Promovarea columbofiliei in scolile din Braila

promovare-porumbei-braila-03In data de 10.04.2014 in scolile Fanus Neagu si Ecaterina Teodoroiu din Braila, elevii au facut cunostinta cu porumbeii voiajori in cadrul programului Scoala altfel: “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”

Asociatia Columbofila Danubius Braila a fost reprezentata de Dragomir Viorel Marian – Presedinte si Matei Dorin – membru. Elevilor le-au fost prezentate aspecte legate de viata porumbeilor voiajori, atasamentul dintre porumbei si columbofili, rolul porumbeilor in cele doua razboaie mondiale, detalii legate de concursuri, orientarea porumbeilor, viteza de zbor, expozitia nationala si festivitatile internationale.

Toti elevii au avut ocazia sa invete cum se tin in mana porumbeii, sa ia primul contact cu acesti atleti ai cerului. Toti copiii doreau sa tina in mana un porumbel, sa-l mangaie, sa fie prieteni.

Au fost prezentate doua filme privind rolul porumbeilor in cele doua razboaie mondiale dar si de prezentare a porumbelului voiajor realizat de Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania.

La finalul prezentarii au fost oferite Diplome de Excelenta pentru sprijinirea columbofiliei celor doua scoli si tuturor cadrelor didactice care s-au implicat in acest program, iar noi am avut onoarea de a inscrie actiunea noastra in Cartea de Onoare a institutiilor de invatamant.

Cel mai frumos moment a fost cel al lansarii porumbeilor din curtea scolilor. Plecarea porumbeilor a fost insotita de emotia copiilor nerabdatori sa afle cand ajung porumbeii acasa, daca vor mai veni si anul urmator, daca, daca …………..

Prietenii de la Ziarul Adevarul si Ziarul Obiectiv de Braila au transpus in pagina emotia intalnirii dintre elevi si porumbei. Pe site-ul Ziarului Obiectiv s-a promovat filmul realizat de FCPR.

Categories Stiri

9 comentarii la “Promovarea columbofiliei in scolile din Braila”

  1. Tot respectul. Ce am observat si laud este prezentarea unor porumbei mai diferiti.. prin toate scolile am vazut mai mult porumbei maro sau baltati.. fapt care din punctul meu de vedere atrage mai mult privirile dar si interesul copiilor spre deosebire de porumbeii gri sua albastrii foarte comuni si asemanatori cu gutanii de prin orase.

  2. foarte frumos,felicitari celor implicati in acest proiect si mult success pe viitor.

  3. sa nu ma intelegeti gresit nu zic ca nu-i bine.s-a promovat si in zona mea dar nu stiu daca s-a spus ca trebuie sa dea 100 euro sa zboare 1-20 porumbei.
    sunt copii care vor sa zboare 1-3 porumbei.

  4. tot respectul.eu mereu incurajez copii sa se apuce de porumbei si fac donatii da in ultimul timp nu prea mai am cui.cand eram copil eram fff multi care aveam porumbei acum prea putini copii mai au timp sa stea afara sa se ocupe de porumbei.mai frumos e un laptop si sa stea inchis in casa decat afara la aer si sa isi piarda timpu cu ei.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *