Chris a postat un comentariu interesant la un articol mai vechi despre paramixoviroza:
Buna ziua. Paramixoviroza se trateaza cu tinctura de propolis (fara alcool) si vitamine. Apoi intervin si celelalte: bacteriile. Tabloul universal, pentru fiecare fiinta (inclusiv oameni), este: virusii slabesc organismul (imunitatea), apoi bacteriile ii dau atacul. Paramixoviroza produce pareze ale TUTUROR muschilor organismului, inclusiv picioare si degete. De aceea nu toti porumbeii cu paramixoviroza arata la fel.
Unii au pareze la gat, altii la muschii deglutitiei, altii la picioare, altii la aripi etc. Cei cu pareze la muschii fetei sau deglutitiei, arunca capul pe spate ca sa le ajunga boabele in gat. Important: parezele sunt in multe cazuri temporare si reversibile. De aceea trebuie ajutat porumbelul. Am tratat un porumbel care-si arunca capul pe spate mancand 3 luni de zile cu extractul de propolis de la tis farmaceutic (cu propilenglicol, nu cu alcool). Dupa 3 luni si-a revenit. Insa bacteriile precum salmonella, e-coli, protozoarele anaerobe, etc. le dau atacul in acest timp, deci trebuie tratament impotriva lor. Atentie ca vitaminele si mineralele interfereaza cu absorbtia antibioticelor si sulfamidelor, deci trebuie date dupa terminarea tratamentului antibiotic.
Tot cu extract de propolis se trateaza si herpesurile. Eu il folosesc mai mereu, deoarece eu insami l-am luat ani la rand si-am constat pe mine insami o imunitate atat de mare, incat se poate numi exagerata in lumea noastra. Colegii gripati sau herpetizati imi stranuta in cap, pe tastatura, umbla pe computerul meu, beau din cafeaua mea, imi ling lingurita si constata hiper mirati ca eu nu am nimic din ce au ei. Adevarul e ca la mine gripa luata de la ei tine o noapte, tusesc toata noaptea, frisonez, iar a doua zi nu mai am nimic. Acesta este extractul de propolis/tinctura de propolis.
Cantitatea pentru un porumbel am estimat-o eu la 2 picaturi pe zi, puse in apa, dar pentru o perioada scurta (3 zile) merge si 3-4 picaturi/zi. Propolisul supradozat este toxic, la fel propilenglicolul supradozat. Ca om il iau din 2010, timp de 6 luni pe an (noiembrie-aprilie), cate 2 ml pe zi, pus intr-un rest de cafea de dimineata. Pentru porumbel pun 4 picaturi cu pipeta intr-un dop de cola, apoi pun 4 picaturi de vitamina C picaturi de la Natural, apoi pun 2 doze(pipete) de apa. Amestec cu pipeta, apoi iau o doza (pipeta) si o dau porumbelului pe gat. De obicei le place gustul de propolis cu vitamina C, ca stau cuminti cand stiu ce vine.
Eu tratez maidanezi care nu se mai tin pe picioare (stau doar jos) la inceput, iar dupa tratament sunt atat de vioi si agitati incat nu-i mai pot prinde (deoarece ii prind a doua zi cand se ridica in picioare, ii urc pe mobila, sus, unde-si stabilesc ei locul preferat de dormit). In timp de 7 zile devin foarte vioi, agili, zboara tot timpul prin casa, mananca alegand doar ce le place, zbarnaie ca zvarlugile si uneori ma ating cu picioarele pe cap). Unul singur gurluie pe mai multe tonuri.
Daca porumbelul nu mananca, obisnuiesc sa-l indop, tot cu pipeta. Grau+orz+fulgi de ovaz rasnite cu rasnita de cafea, apoi punand un pic de apa se face ca o pasta moale, pe care o pot lua cu pipeta modificata. Dintr-o pipeta de sticla normala, am inlocuit partea de sticla cu jumatate de pai de baut, deoarece sticla este ingustata la capat ca sa nu intre decat lichide, pe cand paiul are aceeasi sectiune peste tot.
Numai bine tuturor!
Anul trecut am avut cateva cazuri de paramixo. 9/10 si-au revenit din pareze fara niciun tratament dar le-a trebuit destul de mult timp. Poate propolisul grabeste vindecarea.
Ideea ca raman purtatori si transmit mai departe e gresita. Am reprodus din astfel de porumbei si puii sunt impecabili.
Daca as avea colegi care si-ar baga botul in cana mea de cafea si-ar lua o palma dupa ceafa! :))
Majoritatea antibioticelor au in acelasi ambalaj si un complex de vitamine pentru a nu distruge flora intestinala. Vezi oxivit S.
Paramixoviroza tratata, netratata tot 3 luni isi manifesta efectele.
Propolisul, ca dealtfel toate suplimentele naturale, intareste sistemul imunitar si metabolismul corpului. Deci nu trateaza ci previne aparitie multor boli in corp.
Cauzele principale ale declansarii unei voli in corp sunt 2: stresul si hrana nediversificata.
Asta cu linsul mi se pare de necatalogat….. si profilul tau nu se contureaza frumos.
Eu am avut hepatita, pe langa injectia nenorocita care o luam o batrana ma invatat sa i-au si propolis. Am inceput cu o picatura pe zi si am ajuns la 40.
Tatal meu este apicultor el prepara tinctura de propolis din care pun in fiecare saptamana la porumbei este un antibiotic natural care face foarte mult bine la porumbei dar supradozarea este toxica.
Daca le-as administra propolis la porumbei c-am cit timp ar fi de dorit….? (pentru a preveni vreo oare care boala), ca eu am albini si dispun de propolis natural 100/100.
Propolis fara alcool dimineata 3 picaturi in 3 ml de apa pe care o administrati oral porumbelului, seara jumatate de fiola vitamina b12 si jumatate vitamina b6, amandoua amestecate cu 0,2 ml vitamina k (previne sangerarile interne). Mi sa intamplat de cateva ori chiar daca porumbeii mei sunt vaccinati sa mai apara cate unu sau 2 cazuri de paramixoviroza, poate nu sunt profi dar nu am putut sa le (rup capul) si am urmat un sfat primit de la un batran, in ultimi 5 ani nu mi-au mai murit deloc porumbeii ce s-au imbolnavit de paramixo. Nu stiu cat este sau nu un porumbel purtator al acestei boli dupa vindecare dar stiu ca am 2 asemena exemlare care la 4 luni dupa vindecare au facut norma la fond. Pui am scos din ei si nu se deosebesc cu nimic de ceilalti. ganduri linistite si planuri marete pentru anul 2017 dragi columbofili.
Nu am folosit propolis desi mi-am pus in gand s-o fac, de mult timp. Cu siguranta il voi introduce in profilaxia si tratamentul afectiunilor columbare.
Legendele urmarilor paramixovirozei sunt diversificate, ca de n-ar fi, nu s-ar povesti. O parte dintre ele, cele prezentate anterior, cu mentinerea contagiozitatii, cu ramanerea cu sechele permanente, cu lipsa performantelor post vindecare le consider in continuare mituri daramate. Adaug inca un mit daramat si ma refer la faptul ca porumbeii care au contactat paramixoviroza la urmatoarea vaccinare dau coltul sau traiesc maxim 2-3 ani.
Doamne, ai gradina mare, mai rabda-ne si pe noi pe la garduri. Suntem in trecere, nu-l sarim, numai privim si spunem ca ii plin inauntru. Noi, columbofilii suntem oameni mai liberi de felul nostru si numai Tu ne poti intelege. Amin! Si multam!
Peste tot scrie ca propolisul nu se administreaza impreuna cu apa si voi il puneti direct in apa porumbeilor? In afara de asta cred foarte mult in proprietatile benefice ale propolisului.
Sangeorzane,se ia cu tzuica :))) :))) Un ciocanel( asa ii spunea bunicul la paharutzele alea mici) pe burta goala,cica inainte de masa sa-ti vina pofta de mancare:)) . Pe bune nu se pune in apa? Eu numai asa le dau… Daca nu in apa? Pe mancare? Ms!
Si eu il dau in apa de baut propolisul (tinctura), o stiu si de la Steven van Breemen (din articolele sale) el da 7 picaturi la un litru de apa. Dar nu vad de ce nu s-ar putea da in apa de baut.
Buna ziua.
porumbei.ro eu sunt femeie, iar colega-mea (care face gripa de 3 ori pe iarna) nu are voie cafea (din cauza bolii Crohn), desi este placerea ei cea mai mare. Cand fac cafea si-mi torn in cana, o las putin la racit, dar colega-mea moare de la miros si imi ia lingurita mai intai din cana si incepe s-o linga. Apoi, parca innebuneste de placere si ia o gurita din cana mea, desi n-are voie. Nu pot s-o bat, mi-e mila de ea, nu se poate abtine chiar de-ar avea hepatita. Asta-i tot.
Adi – “Profilul” meu de aici este un fals si nu ma intereseaza deloc imaginea mea pe acest site. Doar nu ai crezut ca ma numesc Chris. TOT CE M-A INTERESAT cand am scris aici, a fost sa ofer informatii si speranta. Eu nu-s columbofila, nu antrenez porumbei pentru concursuri. Eu tratez maidanezi care nu se pot ridica de jos, avand 100-150 de grame in greutate. Faptul ca reusesc sa-i pun pe picioare nu mi s-a dat de la inceput, ci am avut parte doar de disperarea mortii. Mi-a murit un porumbel si vreo 2 turturei din cauza ca le puneam in apa medicamentele. Din disperare am inceput sa-i … indop cu pipeta. M-apuca rasul, eu vorbesc de fapte si Adi imi vorbeste de imagine.
Valentin – 1 ml propolis=20 picaturi. Pe ambalaj se recomanda 2 ml/zi in 2 prize, doar pentru intretinere. Eu iau 80 picaturi (cam o lingurita)/zi in noiembrie si decembrie, apoi cate 40 pic/zi in ianuarie-aprilie. Si inca traiesc. Am citit ca, in principiu, doza umana este de 1 picatura/kg corp. Propolisul mai are capacitatea de a incetini evolutia tumorilor cancerigene si a da un castig de ani de viata, insa banuiesc ca intr-o cantitate mult mai mare decat doza de intretinere de mai sus.
Ionut – da, supradozarea este toxica. Daca uman se recomanda 1 pic/kg corp, aplicand formule de extrapolare a medicamentelor umane la animale, dintr-un ghid de calcule veterinare, si considerand 1 pic=1 tableta, iese cam 1,7 picaturi/animal/zi. Eu am dat 2 picaturi. O sa dau adresa ghidului la sfarsit.
Lazar – 3 picaturi mi se pare supradozare. Eu as da 2 picaturi/zi in 2 prize in noiembrie si decembrie, apoi cate 1 picatura/zi in ianuarie-aprilie. In loc de B-uri separate, as da B-complex sau 9Vita de la uman, sunt mai ieftine.
Dorel – eu nu cred in vaccinarea umana darmite in cea animala. Tine-i pe 1 picatura/zi un an intreg si-o sa capete imunitate. Spun asta, deoarece eu in 2010 cand am inceput sa iau extractul de propolis, l-am luat un an intreg, deoarece observasem ca-mi scadea glicemia. Alta proprietate este aceea de a repara fierea si ficatul.
Sangeorzan – La oameni se administreaza in apa, sucuri de fructe, pe paine, biscuiti, pe zahar si intr-o lingurita de miere (din ce-am citit). Eu il iau in ultimele 2 degete de cafea. La porumbeii de afara l-am pus pe boabe, 7 ml (cu pipeta) pe 1 kg de arpacas, apoi l-am amestecat continuu cu mana pana a devenit tot arpacasul putin uleios si mai roscat.
Alte informatii: propolisul nu se consuma solid deoarece nu are nici un efect, nefiind solubil in apa sau in sucurile gastrice. Nu este solubil decat in alcool si in propilenglicol. Atentie la propilenglicol, ca este toxic in cantitate mare, dand tulburari nervoase cateva ore/zile pana se elimina. Personal, la o doza de 80 picaturi/zi nu am simtit nimic “nervos”. Cel cu propilenglicol este pentru copii si animale, alcoolul fiind cam toxic hepatic.
Adresa un ghid de calcule uzuale pentru veterinari este:
http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf
La pagina 43 este capitolul 9.1. Extrapolarea pe baza suprafetei corporale…se aplica la animale de talie mica.
Sunt acolo exemple de extrapolare a dozei umane mg/kg corp, si exemple de extrapolare a numarului de tablete umane (sau a numarului de picaturi am inlocuit eu).
Deoarece tabelul pleaca de la o greutate de 0,5 kg, si este calculat dupa formula de deasupra lui, eu am folosit direct formula de calcul si mi-am facut propriul tabel, cu greutatile pornind de la 0,1 kg la 0,5 kg, din 25 in 25 de grame. Am calculat suprafetele corporale pentru astfel de greutati. De exemplu pentru o greutate de 200 g, suprafata corporala calculata de mine este 0,0341995 m.p.
Va doresc numai bine!
P.S. ID-ul meu si adresa de mail este inspirat de dragostea pentru Chrisemis Scripta Elegans.
Am uitat ceva, adresa unui calculator rapid de radicali la toate puterile este aici:
http://www.rapidtables.com/calc/math/Root_Calculator.htm
Mult noroc si multa dragoste de animale in suflet!
M-am gandit ca pentru tratamentul individual ar putea fi folosit miezul de paine ca suport pentru picaturile de propolis tinctura, fara alcool. Se gaseste de cumparat, Dacia Plant ca producator, vandut de diverse farmacii/magazine naturiste. O varianta, pot fi si altele. Online sau prin Cora, Kaufland samd. In prospect scrie ca este solubil in apa.
@Testoasa cu tample rosii :) : exista inlocuitor de cafea, “cafeaua de cicoare”… asta ca sa nu-ti mai dea colega atacul in ceasca.
Chris ne poti explica te rog de ce nu esti de acord cu vaccinarea? Ce este in neregula in opinia ta? Dozele pentru porumbel in medicatie le calculam la fel ca si la celelalte pasari, animale etc? Bazandu-ne numai pe acele formule de calcul?
Mai Chris,mancati-as talentu’ matale,ca prea scrii cu foc! Ma gandeam la inceput ca e vreunu’ un pic mai documentat decat noi astia care orbecaim pe-aici prin site,ca o fi citit pe internet si-l expune in figuri profitand de prostia unora(printre,,unora”,ma numar si eu)… Este o onoare,cel putin pt mine,si totodata un mare noroc,de a avea printre noi o persona pregatita,ad stie sa explice cum se-ntampla si de ce. Cu presupusul ne dam toti si suntem in stare sa ne dam in cap doar pt ca asa credem noi c-ar fi… Cum zici tu,din dragoste pt animale,mai intra cateodata pe la noi si nu ne lasa sa ne chinuim pasarile. Nu din rea vointa,ca si noi le iubim,doar din lipsa de pregatire,sau lipsa de bani,sau lipsa de doctori…din lipse! O intrebare,daca esti dragutza,se refera tot la propolis: se poate folosi in apa pt tot lotul de porumbei,cate picaturi pe litru,pt cati porumbei,in cat timp trebuie consumat. Lipsa de timp de data asta. Multumesc anticipat!
http://m.csid.ro/health/medicina-alternativa/propolisul-unul-dintre-cele-mai-puternice-medicamente-ale-naturii-12160063/
Daca digitati pe google “cum se administreaza propolisul” sunt o gramada de site-uri care explica. Am ales unul la intamplare si v-am pus url-ul.
Porumbei.ro ai zburat porumbeii care au avut paramixoviroza?
Da.
Buna ziua.
Claudiu: nu stiu de ce nu-s de acord, asa simt eu … si anume ca nu vreau sa ma vaccinez in fiecare an impotriva gripei umane, deci n-am chef sa vaccinez nici porumbei. Banuiesc ca dupa ce fac porumbeii variola sau paramixoviroza, n-o mai fac niciodata. Si eu am avut pojar si oreion si nu le-am mai facut vreodata. Iar gripa n-am mai facut din 2005.
Petre: eu tratez maidanezi, deci nu-mi trebuie litri. Poate-ti trebuie tie! dar daca folosesti “litri” n-o sa-i mai poti lua la mana … pe porumbei. Doar ce-i in mana nu-i minciuna.
In alta ordine de idei: nu-mi place cum iti bati joc de mine, dar iti raspund mai mult de dragul porumbeilor.
Eu le dau pe cioc la fiecare o pipeta cu apa in care am dizolvat 2 picaturi de extract de propolis + 2 picaturi de vitamina C, in timpul tratamentului, apoi timp de o luna 2 picaturi extract de propolis dizolvate intr-o pipeta cu 9Vita. (extract de propolis de la tis farmaceutic cu pipeta incorporata; 9Vita umana dintr-o pastila am facut 10 pipete, din a doua pastila o sa fac 20 de pipete).
Eu le-am pus maidanezilor de afara pe boabe, cam 5 pipete la 1 kg de arpacas, amestecat bine.
Asta fac eu Petre, dar nu-ti spun tie ce sa faci, deoarece poti gandi singur.
Imi permit sa ma tratez totusi singura pe mine, deoarece asa m-am obisnuit de mica. Mama mea, farmacista, s-a priceput sa ma trateze acasa si sa ma invete si pe mine cum sa ma tratez. Farmacopeea mamei o citeam prin liceu.
Si in incheiere, ian uitati ce-am gasit pe net:
http://www.homeogenezis.com/cumpara/set-de-remedii-naturale-pentru-paralizia-si-pareze-ale-nervilor-1003?gclid=CKv0l9q5itACFUY8GwodosEH0g
:D … o ciudatenie complicata dar interesanta….
Numai bine!
Chris,departe gandul de a-mi bate joc de tine! E adevarata,inceputul comentului e cam nashpa,dar imi revin pe parcurs…. Litri nu folosesc,nu ca as fi impotriva,dar nu-mi place alcoolul. In fine…trec la porumbei. Multumesc pt efort! E greu al dracu’ ,,sa iei la mana” cum zici tu, 100 de porumbei…de doua ori sau trei pe saptamana. Eu le pun in apa,dar se pare ca fac mai mult rau decat bine.
Petre, extractul/tinctura de propolis se pune si pe paine, biscuit, si in apa, cafea. Eu am pus-o si-n suc. Se pune pe un cubulet de zahar, sau intr-o lingura de miere. L-as pune si-n gem sau in ciorba, daca doar atat as avea. Cand esti disperat o pui pe/in orice ai la indemana. Pentru linistea ta , in formula AS era recomandata tinctura de propolis, 1 picatura/kg corp uman, deci cam 60-80 picaturi in 100-200 ml apa. Personal daca as lua-o in apa, nu as rezista mult gustului, incet-incet as incepe sa am stari de greata (deoarece am un stomac sensibil). Eu o iau in ultimul rest de 2 degete de cafea INDULCITA, ca sa am o imagine/senzatie buna in minte, despre ea. Mama, care se lauda ca ia orice sa-si revina, a luat-o in apa. Dadea din mana “lasa, ca eu pot sa inghit orice!”. Ei bine, nu a durat mult si i s-a aplecat. A luat-o vreo 2 luni, dar senzatia din fiecare zi era de neplacere. Gustul neplacut se intipareste in minte, se rostogoleste si mareste precum bulgarele de zapada, iar cand nu mai incape inauntru da p-afara. Si-asa a vomitat mama si nu a mai luat extractul de propolis. Stiu influenta gustului de mic copil, deoarece am fost un copil foarte analitic.
Deoarece nu-mi vine sa-ti “dau sfaturi” ca sa nu te superi, iti spun ce-as pune eu la 100 de porumbei: 200 de picaturi de extract de propolis + 200 de picaturi de vitamina C in apa de baut pe care stiu ca o beau porumbeii intr-o zi (masurata de mine). Mai trebuie o apa de 1 deget pe fund, ca sa poate bea si ultimul, apa preparata cu aceeasi concentratie de propolis+vit.C. In esenta sa revina cam 2 picaturi propolis si 2 picaturi vit.C de porumbel pe zi. Apa as schimba-o o data pe zi, dimineata.
“Propolisul actioneaza impotriva mai multor tipuri de virusuri si bacterii, si anume: Staphylococcus aureus, Streptococcus sp., Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae, Salmonella sp., Shigella sp., Mycobacterium tuberculosis – bacilul Koch, Helicobacter pylori, Candida albicans, Giardia lamblia, Trichomonas vaginalis, Herpes simplex, virus gripal). Este un biostimulator si imunomodulator care mareste imunitatea si rezistenta fizica, inlaturand oboseala. De asemenea, propolisul are efect antitumoral si antioxidant, inhiband cresterea celulelor tumorale. Este antihemoragic, antiinflamator, anestezic local, antiedematos, hipocolesterolemiant, depurativ, antispastic, hipotensiv, antisudorific, cicatrizant, mineralizant, scade fragilitatea capilara. Protejeaza organismul contra radiatiilor, fiind antidot pentru veninul de albine (in special tinctura de propolis).” am citat din:
https://www.farmaciata.ro/farmacia-naturii/item/579-propolisul-impotriva-infectiilor
“Efectul direct s-a putut observa in actiunea cu adenovirusurile, spre exemplu Herpes simplex, herpes genital, herpes zoster, gripa, VARIOLA, REO-virus, etc. Propolisul are capacitatea de a preveni replicarea si propagarea virusului la nivel celular si reduce ADN-ul sintetic astfel micsorand activitatea virusului.” “Actiunea indirecta a propolisului este aceea de a intari sistemul imunitar, ajutand la cresterea numarului de limfocite si anticorpi, ca raspuns in fata unei infectii virale.” am citat din:
http://www.primarna-medicina.com/ro/primed-4-picaturi-de-propolis/
Petre, eu as da propolisul celor 100 de porumbei vreo 6 luni pe an, deoarece asa il iau eu, mai mult pentru cresterea imunitatii. https://comenzi.farmaciatei.ro/farmacie/sistemul_respirator/imunitate/extract_de_propolis_30_ml_tis_farmaceutic-p10042387
In primele 3 luni cate 2 picaturi/porumbel, in urmatoarele 3 luni cate 1 picatura pe porumbel. La fel si vitamina C picaturi (de la Natural): https://comenzi.farmaciatei.ro/vitamine_si_suplimente/vitamine_si_minerale/copii/vitamina_c_picaturi_15_ml_natural_pharmaceuticals-p10017794
Este recomandata combinatia propolis-vitamina C deoarece este mai puternica, elementele potentandu-se unul pe celalalt.
Vaccinurile. Cand vad cate reactii adverse au in prospect m-apuca durerea de cap. Oare de ce n-oi fi avand incredere in vaccinuri? Pentru ca nu tin anticorpii decat 1 an? nu stiu…
Aici sunt prospecte de vaccinuri, daca-i pasa cuiva ce prizeaza:
http://www.anm.ro/_/_PRO/pro_1289_24.12.08.pdf
http://www.anm.ro/_/_PRO/pro_1289_24.12.08.pdf
http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=3010 – aici trebuie sa aveti adrenalina la indemana, in caz de reactii severe
Oare de ce nu-mi plac vaccinurile?
Pt porumbeii mei as face mari sacrificii! Am renuntat si la fumat pt ei…. As risca si sa ascult o seara intreaga la cina despre propolisuri,concentratii,tratamente… ? ar fi un mod pt a-ti multumi pt amabilitate si pt timpul tau pierdut. Multumesc pt efort!
Si daca ai facut un gest,mai fa inca unul. La puii tineri,si chiar la cei din cuib,de la ce varsta se poate incepe cu propolisul? Ma gandeam ca ar fi mai bine sa dau puilor atunci cand isi formeaza sistemul imunitar pt consolidare. Asa as reusi direct in cioc cu pipeta,seara dupa ce parintii le dau ultima masa. Mi-ar lua ceva timp,dar seara imi permit sa stau cu ei pana mai tarziu. Inca o data multumesc!
Petre, nu cred ca le-as da propolis sub varsta de 2 luni (poate doar o picatura de vitamina C dizolvata in apa incepand de la o luna) . Peste 2 luni le-as da o picatura de extract de propolis, diluata in apa. Insa pot avea intoleranta si reactii adverse unii dintre ei. Au voie lapte cand sunt mici? Laptele de vaca are anticorpi (degresat 0.1% grasime). Laptele de capra e prea greu la ficat (ti-o spune ficatul meu) dar este mult mai sanatos. Laptele de oaie nu exceleaza.
Propolisul este TOXIC in anumite cantitati, sau la anumite varste in care nu rezista organele. Si nu toti toleram propolisul. Unii fac afte bucale, altii au greturi si varsaturi, este intoleranta si reactiile adverse.
La puii care tolereaza eu le-as da o luna, apoi o luna pauza, apoi iar o luna de propolis+vit.C, apoi iar pauza, si asa se fac 6 luni pe an. Dar asta este doar o ipoteza, cand esti in mijlocul lor ii simti. Este altceva. Simti cand este cazul sa intrerupi tratamentul. Deci fa dupa cum simti tu, bazeaza-te mai mult pe simturile tale!
In ce priveste cina, naparlesc (dupa cum vezi in topic) si sunt cu toane, nu mananc orice si-mi tin cate un picior ridicat noaptea. Daca nu esti voltat, alb, tanar si frumos (ca sa compensezi batranetea mea) nu cred ca mi-e foame.
Ha, ha! Stai linistit, nu sunt amabila, sunt eu insami cand iubesc porumbeii. Vreau ca timpul meu sa nu fie pierdut, de aceea iubesc ce merita iubit, fara sa fie un efort. Mi-ai multumit. Numai bine.
Hahahaha!!! ???Naparlesti! La a cata remiga(pana din aripa)esti? Eu sunt aproape la a patra(porumbeii arunca o remiga pe luna). Dupa cum ma exprim,par la a doua?,dar ce vrei,nu toti porumbeii sunt inteligenti…si de fapt m-am cam pripasit prin Italia.N-ar fi asta o problema,intr-o ora sunt in Romania,dimineata inapoi in Italia… M-am mai dus eu din Craiova la Disco Land in Timisoara cu trenul,iar ziua urmatoare la pranz eram din non in Craiova,tot cu trenul. Aventuri! Am observat totusi,ca femeile au o imaginatie bogata… La cina de obicei se mananca si pt asta varsta n-ar conta,cred eu???… Cel putin pt mine… Vad ca tu te gandeai si la dupa cina. Nici aici nu este o problema,imi iau un permis de la lucru…? Sau fac abonament la avion… Am si eu imaginatie!? Si cand te gandesti ca totul pleaca de la propolis! A propolis! Astazi este a doua zi de propolis! Ieri am luat 30 de picaturi,iar azi de doua ori ate 30,60 in total. Cam multe cred eu,ca eram cam nervos… Am citit pe prospect ca se pot lua pana la 90. Nu cumva daca maine iau 90 imi sare inima din piept si-mi crapa capu’???? Ma cam deranja o amigdala,se umflase-n pene si daca tot se vorbea de produsul minune,am zis sa ma fac bine. Ce e drept,amigdala nu ma mai doare,dar as bate lumea pe strada,nu mai suport pe nimeni…mici tulburari. ???
Porumbei.ro,cum ai pus,,boli si tratament”, ,,porumbei pripasiti”…pune pe site si rubrica ,, matrimoniale”? Sa vezi afacere!!!???
Petre, propolisul nu te va face bine, nu este de moment, este de durata. Amigdala se desumfla cu antibiotic. Propolisul creste imunitatea, adica gripa si raceala tin mai putine zile, dar tot le iei de la altcineva. Poti ajunge sa tina doar o noapte, tuse la greu toata noaptea, scurgere mucoasa si sufocanta din nas, iar dimineata sa nu mai ai nimic. Bineinteles, seara se ia un ibuprofen sau nurofen-raceala si gripa.
O lingurita de propolis contine cam 80-90 de picaturi. Insa nu cred ca in cancer se ia doar aceasta cantitate, ci mult mai mult, pentru incetinirea dezvoltarii tumorilor.
Ha, ha, mici tulburari! De la alcoolul tincturii de propolis sau de la propilenglicolul ei? Propilenglicolul este toxic in cantitati mari, poate produce paralizie si stari nervoase.
“Doza maximă zilnică pentru E1520 (Propilen glicol) este de 25 mg/kg. Medicii pun la îndoială efectele benefice ale propilenglicolului mai ales că este extras din ţiţei. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune în lucrarea “Biblia Alimentară” că E 1520 produce stări depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic şi cardiotoxic.”
Ha, ha, ha! Sa te vad acum. Propilenglicolul este al doilea dizolvant (si ultimul, dupa alcool) al propolisului brut, si folosit in tincturile de propolis pentru copii. Ideea generala in toate este:
– Putina credinta!
In alta ordine de idei: O SA-TI TREACAAAA! Masculilor le trece repede…
Concluzie: daca barbatilor le trece rpd, iar propolisul e de lunga durata, il pot lua doar femeile?… Alcoolul creeaza tulburari, propilenglicolul e cardiotoxic si neurotoxic… Pot sa-l mananc direct din stup? Sa nu-mi zici ca ma intzeapa albinele si pot suferi de soc anafilactic,ca ma tai cu lama! …Am schimbat, il iau pe ala alcoolic! Daca ma opreste polizia cu masina, am pus-o! :)) :)) A trai, e o problema! :)) Pe la noi se zice:cand ai coasa, n-ai trifoi… Cand ai varza ,n-ai butoi… Cand ai …la, n-ai un koi… Din trei, pe-a lunga :)) Merci din ♥pt tot!
Petre, ha, ha, ha! Propolisul nu se lasa dizolvat de acizii gastrointestinali, neasimilandu-se decat sub forma de tinctura, deci daca-l mananci direct din stup ai grija sa inghiti bucatele cat mai mici ca sa nu te raneasca la … iesire!
“-Putina credinta!” inseamna sa ai incredere ca doza de propilenglicol e destul de mica si nu te afecteaza, daca nu m-a afectat pe mine (decat la creier, da’ ce conteaza organu’ ala minuscul si lobotomizabil?)
In concluzie, trage de fiare, mushchiu’ conteaza!
Ce folosesti la deparazitarea interna de un fel de viermi albi de 5 mm? Cred c-au atacat vreun gandac, ca-s capcauni si mananca tot ce prind. Mi-au mancat florile, pamantul, poleiala de pe un ghiveci din sticla de plastic. Sistematic si cu dichis.
Am luat Albendazol uman, deoarece nu ajung la vreo veterinara azi, iar farmacia umana e peste drum. Din cauza timpului pe care nu-l am, nu pot decat sa dau o fuga de la serviciu peste drum. Sa vedem cum il dozez. Deja, dupa niste calcule, imi vine sa-i dau o doza unica de 10 mg.
Astept pareri de la toata lumea!
porumbei.ro – care este doza unica de albendazol (mg/porumbel) pentru porumbei? cu repetare la cat timp?
La prima vedere, diagnostic PARAMIXOVIROZA. Nu poate sta in picioare, cand se scutura cade in fata sau in spate, dezechilibru. Nu poate zbura de la podea pe mobila, ci trebuie sa se opreasca pe geam. Sta tot timpul culcat. Schiopateaza.
DIAGNOSTICUL ADEVARAT: viermi intestinali alb-transparenti, lungime 1-5 mm, ies din excrement si se deplaseaza ca ramele. Cred ca toxinele lor il dezechilibreaza nervos pe porumbel. Nu stiu ce sunt.
De la farmacia umana am luat Albendazol, 2 pastile de cate 200 mg fiecare. Cine ma ajuta cu doza corecta, in mg/porumbel?
Ivomec. 3 picaturi,o singura data pe an. Sau daca e mai firav,doua picaturi. Direct in gura. Pai si de unde era sa stiu eu,mai Chris,ca ,,putina credinta” se referea la doza de propilenglicol… Iar ma treci pe idroalcoolic? Am inceput cu alcoolic,am trecut pe propilenglicol,din nou alcoolic si as trece din nou pe propilenglicol…daca nu dauneaza rau asa,doar la creier. Vorba lui cheloo: daca eram putin mai prost,eram fericit. Ma gandeam eu ca n-ar face rau cantitatea de alcool sau propilenglicol din preparat… Dar imi naste un dubiu: tot schimbandu-le asa,nu e ca o iau razna? Daca citesti ultima parte a comentului anterior,parca s-ar cam vedea rezultatul… Ce zici? Apropo de asta,ultima parte se referea la faptul ca in viata nu poti sa le ai pe toate,mai sunt si efectele secundare in tot binele si oricat de bine si numai bine am face! Merci pt sugestia de a trage de fiare! Ajuta f mult o parere,o incurajare… Ma gandeam si eu sa mai trag de niste fiare… Ce parere ai,propolisul in combi cu fiarele… Un pachet de muschi,fara creier!??? Fericiti sa fim! Ce mai conteaza efectele secundare…?
Petre, glumeam. Nu ma simt acum bine, am pierdut cel mai frumos pui. Foarte curat, nu mirosea a nimic, cu pene si puf foarte dese de ziceai ca e blanitza. Din cauza ca era zvapaiat si nu asculta, fugea mereu si nu-l puteam prinde nici noaptea, a cazut o data, acum o saptamana. Cand l-am luat nu avea nimic, dar acum vreo 4 zile a dat 2 picaturi de sange pe cioc. Nu m-am ingrijorat, deoarece s-a oprit sangerarea. Insa aseara cand am ajuns acasa tusea si stropea cu sange. Era in picioare, cand l-am luat nu s-a impotrivit. L-am mangaiat si pupat, s-a calmat. I-am dat 2 picaturi de propolis si calciu in apa, cu pipeta si l-am izolat. Nu aveam vitamina K in casa. Statea cuminte, insa pe la 5 dimineata m-a sculat ultima lui zbatere. Hemoragia pornise din nou.
Cel cu viermi are dezechilibru, se clatina pe picioare, dar poate nimeri boabele cu ciocul. Insa le-a rascolit pe toate in cautare de miez de floarea-soarelui. Nu i-am dat decat vreo 10 mieji, deoarece aseara a luat albendazol, si nu vreau sa-i suprasolicit ficatul. Este izolat. Nu mai este cel care a fost. Era puternic si foarte sigur pe sine, se invartea in loc si ma lasa sa-l prind, deoarece isi simtea puterea proprie. Acum se clatina, iar cand il iau in mana se lasa cu toata greutatea in mana mea. Am scos toate florile din camera, ca aveam mini-gradina in mijlocul camerei si obisnuiau sa ciuguleasca pamantul de la flori. Ingrasamantul natural din pamantul de flori, are si oua de viermi din intestinele animalelor.
Daca scapa, probabil ii pun picatura pe ceafa.
Care-o fi doza zilnica recomandata (DZR) de fier pentru porumbei?
Numai bine!
Porumbeii mananca seminte de dovleac? Se pare ca contin destul fier.
https://rostrays.wordpress.com/2015/03/06/paramixoviroza-o-boala-a-porumbeilor-care-poate-fi-tratata-uneori/comment-page-1/#comment-4512
Daca proplisul dizolvat in alcool sau cel dizolvat in propilenglicol nu va convine, la farmaciile naturiste se gaseste si propolis dizolvat in apa.
Am uitat de L-CARNITINA, supliment alimentar care ajuta rinichii, inima, sistemul imunitar, formarea masei musculare. Am citit pe un site strain ca este folosit in strainatate in alimentatia porumbeilor. Personal cred ca l-carnitina ajuta organismul atacat de paramixoviroza, dar administrata de mai mult timp in urma, ridicand imunitatea rinichilor si a altor organe.
http://www.steroizi.ro/11-super-efecte-secundare-ale-l-carnitinei/
Nimic nu dizolva propolisul, decat alcoolul, in primul rand, si apoi propilenglicolul. Iar daca-l inghiti sub forma de boabe, cumparat de la apicultor, tot boabe il elimini (nemodificat), deoarece acizii gastrici nu-l pot dizolva, si nu ai nici un beneficiu.
buna, am porumbei king,rotati ,voiajori si cativa gutani, parintii lor au galbeaza (paramixoviroza), le am, facut vaccin la toti, puii se nasc cu aceeasi boala, au inceput sa se imbolnaaveasca toti , au murit destul de multi! va rog din suflet sa mi dati un remediu, macar sa -i scap pe cativa!
De vina este hranirea si intretinerea, porumbeii intretinuti corect nu se imbolnavesc decat rar si nu in masa. Aveti pe site multe articole despre hranire si intretinere.
buna ziua. cat timp se da propolisul la porumbei, saptamanal de cate ori, cata pauza se face intre doze…? multumesc
mentionez ca folosesc tinctura de propolis pe baza de alcool.