urma…

 5. Avand in vedere ca am renuntat anul asta la porumbei EXCLUSIV din cauza MIZERIEI numite SMS, declaratia reprezentantului Mega ma bucura. Ma bucur ca Mega este si ,,omologat” FCPR.

  Daca se rezolva asta cu sms-ul presimt ca ne cheama cu porumbeii sa ii prezentam eventual noaptea la..Patriarhia Romana sau …Academie….De idei nu ducem lipsa.

  Placerea de a concura a devenit un chin, am obosit.

  Pana cand va veni cineva care sa inteleaga prietenia si frumusetea columbofiliei, raman un simplu spectator.

  Mi se pare ironic sa promovezi columbofilia in scoli (un lucru exceptional) iar pe partea cealalta sa ingradesti practicarea sportului (nunt prin SMS si sticker la maraton). Unde e logica, oare un copil incepator care zboara fond si eventual maraton isi permite luxul sa pazeasca ceasul….E absurd

  Poate imi trece scarba si in cativa ani, revin mai updatat si mai imun la nesimtire.

  In rest va urez sms-uri placute!

 6. Fara a avea legatura cu subiectul….porumbel.net primeste premiul de excelenta pentru promovarea columbofiliei.

  Porumbei.ro care prezinta exclusiv porumbeii este neglijat iar rrp.ro care saracu munceste cat toate site-urile la un loc la fel neglijat.

  Din cauza asta m-am si lasat, columbofilia e ca politica si ajunge sa te scarbeasca.

  Hai, mars la sms-uri!

 7. @Jerry (poz. 7), n-ar trebui să ne mai mire faptul că și în columbofilie cel mai mult contează interesul financiar/politic, iar cârdășiile banului ajung să răstoarne cu bună știință întregi sisteme de valori. Parcă indiferent de nivel, niet cultura și mitocănimea sunt atributele așa zisei puteri. Imul lor e: “Vivat șmenul!”

  Eu unul, mă las mânat strict de latura umanitară a acestui sport. Și, încă, slavă Domnului, nu-s singur. Țin porumbeii mai mult de plăcere, fără ambitii de a ieși campion. Dar, printre altele, am reușit, împreună cu alți câțiva băieți, să scădem taxele unui club de 60 de membri la aproape cel mai mic nivel din România. Idealuri de acest gen mă fac să continui. Deși, e tare, tare greu să-i convingi pe cei mulți să se lase ajutați, darmite să mai pună și ei mâna…

  La subiect, nimic super spectaculos! Noutățile prezentate de Mega Star se încadrează în trend. A se vedea BenzingLive, dar și sistemele chinezești importate pe filiera FRSC.

  Viitoarea problemă comună a tuturor acestor sisteme va fi dependența exclusivă de sistemele proprii (tip de ceas constatator, server, etc.). Eu cred că scopul fiecărei firme producătoare de sisteme constatatoare e cel de a obține supremația pe piață sau chiar monopol, la nivel de cluburi, de exemplu.

  Propun un mic exercițiu de imaginație: concurezi un an cu unul dintre aceste sisteme și te bucuri de minunatele facilități de realizare “automată” a clasamentelor, etc. Dacă anul următor vrei să îți schimbi sistemul cu unul de la o firmă concurentă… va trebui să accepți pierderea întregii suite de facilități oferite de vechiul sistem. Mai mult, s-ar putea să-ți pierzi chiar și rezultatele anterioare (din perspectiva palmareselor sportive), doar sunt stocate pe serverul lor si nu au nici un interes să ți le dea înspre transfer la firma concurentă, nu-i așa?

  Așadar, deși avantajele oferite de progresul acestor tehnologii sunt de netăgăduit, e bine să ținem cont de faptul că se urmărește crearea unei dependețe stricte.

 8. Dl Vesa va rog sa ne spuneti si noua numele celor 60 de membrii ai clubului dvs. Nu de alta dar acum un an vorbeati de 75 si am vazut ca la concursuri aveti cateva sute de porumbei. In plus daca ati putea sa imi spuneti cat mar costa sa zbor intreg planul dvs de zbor cu cei 78 de porumbei ai mei cu taxe de inscriere cu tot si ce numar de etape aveti?

 9. Din cate stiu FCPR nu mai accepta ceasurile acestea,Mega Star.
  Se accepta doar Benzing,Tauris,Bricon si Unikon.
  Gresesc?

 10. @Sorin Pistulea, prima parte a intrebarii puse e fară sens și evident tendențioasă. Totuși, îți răspund. Numărul de columbofili cu cotizațiile achitate de la filialele Satu Mare (26), Oradea (11, deocamdată) și Beius (22, deocamdată) – va putea fi verificat la concursurile de anul viitor.

  Planul de zbor stabilit de Clubul Maraton Transilvania și prețurile pentru 2015 sunt prezentate la http://pigeonsplanet.ro/ccmt-plan-zbor-preturi-2015/

  Acolo nu e prezentată încă o facilitate interesantă adoptată ulterior publicării. Anume, columbofilii cu porumbei mulți (indiferent câți) pot concura întreg planul de zbor, de la prima la ultima etapă, inclusiv două maratoane, la prețul de 800 lei (fără nici o altă taxă, decât cotizația de 55 de lei la Federație).

  Celor 60 de columbofili pe care îi deservim noi li se vor adăuga cu siguranță la cursele de Fond și Maraton 2015 și vreo 90 de columbofili membri ai cluburilor FRSC din Maramureș.

  Așadar, e foarte probabil ca la fond să participe o grupare de aproximativ 150 de columbofili, iar la maraton chiar mai mulți, existând posiblități de colaborare cu toate cluburile FRSC din Transilvania.

 11. Dl Vesa multumesc pentru raspuns. Am verificat siteul dvs si am vazut ca organizati 7 antrenamente scurte si concursuri 3 de fond plus doua maratoane.
  Adica 5 etape unde putem concura.
  Prin comparatie oferta Ac Bihor are 12 etape scurte si 5 fonduri si 4 maratoane si ma costa 450 lei + 468 pe porumbei rezulta 918 lei inclusiv taxa la FCPR care este totusi cea mai respectabila federatie din Romania.
  Va intreb aici cum puteti decreta ca aveti preturi mici cand oferiti 13 etape din care 5 concurs la 855 lei in timp ce altii ofera 21 de etape la 918 lei. Nu mai vorbesc de conditii de exceptie, concurenta si mii de porumbei la maraton. Imi pare rau ca sunteti un mincinos si ii pacaliti si pe cei 60 de membrii de care insa cu 2 – 3 exceptii nu a auzit nimeni. Seara buna.

 12. Eu am sistem de conometrare chinezesc si transmite toate sosirile online la un server care face si clasamentul super bune

 13. nu mai muncim stam dor pt porumbei , nu mai avem nicio treaba, in afara de azbura si publica toate cele , intuiesc , nu am timp sa citesc toate magariile dar mai magarie ca cea de ala fcrp cind ai electronic si trebuie sal pazesti , sa ma ia dracu daca as mai zbura

 14. de acord cu tine ion com 17. m am chinuit 2 ani sa strang banii pentru un ceas electronic, culmea, sa scap de alergatura ceasului mecanic si rezulta ca trebuie sa l pazesc la etapele de fond si maraton….. rusine fcpr

 15. @Sorin Pistulea (poz. 15), încă de la început mi-am dat seama că scopul tău e cel de a face propagandă pentru FCPR și de a denigra eforturile mele și ale colegilor în slujba unei columbofilii mai bune. Ura te robește într-atât încât te face să trunchiezi inteționat adevărul. Domnule mincinos, e scris negru pe alb că avem concursuri cu clasament la fiecare dintre cele 13 lansări, dacă cluburile participante doresc să le organizeze.

  Vizavi de afirmațiile cum că o federație ar fi mai “respectabilă” decât alta, orice individ inteligent observă că argumentele de acest gen nu au pic de substanță, indiferent care parte le-ar prolifera. Deci nici eu nu le iau în seamă.

  Eu am fost membru al conducerii “Voiajorul” Bihor timp de doi ani, ales cu unanimitate. Deci și tu ai ridicat mâna pentru a mă vota, dacă erai membru pe vremea aceea, convins că sunt foarte potrivit să te conduc. După ce m-am retras din clubul vostru, am fost informat că președintele ar fi încercat să-mi ia – contrar legii – statutul de membru fondator (la care poate renunța doar titularul, în mod unilateral). Din nou, nu mi-a păsat și nu am intreprins nimic, pentru că știu ce am lăsat acolo…

  Acum doi ani am fondat Clubul Columbofil Maraton Transilvania. Trebuie menționate aici piedicile șefului tău – secondat de acoliții care mă respectaseră cu toții până atunci, dar au decis, asmuțindu-se între ei câinește, să-și satisfacă masculul alfa.

  În prezent, pentru cei capabili să efectueze calcule matematice simple, e cât se poate de clar că avem cele mai mici taxe din Vestul României, cel puțin. Mai mult, pensionarii și elevii concurează gratuit. Dar și dacă nu am avea cele mai mici taxe, avem multe argumente care fac existența și activitătile noastre cu adevărat meritorii.

  Noi deservim columbofilul de rând, căruia munca de zi cu zi nu-i permite să fie prezent la 21 de îmbarcări și 21 de desigilări într-un sezon. Noi căutăm să facem columbofilia mai convenabilă pentru cei dezinteresați de faima înșelătoare a unui renume în acest sport. Noi le facilităm săracilor accesul la acest hobby și facem unele reduceri de taxe, chiar de 100%, în anumite cazuri speciale. Aceste sunt scopurile noastre, complet diferite de cele ale liderului “naționalei”, cel care urmărește transformarea columbofiliei într-un “sport al elitelor”.

  Un singur argument în plus: toată echipa managerială a CCMT acționează pe bază de voluntariat, fără nici o recompensă, de nici un fel.

  Declar aici ferm că, dacă FCPR ar funcționa în baza acelorași valori ca și cele asumate și promovate de clubul nostru, mâine am decide să ne înscriem și noi acolo, cu toții.

  Nici în celelate două federații în care am activat nu toate aspectele sunt roz! Dar antagonismul orientării clubului vizavi de cea a organizației de care aparținem nu ar putea fi nici pe departe atât de frapant ca și în cazul unei (absurde, momentan) afilieri la FCPR.

  Cine dorește, e invitat să ne preia modelul. Dar nu suntem singurii din țară. În fiecare uniune/federație, există câte un club care procedează ca noi sau chiar mai bine și unde columbofilii sunt extrem de mulțumiți. Din păcate, marea conducere (în special cea a “federației naționale”)… e dintr-un cu totul alt film!

 16. Voi dați 8 milioane și vb de preturi mici.asta mă face sa rad și în același timp sa apreciez clubul și uniunea la care mă aflu.va prezint aici preturile la un club mic afiliaților la care am fost (în prezent sunt la o asociație unde se plătesc numai zborurile de fond și maraton)
  Clubul are 40 de membrii și se plătesc următoarele
  15 etape concursuri +3 antrenamente 2 mil.
  Zborurile externe : aproximativ 10 lei de porumbel
  Puii minim 5 etape de concurs +3 etape de antrenament.
  Deci undeva la 6 milioane.
  Ăsta într-un club mic.
  Deci de ce este mai ieftin aici decât la voi care va lăudați cu preturile astea ieftine ?

 17. Si eu am observat tampenia care se dreste a fi impamantenita,,columbofilia elitelor”

  Sa fim prezenti in catalogul Herbots, sa ne dam bine pe langa politicieni, sa vindem la chinezi, sa ne securizam, sa ne suspectam.

  Da sunt si lucruri bune: programul de clasamente. Dar nu va suparati programul de clasamente e un lucru normal si firesc. Nu cred ca ar trebui nimeni ridicat in slavi pentru realizarea lui, probabil programul a fost platit pana la ultimul banut.

  Anormal e ca UCP si FRSC nu sunt capabile sa contracteze un astfel de program.

  In fine, cred ca suntem intr-o eroare sa vedem columbofilia ca pe o afacere, ca pe un scop.

  Eu cred ca e doar un mijloc sa ne simtim bine. Daca cineva imi ia placerea de a concura (aberant cu obligativitatea de a da sms si a razuii stikere la maraton) este demn de tot dispretul meu.

  De ce dracu nu sunt omologate toate ceasurile electronice. Ceasul cinezesc la 1300 lei are draci pe el de nu il agreaza FCPR-ul?

  Membrii FRSC , UCP si FCPR de ce nu pot concura impreuna. Porumbeii unora au cumva 3 coaie si asta ii ajuta in zbor?? De ce nu facem un regulament sportiv unic? Un regulament simplu care sa aduca lumea in sport nu sa o alunge.

  Daca citesc VIP-urile columbofiliei romanesti (care ne conduce) randurile astea le transmit dispretul meu sincer.

 18. vesa ti-a fugit sunca din fasole. nu mai stii ce sa faci si o tot dai din colt in colt. mai ieri criticai si ucp-ul ,vezi ca se supara Pleti pe tine si te da afara si ramaneti singuri voi beiusenii astia falnici,o mana de frustrati care nu mai au loc pe nicaieri. fcpr s-a inchis,daca se inchide si la ucp…poate faceti voi beiusenii o noua federatie. aaaa… uitasem ca mai ai varianta frsc. vesa pe unde ajungi tu se inchide si la non-stop :)

 19. Dl Vesa, esti demn de mila. Sa inteleg ca ati ajuns acum la FRSC.
  Acum 2 ani povesteai de zborurile internationale cu ungurii, ce premize, ce viitor, acum aflu ca organizati concursuri de viteza demifond, voi Clubul Maraton Transilvania.
  Ti-am demonstrat satul de minciunile tale ca este foarte scump la voi si tu vii sa ma iei ca voi organizati concursuri pentru saracii care nu au timp 21 de weekenduri dar au tipm 13, sau probabil ca au porumbei 4 weekenduri
  Iti dau un link de gandire
  http://www.columbofil.net/stiri/?p=17632
  Pentru dumneata si pentru toti frustratii care striga in gura mare ca vor doar sa se distreze pentru ca nu ajung la nasul marilor campioni ai Romaniei ca si Olteanu, Sofron, Lemnaru, Cobzaru, si multi altii. Daca vreti sa va distrati lasati.ne in pace pe noi astia ce vrem elita. Tara de elita, concursuri de elita, porumbei de elita, premiere de elita.
  Revin la dumneata domnule Vesa. Nu sunt membru la Bihor dar sunt din zona. Ma intreb insa daca tragi ceva pe nas? Sau scrii sa iti treacavremea? Poi asociatia Bihor sa infintat prin 1950 sa inteleg ca erai membru fondator? Sai juridic parca prin 2006 cand dumeata esti columbofil de prin 2011? Unde ai fost membru fondadtor?
  Iar din asociatia Bihor ai fost data afara nu tei retras de nicaieri
  pacat de prostii care te asculta si la care le pierzi porumbeii an de an. Exact am vazut pe columbofil.net in vara cand tia trimis cel caruia ii spui seful meu delegat la un fond ca nu vaau mai venit nici 5% dintre porumbei. De asta ce zici?
  Sunteti niste amarati si frustrati. porumbei nu aveti, valoare nici atat, iar ca oameni zero barat.
  Succes la concursurile tale cu 855 lei pentru 5 – 6 etape cate faceti pana la urma ca pierdeti porumbeii

 20. Chiar nu inteleg ce legatura au toate astea cu topicul. Abtineti-va de acum in colo. Altfel am sa va abtin eu.

 21. Cum aș putea eu discuta civilizat cu lătrăi care mă apostrofează din anonimat?

  Ce pot produce acești neobrăzați în afara scandărilor de lozinci anoste și proliferarea de minciuni ușor de demontat?

  Pot cumva fi sigur că nu-și varsă pe aici veninul chiar vreun odios președinte de organizație, sub nume fals, printr-un proxy recomandat de specialistul IT, pentru a nu-i recunoaște nimeni IP-ul? De nu s-ar mai fi întâmplat…

  Dar acesta este online-ul. Oricine poate să-i răspundă oricui. Comunitatea citește, judecă și decide.

  La subiect, preiau și accentuez vorbele lui Jerry: “sunt si lucruri bune în FCPR: programul de clasamente. Dar nu va suparati programul de clasamente e un lucru normal si firesc. Nu cred ca ar trebui nimeni ridicat in slavi pentru realizarea lui, probabil programul a fost platit pana la ultimul banut. Anormal e ca UCP si FRSC nu sunt capabile sa contracteze un astfel de program (!!!)” Foarte bine spus!

 22. Cam multa electronica si de aici incepe ingrijorarea, in multe zone s-a auzit ca nu mai poti concura decat cu ceas electronic, conducerea din unele asociatii fac taxele de zbor, dupa tara in care vor sa-si petreaca concediul…ce rost mai are promovarea in scoli, pe diferite site-uri catre tinerii care vor sa inceapa acest sport ? In ziua de azi abia te mai descurci cu banii sa ai ce pune pe masa, strangi cate 20-30 lunar ca sa ai banii necesari pt. zboruri care-s din ce in ce mai scumpe…de ce-ti trebuie ceas electronic daca se zboara cu stikere la fonduri si maratoane? S-a inventat ceasul care sa razuiasca stikerul s-apoi sa trimita mesajul ? Foarte multi dintre noi practicam acest sport din pasiune, nu ne prea intereseaza sa fim “Campioni Nationali”, de ce sa ne fie ingradite drepturile de-a folosi ceas mecanic, sau chiar deloc…sunt multe hibe in acest sport, dar asa v-or fi mereu pt. ca banul primeaza, in nici una dintre federatii oricum s-ar numi ele, nu gasesti o conducere care sa se gandeasca si la saracutul de la tara care munceste cu ziua, la copilul de 14 ani care n-are decat o amarata de alocatie si catziva banuti de la parinti sa nu-i franga voia, la pensionarul cu o pensie de maxim 400-500 lei, la bugetarii care nu castiga mai multe de 1.000 lei lunar, dar ei vor doar bani-bani si bani…

  Cat despre costul planului de zbor, difera de la un judet la altul in functie de numarul de membri, cat de hapsani sunt transportatorii, conducerea, etc…la noi 17 etape, dintre care 5 fonduri si 2 maratoane incluse in 2014 au costat 500 lei, maratonul national si seminationalul separat 10 lei/porumbel !

 23. Astia cu elita, nu uitati ca va puteti umfla in pene la final de an datorita celor multi, celor care zboara din pasiune fara mari pretentii, celor care dau cu spaclul si nu au ingrijitori, celor care nu stau 20 de ore pe zi in cotet, celor care nu fac achizitii de mii de euro.

 24. A se observa că liderul ideologic al pasionatilor de elitism columbofil îi exclude din cercul “spumei nationale” pe alde Nini Enăchescu sau Bebe Chicheanu. Doar ăștia nu mai sunt “oile” domniei sale! Prostănacul, ca păduchele, în frunte!

  Împreună cu cei de aceeași teapă, continuă să se laude cu castelul lor de nisip, mai frumos decât al vecinilor. Cât vor mai putea oare să-și mintă miile de cotizanți, povățuindu-i, cică, spre un elitism utopic?

  În fine, îmi permit să parafrazez comentariul 27, defalcându-l în trei subpuncte foarte importante:

  1. Dacă acea elită a columbofiliei există la noi în România, ea a apărut, se perpetuează și dăinuie numai și numai prin meritele și strădaniile proprii ale fiecărui membru în parte!

  2. Elita columbofiliei nu va putea fi niciodată confiscată/subjugată sau trecută exclusiv în apanajul vreunui oareșcare Dinu Paturică sau al unei singure federații sau uniuni!

  3. Columbofilia este și va rămâne un sport inechitabil. De fiecare dată când etichetăm vreo elită, va trebui să facem o concisă diferențiere de snobism, doar acolo unde este cazul!

  Îi rog pe cei care mint și se exprimă abject să se abțină de la comentarii. Ce-a trebuit spus, s-a spus deja.

Comments are closed.