Chris a postat un comentariu interesant la un articol mai vechi despre paramixoviroza:
Buna ziua. Paramixoviroza se trateaza cu tinctura de propolis (fara alcool) si vitamine. Apoi intervin si celelalte: bacteriile. Tabloul universal, pentru fiecare fiinta (inclusiv oameni), este: virusii slabesc organismul (imunitatea), apoi bacteriile ii dau atacul. Paramixoviroza produce pareze ale TUTUROR muschilor organismului, inclusiv picioare si degete. De aceea nu toti porumbeii cu paramixoviroza arata la fel.

Unii au pareze la gat, altii la muschii deglutitiei, altii la picioare, altii la aripi etc. Cei cu pareze la muschii fetei sau deglutitiei, arunca capul pe spate ca sa le ajunga boabele in gat. Important: parezele sunt in multe cazuri temporare si reversibile. De aceea trebuie ajutat porumbelul. Am tratat un porumbel care-si arunca capul pe spate mancand 3 luni de zile cu extractul de propolis de la tis farmaceutic (cu propilenglicol, nu cu alcool). Dupa 3 luni si-a revenit. Insa bacteriile precum salmonella, e-coli, protozoarele anaerobe, etc. le dau atacul in acest timp, deci trebuie tratament impotriva lor. Atentie ca vitaminele si mineralele interfereaza cu absorbtia antibioticelor si sulfamidelor, deci trebuie date dupa terminarea tratamentului antibiotic.

Tot cu extract de propolis se trateaza si herpesurile. Eu il folosesc mai mereu, deoarece eu insami l-am luat ani la rand si-am constat pe mine insami o imunitate atat de mare, incat se poate numi exagerata in lumea noastra. Colegii gripati sau herpetizati imi stranuta in cap, pe tastatura, umbla pe computerul meu, beau din cafeaua mea, imi ling lingurita si constata hiper mirati ca eu nu am nimic din ce au ei. Adevarul e ca la mine gripa luata de la ei tine o noapte, tusesc toata noaptea, frisonez, iar a doua zi nu mai am nimic. Acesta este extractul de propolis/tinctura de propolis.

Cantitatea pentru un porumbel am estimat-o eu la 2 picaturi pe zi, puse in apa, dar pentru o perioada scurta (3 zile) merge si 3-4 picaturi/zi. Propolisul supradozat este toxic, la fel propilenglicolul supradozat. Ca om il iau din 2010, timp de 6 luni pe an (noiembrie-aprilie), cate 2 ml pe zi, pus intr-un rest de cafea de dimineata. Pentru porumbel pun 4 picaturi cu pipeta intr-un dop de cola, apoi pun 4 picaturi de vitamina C picaturi de la Natural, apoi pun 2 doze(pipete) de apa. Amestec cu pipeta, apoi iau o doza (pipeta) si o dau porumbelului pe gat. De obicei le place gustul de propolis cu vitamina C, ca stau cuminti cand stiu ce vine.

Eu tratez maidanezi care nu se mai tin pe picioare (stau doar jos) la inceput, iar dupa tratament sunt atat de vioi si agitati incat nu-i mai pot prinde (deoarece ii prind a doua zi cand se ridica in picioare, ii urc pe mobila, sus, unde-si stabilesc ei locul preferat de dormit). In timp de 7 zile devin foarte vioi, agili, zboara tot timpul prin casa, mananca alegand doar ce le place, zbarnaie ca zvarlugile si uneori ma ating cu picioarele pe cap). Unul singur gurluie pe mai multe tonuri.

Daca porumbelul nu mananca, obisnuiesc sa-l indop, tot cu pipeta. Grau+orz+fulgi de ovaz rasnite cu rasnita de cafea, apoi punand un pic de apa se face ca o pasta moale, pe care o pot lua cu pipeta modificata. Dintr-o pipeta de sticla normala, am inlocuit partea de sticla cu jumatate de pai de baut, deoarece sticla este ingustata la capat ca sa nu intre decat lichide, pe cand paiul are aceeasi sectiune peste tot.

Numai bine tuturor!