Primavara si ambianta crescatoriei

In caz ca n-ati observat, a venit cu adevarat primavara. Atentia este de obicei concentrata pe interiorul crescatoriei, boxe noi, accesorii, achizitii de porumbei, etc. Dar cum ramane cu exteriorul?

Va preocupa exteriorul crescatoriei si spatiul din jur? Salivam mereu la crescatoriile de afara care arata bine. Acei crescatori acorda atentie si ambiantei, in jurul crescatoriei totul arata foarte bine, este un mic paradis. Si noi putem face acest lucru destul de usor, daca ne preocupam putin. Un strop de gazon, niste gard viu, 2-3 flori, poate si un foisor unde stai la umbra cand astepti porumbeii de la concurs, si putina ordine in jurul crescatoriei pot schimba total un “cotet” in ceva placut.


Nu-i asta chiar o crescatorie, dar ati prins ideea. Nu se stie daca porumbeii vin mai cu drag acasa, dar crescatorul cu siguranta…

Peste vreo luna am sa fac un topic cu crescatorii romanesti, indiferent de marime si experienta crescatorului, dar care arata placut si in exterior + imprejurimi. Se inscrie cineva?

In jurul crescatoriei se pot planta chestii pe care porumbeii le consuma cu placere – lucerna, papadie, – ?

14 comentarii la “Primavara si ambianta crescatoriei”

 1. as vrea eu sa mah inscriu…..dar cum facem?o adresa ceva unde s trimitem poza sau spune’ne cum sa facem…..mai dureaza pana cresc toate cele p langa crescatorie;))….

 2. poate nu toti crescatorii din romania pot sa isi permita o crescatorie cat mai moderna dar cu siguranta incearca ca porumbei lor sa se simta cat mai bn atat la exterior cat si la interior.

 3. Clar, toată lumea visează la o volieră ca în poze, din păcate, de cele mai multe ori nu se poate din cauze financiare sau din cauze de spaţiu. Am să încerc să aduc nişte îmbunătăţiri în perioada următoare, dar trebuie să cer aprobări pentru asta. :D

 4. Pai mai in vara o sa fac un topic si incerc sa facem o colectie de fotografii cu crescatorii romanesti elegante, d-asta v-am anuntat din timp, poate va vine cheful sa le mai ferchezuiti. :)

 5. aha…am inteles,deci ramane valabila….trebuie s ne apucam sa lucram prin gradina;)).cand o sa avem cateva poze o sa le trimit.sunt curios sa vad nijte crescatorii:X….

 6. Buna ,

  interesanta treaba cu Volierele , din pacate putin pun pret pe aspect ba dinpotriva , nici nu sunt in stare sa-si inchida Volierele in asa fel ca sa nu patrunda Dihor , Sobolan etc …
  Si eu in moment maresc Voliera , poze cu ” Voliera – Aprilie 2010 ” vor urma !

 7. exteriorul crescatoriei pe-ru cineva nu este atit de important cum sanatatea porumbeilor…dar este f.bine cine-si permite…foarte frumos in poza…nota bene.

 8. CINE ARE POSIBILITATI OK LA MINE IN EXTERIOR AM PUS SALATA SPANAC SI GAZON SA CIUGULEASCA VERDEATA DACA DORESC
  IN REST LUCREZ LA INTERIOR

 9. foarte tare propunerea .Eu lucrez in domeniu ma ocup si studiez peisagisitica.chiar sunt interesat de pozele care vor sosi.Voliera trebuie sa fie intr-un ambient placut cu gradina sau spatiul unde se afla.Asa dar ce poate fi mai frumos ca o gradina superba plina de porumbei!

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *