Problema de naparlire (fulgi care nu se desprind)

Am o problema aparuta de curand la porumbei. Cand naparlesc fulgii nu se desprind de corp(raman agatati), parca sunt niste gaste pletoase.

Va multumesc anticipat!

Solicitat de Nicolae ANDREI

14 comentarii la “Problema de naparlire (fulgi care nu se desprind)”

 1. au paramixoviroza si eu am avut problema asta si dupa ce i-am vaccinat am scapat de ea bafta

 2. paramixoviroza asta nui o boala usoara…au avuto si porumbei si mei si am pierdut ceva din ei pana sami dau seama da cu 2 vaccinuri pe an totul e k

 3. nu cred cai adevarat cai paramixovioroza.Am si yo o porumbita care are la fel.Si am mai avut una si nu iam facut vaccin.Si de atunci trebuia sa moara dak avea paramixovioroza(doamne fereste).Yo cred cas varfurile la fulgii vechi si acuma dupa inaparlire ies aia noi.Mai incolo o sa le cada varfurile alea naspa.

 4. domnu nicolae andrei nu cumva leati facut in timpu naparliri tratament cu rombendazol? si de la rombendazol iasa penele asa.

 5. Daca sunt suspecti de paramixoviroza nu-i vaccina,e deja tarziu…………………urmareste daca cumva sufera de vreo afectiune,daca nu da-le o hrana bogata in seminte mici,baie de 2 ori pe saptamana,cu sare si otet sau sare de baie si urmareste-i in continuare.Mult succes!

 6. Multumesc mult pt sfaturi.

  Mentionez:-porumbeii au fost tratati de paramixo,salmoneloza, tricomonoza iar acum se comporta normal numai ca au aceasta problema.Un “medic veterinar” mi-a zis ca poate fi din cauza vitaminelor in exces.nu stiu ce sa cred.
  O zi buna!

 7. orice ar avea porumbeii voi zicetzi ca au paramixoviroza….ce sunteti asa stresati de paramixoviroza….

 8. Paramixoviroza a fost boala anului,au murit mii de porumbei si alte mii s-au pierdut.Oare nu trebuie sa ne stresam putin?

 9. orice medicatie in exces data in timpul napirlirii, da aceste deficiente de crestere a penajului… …medicamentele se comporta in organismul pasarilor ,ca toxic , atunci cind se depaseste doza !!!!

 10. Salutare tuturor, imi pare rau ca dezamagesc pe unii care au postat aici dar…….se pare ca virusul PARAMIXOVIROZEI porumbeilor determina si probleme de naparlire ale penajului, fulgii raman atasati de corp ca niste “ciucurei”, pot sa apara si decolorari ale irisului , ochiul isi pierde culoarea naturala ,se inegreste pe portiuni , aparand parca o marire a pupilei……iar tulpinile velogene determina asa numitul torticolis( rasucire a gatului si capului)

  Asa ca sfatul medicului este VACCINATI !!!!

  SANATATE si un AN NOU plin de impliniri !!!Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *