Pui cu gatul luxat


Gatul luxat – o afectiune care se poate intampla puilor, in special cand parintii scot primii pui si calca pe ei in cuib. Se poate intampla sa luxeze gatul puilor si sa nu isi mai poata tine capul drept puii. La fel ca si picioarele strambate si aceasta se poate vindeca foarte bine prin fixarea gatului cu un guler facut din mai multe straturi de pansament.

Trebuie sa fie cat mai gros stratul de pansament pentru a sustine capul drept si nu foarte strans pentru a nu sufoca puiul. Am atasat o poza din care se intelege mai bine cum trebuie sa arate acest guler.

Ar fi bine sa cunoasa toata lumea ca aceste probleme se pot vindeca, porumbeii au o viata absolut normala, este pacat sa nu stim cum sa ii ajutam si sa le luam viata degeaba.

Daniel LP

13 comentarii la “Pui cu gatul luxat”

 1. numi vine sa cred…..adica nu inteleg din ce cauza are gatul asa…

 2. eu am patito la un pui dar nu la gat ci la picior nu putea sa se sprijine in el si lam omorat mia parut rau ca lam omorat dar se chinuia si bv pentru articol!

 3. am patit-o cu picioarele la unul dintre pui.la diferenta de doar 2 zile unul s-a dezvoltat dublu decat celallat ajungand probabil sa il calce pe cel mai mic.
  nu stiam k exista vreo metoda de recuperare si am hotarat sa il elimin.
  care ar fi metoda de a-l salva?

 4. Mda… Foarte interesant…ii putema ajuta nu sa facem cum fac alti:
  Gen:
  Asta nu e bun de nimic! MONSTER KILL

  Nu sunt ei de vina!Orice vietate are dreptul la viata!Chiar si un purice cu toate ca ne suge sangele…daca nu el cu ce ar trai?:))

 5. Este un subiect deschis “picior crescut stramb” la care am raspuns si am explicat cum se fixeaza picioarele deformate la pui, aici este linkul http://www.porumbei.ro/picior-crescut-stramb/
  Am avut cazuri de pui cu gatul luxat si cu aceasta metoda s-au refacut perfect, la fel si puii cu picioarele deformate/strambate.
  Si ca sa raspund la intrebarea lui Marius: nu, nu este paramixoviroza, paramixoviroza este un virus care cauzeaza probleme neurologice si se vindeca in timp pe cand in cazul asta este doar o luxatie, puiul s-a vindecat foarte bine cu “gulerul” fixator si acum are o viata absolut normala, este unul dintre cei mai batausi masculi :)

 6. Multumesc mult pentru articol! Eu am un puisor de gaina care se confrunta cu problema asta,fiindca l-am tinut la un loc cu puii de curca si l-au calcat. Nu cred ca i-am pus corect fasa,nu reusesc sa-i fac capul sa stea drept,chiar si infasurat,tot il tine intr-o parte. Daca nu observ o imbunatatire,sper sa-l pot duce la veterinar sa fixeze pansamentul asa cum trebuie. As vrea sa va intreb,de cat timp e nevoie sa stea cu gatul fixat, pana cand revine la normal? Si cum sa fac sa-l hranesc? Cu seringa cu iaurt e bine? Am inteles, tot de la o persoana binevoitoare care a postat pe internet,ca iaurtul ajuta puii. Imi cer scuze pentru mesajul acesta lung,dar ma simt neputincioasa in fata puisorului nevinovat…

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *