peugeot-porumbei
In weekend am facut primul antrenament din viata puilor mici din seriile 2 si 3.

S-a nimerit o zi caniculara si cu vant din fata, dar distanta nu era foarte mare. Lansare – evident, la bucata.

antrenament2015-1

Din ~50 de pui, doar 4 s-au luat la tranta direct cu vantul din fata, inaltandu-se la locul lansarii si pornind impotriva vantului, parca zburand pe loc. O parte au plecat paralel cu casa, cu vantul in aripa stanga, si cam jumatate au plecat in directia opusa casei, cu vant din spate, spre zona cu cladiri, si nu direct peste dealuri si paduri spre casa.

antrenament2015-2

Notez amanunte de genul asta si le studiez mai tarziu in viata porumbeilor. Similar, unii coboara pe pamant la lansare si stau putin, altii pleaca direct in zbor.

antrenament2015-3

Au fost si ani in care am dus puii direct cu clubul, la 50 Km. Totusi consider ca antrenamentele puilor sunt foarte importante pentru educatia si calibrarea sistemului lor de orientare. Cu seria 1 am avut cu clubul niste etape destul de dificile, si mereu s-au evidentiat porumbeii care la etapele de inceput sau la antrenamentele personale au venit seara sau a doua zi. Porumbeii invata din greseli. Daca gresesc aproape, au sanse mai mari sa se redreseze.

Am dus si 2 tardivi de anul trecut care nu au fost antrenati in viata lor, zburand doar acasa. Spre deosebire de fratii lor buni de anul asta, au venit tarziu: unul seara si unul a doua zi. Un alt lucru cert este ca daca porumbelul nu isi antreneaza simtul de orientare de pui, ii va fi apoi mult mai greu.

porumbei.ro