Pui cu umflaura in gat

umflatura-gat2
Buna ziua!
In primul rand vreau sa va marturisesc ca imi doresc din tot sufletul sa fiti din bucuresti. In caz ca nu sunteti, deci nu va putem vizita, o sa ne multumim cu comunicarea prin e-mail.
S-a intamplat ca fiul meu de 9 ani si jumatate sa gaseasca ieri seara un pui de porumbel alb.

Stim ca este pui pentru ca asa ne-a spus dr. veterinar la care am fost azi. Din pacate alte informatii nu am primit – nici ce varsta are, nici ce sex, nici specie sau rasa, nici daca este ok, daca are paraziti sau trebuie sa-l vaccinam etc. Tot ce ne-a spus este ca trebuie hranit, asa incat am luat o cutie de 500 gr. de hrana speciala pentru puii de pasari pe care i-o administram din 3 in 3 ore cate 2ml cu seringa din amestecul respectiv (Handmix de la Orlux). Problema este ca in regiunea gatului prezinta o umflatura urata asupra careia i-am atras atentia doamnei dr. S-a uitat, i-a deschis ciocul si a incercat sa scoata cu penseta ceea ce era blocat acolo, dar nu a reusit in totalitate. A scos doar niste fragmente urat mirositoare si a spus ca mai mult nu se poate scoate, asa ca sa-l lasam asa, sa-l hranim, si sa speram ca totul va fi bine.

Noi vrem sa-l pastram, sa-i facem eventual si carnet de sanatate, si sa-i facem si casuta pe balcon de unde sa-si ia zborul si unde sa se intoarca de cate ori va dori. Doar ca el este foarte apatic si nu da semne ca ar vrea sa se joace sau sa zboare. Merge usurel prin casa doar cand fiul meu il impinge incetisor. Dar in general sta unde il pui si pare sa doarma. La mancare nu pare sa se bucure, adica ii dam fortat cei 2 ml de amestec.

Ne nelinisteste umflatura de la gat si nu stim ce sa facem. Sa mergem la alt doctor? Sau exista doctori specializati pentru porumbei? Cunoasteti pe cineva sa ne dati un contact? V-am fi extrem de recunoscatori!

De asemenea, am fi incantati sa va intalnim ca sa-l vedeti si dumneavoastra ca specialist si sa ne dati mai multe detalii despre cum sa-l crestem ca sa fie fericit.

Va atasez si cateva poze.

porumbel-umflatura-gat

Va multumim din suflet.

Gina si Matei

39 comentarii la “Pui cu umflaura in gat”

  1. Faptul ca sta cu ochii inchisi nu e un semn bun. In gat cred ca are un nodul de tricomonoza (astept si parerile colegilor). Variola mai greu de crezut. Dna. Dr. nu v-a dat tratament pentru tricomonoza? Defapt nu e de mirare, majoritatea veterinarilor habar nu au despre porumbei si problemele lor.

    Cautati-l cat mai rapid pe Dr. Tudoran din Bucuresti, cel mai in masura sa va vindece porumbelul. Daca e tricomonoza, pastilute de Columboviofort (romanesti) sau Trichocure (Versele Laga) etc.

    Nu stiu ce hrana speciala ii dati dar porumbeii trebuie sa consume graunte. Sunt articole detaliate pe site.

  2. urgent administrati columboviofort 5 zile cate o pastiluta …si hraniti l in continuare ..sa speram ca isi revine dar dupa cum arata in poza sansele sunt mici…

  3. Mergeti la farmacia umana si cumparati Flagyl cateva comprimate. Rupeti pastila in 4 si ii administati cate o bucatica pe zi timp de 5-6 zile. Daca considerati ca nu poate inghiti pastila cumparati tot de la farmacia umana metonidazol injectabil sau perfuzabil cu cea mai mare concentratie si ii administati 0,2 ml pe cioc zilnic 5-6 zile. Ar fi bine sa ii mai rupeti chestia galbuie din gata macar o data sa nu cumva sa moara sufocat . Boala se numeste Tricomonoza iar persoana care la consultat caci doctor nu il pot numi este un idiot care in facultate nu a invatat decat ce papa catelusul si ce ingroapa pisica. Sunt si alte medicamente speciale pentru porumbei dar pana gasiti trece timpul si riscati sa moara pasarea. Nu va panicati , Daca actionati imediat sigur va scapa. Dupa ce ii trece cumparatii cereale le puneti intr-un pahar si turnati putina apa peste ele si i le indesati pe cioc, fara griji ca nu pateste nimic rau, doar ca trebuie sa fie umede sa nu i se lipeasca pe gat sau sa il zgarie.

  4. cu un sfert de metronidazol de la uman(7,6 ron cutia) dat 2 zile la rand rezolvati problema cel mai rapid,starea de somnolenta o are din cauza tricomonozei.

  5. tricomonoza ar merge si oprerat si apoi tratat caci daca este nodul de tricomonoza cum a spus andrei ,si eu cred la fel e greu tratarea lui mai bine intervenit chirurgical si apoi tratatat

  6. era bine daca cineva din Bucuresti te ajuta cu 2-3 pastile de trichocure, are cel mai rapid efect dar totusi si cu ochii aia inchisi sa nu aibe un mix de boli, ne spui si noua ce ai rezolvat si daca l-ai salvat

  7. Vai de capul lui de doctor,e plina tara de doctori de catei si pisici ca de… restul animalelor nu se includ in studiu la facultate.De aceia nu gasim laboratore unde sa putem face si noi diferite analize cand avem nevoie.La aceasta varsta 2 ml e nimica toata trebuie hranit cu boabe mari ca mazarea,porumb mic si trebuie invatat sa bea apa singur inmuind ciocul intr-un recipient cu apa dupa ce a fost hranit.

  8. Buna ziua Gina si Matei , ma numesc Bogdan si locuiesc in Bucuresti . Din fotografie banuiesc ca este vorba de tricomonoza ; daca vreti sa-l tratati trebuie sa va inarmati cu multa rabdare si daca va pot fi de folos ma puteti contacta la nr de tel 0728823538 . Va ajut cu cea mai mare placere .
    Cu stima , un crescator de porumbei care face tot posibilul sa salveze un porumbel si apoi , daca nu mai sunt sanse la viata , aplica solutia finala .

  9. Sigur are tricomonoza. Dati columboviofort sau flagil.Actionati rapid pentru ca la cum arata infectia este avansata.

  10. 1 pastila columboviofort si jum d pastila aviaprotect . dar slabe sanse sasi mai revine .

  11. Vad aici niste domni care concureaza voiajorii la un nivel inalt si totusi s-au oprit sa dea o mana de ajutor. Jos palaria!

  12. Va multumesc din suflet pentru sustinere. Inca de dimineata, cand am gasit cele 5 comentarii de pana atunci, am cautat pe net numele d-lui doctor Tudoran. L-am gasit ca medic la Romvac si in secunda urmatoare am sunat acolo. Dl. doctor tocmai intrase in concediu, asa ca am fost directionata catre dl. doctor Iacob. I-am spus ca ajungem cat putem de repede si ne-am si pornit la drum – eu, Matei si porumbelul (cred ca am facut o ora pana acolo cu 3 mijloace de transport :)) Diagnosticul pus de dumneavoastra toti a coincis cu cel al domnului doctor care nu numai ca ne-a primit si ne-a vorbit extrem de frumos si de binevoitor, dar ne-a facut si o analiza, un fel de exudat, l-a pus apoi la microscop si a confirmat ceea ce banuiati cu totii. Mai mult, ne-a lasat si pe noi sa ne uitam, ceea ce l-a bucurat enorm pe fiul meu :) Apoi ne-a prescris tratamentul – Columboviofort (1/zi timp de 5 zile), local – albastru de metil, punctii locale, Glucomat – 10 g la 1 l de apa timp de 10 zile, si, dupa o pauza de 5 zile dupa columboviofort, 5 zile de Enteroguard (1/zi). Dl doctor este foarte retinut, spune ca viata porumbelului atarna de un fir de par, dar noi vom face tot posibilul sa reuseasca.
    Va multumesc inca o data tuturor pentru reactiile de sustinere, atat de minunate, si va promit ca va tinem la curent cu tot ce se intampla.
    Domnul Bogdan, cu siguranta va vom suna, poate ne si intalnim ca sa il vedeti pe viu. Cu bine, si multumiri :*

  13. Buna ziua dna Gina , tratamentul indicat de dr Iacob este cel banuit de multi dintre noi cei care v-am raspuns la solicitare dar , nu stie un mic amanunt si anume acela ca doar punctiile cu albastru de metilen nu sunt suficiente ; acea depunere din gat trebuie mai intai indepartata zilnic cu o penseta si apoi se tamponeaza cu albastru de metilen locul respectiv ( nu trebuie sa va speriati daca va curge sange ) ; despre glucomat nu am auzit , sa nu fie cumva glucovit .
    In continuare va stau la dispozitie cu tot ajutorul pe care vi-l pot da .

  14. este un porumbel comun ce il vedeti in centru orasului.va donez eu pentru baiatul dumneavoastra o pereche de jucatori de galati alb cu negru ( http://andreicj.sunphoto.ro/ pentru ai putea vedea ),porumbelul acela nu stiu daca se va face bine si nu merita ( parerea mea)
    sanatate numai bine
    PS daca vreti puii contactati-ma

  15. Nu merita? In contextul intamplarii pica total aiurea afirmatia.

  16. Andrei,aceste persoane care cer ajutor nu sunt crescatori de porumbei,ei doar au adoptat o vietate si vor sa se bucure fiul lor de acest lucru…..

  17. aici majoritatea suntem crescatori care concuram cu porumbeii si de aceea sunt si pareri mai deplasate…din punctul de vedere al unui om care vrea sa salveze o pasare este mai greu sa intelegi…totusi majoritatea au vrut sa ajute…AR TREBUI SA FIM PUTIN MAI ATENTI CAND SCRIEM…O sa se faca bine porumbelul

  18. Intr-adevar, domnul doctor ne-a recomandat si indepartarea acelei depuneri, doar ca mie imi este frica sa fac asta… O sa incerc, totusi. Inteleg ca este foarte important acest lucru…
    Domnul Andrei, va multumim pentru oferta dumneavoastra, dar mi-e teama ca nu am sti cum sa avem grija de niste porumbei jucatori (nici macar nu stim ce ii deosebeste de alti porumbei, va rog sa ne scuzati ignoranta :))) Ideea este ca noi nu ne-am propus niciodata sa crestem porumbei, a fost pura intamplare intalnirea cu porumbelul alb despre care, apropo, cineva ne-a spus ca e femela, asa ca Matei i-a si dat nume – o cheama Bia ;-) Inca o data va multumim si vom retine oferta dumneavoastra daca va fi valabila si pe viitor.
    Deocamdata porumbelul este la noi de 48 de ore si, desi nu se vad inca schimbari, avem sentimentul ca se va face bine. Va vom tine la curent cu tot ce se intampla, info si poze :)

  19. Trebuie să supraviețuiască, nu are încotro, văd că e pe mâini bune, plus că este rasă comună și fondul genetic îl face să fie mai rezistent decât cei crescuți de noi. Eu nu aș insista cu îndepărtarea gâlmei câtă vreme nu împiedică prea mult la hrănire. Prin medicație se va retrage în câteva zile. Pe mine m-a uimit că primul medic la care ați fost s-a grăbit să zgândăre gâlma provocându-i un stres unui organism extrem de slăbit. Importantă este hidratarea, dacă deja ați început tratamentul și supraviețuiește acestei nopți, eu zic că momentele critice au trecut. Felicitări și lui Bogdan pentru disponibilitate, văd că suntem mai mulți cei cărora le sună săptămânal telefonul să mai salveze câte un pui sau câte un matur doborât de stresul vieții de comunitar. Eu de vreo doi ani așa am o cușculiță pe balcon și împrospătez regulat punguța cu semințenii și cutiuța cu capac în care am niște grit, pentru “situații speciale” desi sunt ceea ce se numește columbofil de weekend :D

  20. Buna ziua!
    Viata lui nu atarna de un fir de par, pentru ca, de bine de rau, porumbelul a reusit sa izoleze infectia la nivelul faringelui(ceea ce este incurajator).
    Sansele lui sunt relativ mari, doar ca nu trebuie sa ezitati.
    Trebuie hidratat(in primul rand) si hranit foarte bine.
    1 – Hidratare:
    Folositi pliculete de solutie de rehidratare de la Remedia(farmacia umana) => 200 gr de solutie per pliculet(va trebuie cam 1/4 pe zi), din care ii puteti da linistita 50 gr pe zi, in 3-5 reprize(daca nu cumva are nevoie de mai mult).
    2 – Hranire:
    Orlux-ul acela este bun(se poate si mai bine, dar pentru inceput este foarte bine). Doza de hrana….teoretic ar fi la 1/10 din greutatea porumbelului, administrata in 2-4 reprize(deci 2rep x 1/20 sau 4rep x 1/40 din greutatea lui)
    Pentru ea cred ca 20-25-30 grame pe zi vor fi suficiente.
    3 – Medicamentatie:
    La ce are porumbelul acolo, trebuie TrichoPlus(s.a = substanta activa = ronidazol) sau Flagyl(s.a = metronidazol). Aceste doua produse sunt foarte bune(testate, verificate).
    De regula se incepe cu TrichoPlus(ronidazol) deoarece este mai putin toxic(hepato, nefro si neuro-toxicitate mai mica), iar daca nu este sensibil la el, atunci se foloseste Flagyl(metronidazol).
    Cunoscatorii stiu ca Columboviofort-ul nu se compara cu Flagyl-ul de la farmacia umana(Sanofi), deci nu va jucati cu porumbelul. Repet: Flagyl-ul de la umana este un produs foarte bun.
    Dozaj:
    1 – TrichoPlus – (200-250)mg/porumbel/zi………………divizata in 2 doze(a cate 100-125 mg) date odata la 12 ore
    2 – Flagyl – 1/4 pastila/porumbel/zi………………divizata in 2 doze(deci cate 1/8) date odata la 12 ore
    Un sfert da pastila de vitamina C(Fiterman…pentru gust mai bun) de 2 ori pe zi ar fi foarte bun, pentru ca intareste sistemul imunitar si creste aciditatea mediului intern(impiedica….incetineste dezvoltarea trichomonadelor).
    Ce are in gat nu trebuie deranjat[daca nu va pricepeti……….cum erau si pseudo-veterinarii(niste maimutoi) la care ati fost, inainte de cei de la Romvac…] decat dupa 3-5-7 zile cand nodulul respectiv ar trebui sa aiba rupta(sau foarte slabita) aderenta la peretele faringelui.
    Pot fi cazuri(mult mai complicate) cand se poate merge pana la 10-12 zile(nu este cazul dvs).
    In unele situatii, nodulul poate fi eliminat foarte usor(folosind o pensa cu varf curbat….sau chiar un betisor pentru urechi) dar aceasta depinde de cat de bine fixat este acesta.
    Daca ati avea experienta, ati putea sa scoateti bucati din el(incepand cu zona centrala), dar nu aveti => nu va recomand.
    Va pot salva eu porumbelul(am tot ce ii trebuie) si va arat mai multe, daca va intereseaza(vad ca ati studiat destul de mult….Orlux…e.t.c).
    Ce sa mai lungim vorba……………
    Adresa mea de email: virtualemail@yahoo.com

  21. Vreau doar sa va spun ca puiul nostru ciripeste (impropriu spus, caci nu face cip-cirip, mai degraba gangureste). In dimineata asta i-am auzit pentru prima oara vocea :)

  22. Iuhuuu! Dacă piuie este o veste foarte bună, se face bine, starea lui s-a ameliorat. Să îi puneţi seminţe pe lângă el, mi se pare suficient de mărişor să mănânce singur. :D

  23. Contunuati tratamnetul cu Columboviofort; depunerea poate fii indepartata cu un betisor de urechi; si renuntati la hrana pe care ati spus ca i-o administrati; puiul nu cred ca manaca singur, cel mai usor e sa-l hraniti cu boabe de porumb, inmuiate cca 30 min in apa. CCa 50 de boabe ar fii ratia’ ii deschideti ciocul si ii bagati pe gat cate o boaba.Pt asta insa nu trebuie sa iaba esofagul bloct cu depuneri. cu o seringa ii bagati pe cioc si apa.
    Va urez succes in recuperarea lui!

  24. Dna Gina , daca va este frica sa indepartati depunerea din gat va ajut eu ; din pacate am experienta cu asa ceva .

  25. Asa, si azi, pe langa ca a piuit, a baut apa singur si s-a si spalat putin pe pene, desi, in continuare, e plin de excremente pe la codita si de amestec din seringa pe penele din jurul gatului :)))
    Domnul Vali Tulcea, eu l-am intrebat pe dl. doctor daca se poate sa ii scoata galma chirurgical, dar mi-a spus ca sigur nu rezista, asa ca sa avem rabdare si s-o indepartam mecanic putin cate putin si prin medicamentatie.
    Domnul Bogdan, multumim foarte mult!
    Domnul Tanasescu, eu i-as da cu draga inima boabe, dar galma aceea este asa de mare, ca mi-e teama ca nu au loc boabele sa alunece, mai ales cele de porumb. Ma gandesc sa-i mai dau zilele astea care au mai ramas (inca 3 de tratament) amestec din acela cu seringa, si apoi sa il trec pe boabe.

  26. A inceput sa deschida ochii? Are o varsta la care deja ar trebui sa inceapa sa ciuguleasca singur. Ii dati mei si grau si daca simte ca poate inghiti o sa manance el singur si cred ca e cel mai bine asa. Sa nu uitati de grit si vitamineral, sunt esentiale.

  27. Frumoasa poveste.oameni cu suflet mare si din pacate pe cale de disparitie.daca i.l hraniti dv dati.i si cateva bobite de polen la fiecare masa.

  28. @ gina
    va ofer cu cea mai mare placere.
    acesti porumbei se comporta la el ca orice porumbel doar ca in timpul zborului fac tumbe ( joaca) este un specatol frumos.

    P.S. de ce toti crescatorii m-au criticat cand am zis sa-l sacrifice?! la voi cand vine un porumbel ca si acesta sunt sigur ca il sacrificati ca sa nu va aduca diferite boli.

    fiecare isi spune parerea

  29. Din pacate porumbita noastra nu a rezistat :(((
    Va multumim tuturor pentru implicare si ajutor, datorita dumneavoastra viata ei a fost mai lunga cu cateva zile, timp in care a primit foarte multa dragoste, afectiune si grija.
    Inca o data, mutumiri, si va dorim multa sanatate, dumneavostra si porumbeilor pe care ii cresteti cu atata pasiune! Ne gandim ca aceasta porumbita nu a trait degeaba. Am descoperit aceasta comunitate de oameni frumosi si pasionati si, in acelasi timp, a lasat in inima noastra sentimentul ca am avut (si, emotional, vom avea) inca un membru in familie.

  30. Buna ziua !
    Imi pare sincer rau pt disparitia puiutului de porumbel …Am sperat ca …va depasi acest impas …Citesc aceste topicuri pt ca invat multe lucruri utile de la dumneavoastra .
    Am o porumbita in apartament care are in jur de 1 an . De 7 luni traieste cu noi in casa . Am gasit-o asta iarna si avea simptome de paramixoviroza . Am tratat-o si viata ei s-a schimbat complet in bine . Din pacate acum avem alta problema. De 4 zile fetita noastra este deranjata la burtica …Am dus -o la curte si a mancat pamant , ceea ce nu mai facuse de cateva luni , pt ca nu o mai scoteam din casa intrucat facea oute pe banda rulanta . A facut cred 6 – 7 randuri de oute , evident fara sa iasa puiuti pt ca nu a calcat-o nici un porumbel . Ii este rau , se izoleaza si mai grav …de ieri dimineata a inceput sa faca niste miscari ciudate cu gatul si tine capul mai mereu pe spate ca si cum i ar fii greu sa respire . Isi misca gatlejul ca si cum ar vrea sa il aseze la locul lui . Este o miscare ondulatorie ca un S . Am sa incerc sa postez un filmulet elocvent .Mananca putin si parca vrea sa doarma mai mereu.Va rog un sfat , un medic in Bucuresti , orice .
    Multumesc frumos !
    Va doresc sanatate dumeavoastra si pasarilor dumneavoastra !

  31. exact asta mi s-a intamplat mie cu 2 pui de porumbel gasiti pe afara pana acum, ultimul, gasit intr-o balta pe strada, a fost tratat cu metronidazol 50mg(1/4 flagyl) plus mancare cu pulbere de seminte de floarea soarelui macinate+malai macinat+ovaz + apa , totul macinat fin deci, in pipeta. Desi si-a revenit si zbura prin casa, dupa o sapt a murit. In 24 de ore a fost o cadere abrubta…Probabil avea deja atacate organele interne…am suferit mut dupa disparitia lui…tricomonoza e o boala groaznica la porumbei…

  32. Din pacate am gasit prea tarziu aceasta pagina, nu am stiut ca acel nodul se poate indeparta mecanic, mi-a fost frica sa nu-i rupa faringele in momentul in care incearca sa rupa ceva de acolo…dintre toate procedurile, ceea ce spune raizen mi se pare cel mai indicat:

    ronidazol 50mg pt 7 zile, intre timp hidratat si mancare macinata f fin + apa cu pompita usor pe cioc, vitamina c in cantitate mica, dupa 3-4 zile incercat sa se scoata acea galma, eventual vizionat si pe trahee…dar asta presupune sedare, altfel il chinui extrem…eventual se poate pune oxitetraciclina in apa, daca puiul are peste 4 saptamani… altceva nu cred ca se poate face

    …eu nu am stiut ca se poate scoate mecanic acea galma si-mi reprosez asta acum, dar nu mi-a zis nici-un medic ca se poate face asta…pe de alta parte, este posibil ca mai ales puii afectati sa aiba si organele interne atacate, ficat, plamani, stomac, acolo e mai greu sa indepartezi ceva mecanic…si totul tine de noroc daca traieste sau nu oricum…problema la al meu a fost ca nu putea ingiti de la inceput, asta e o problema serioasa, pt ca nu poti face nimic, trebuie mai intai eliberat esofagul…ma simt oarecum vinovat ca nu am citit asta mai devreme…dar asta este…sunt f afectat de moartea lui, mai ales cand stiu ca as fi putut face mai mult…pe de alta parte mi-a fost frica sa indepartez acel nodul, pe unele forumuri se spune ca exista riscul de rupere a esofagului, eventual sangerare puternica si moarte prin asfixiere, pt ca sangele urca spre cioc si intra in trahee…deci e groaznic, nu stii ce ar fi mai bine…am ales sa nu-i scot galma…ma gandeam ca se mai dizolva si incet incet dispare natural…sunt foarte putini experti adevarati care iti pot spune la sigur ce este de facut…

  33. Mesaj intrat la spam din cauza linkurilor, postat de Gabriel:

    Revin cu acest subiect pentru cei care au aceasta problema in particular si care este foarte putin documentata si care poate ajuta la supraviețuirea puilor de porumbel cu Trichomonas gallinae (tricomonoza) sau malai, de obicei au o substanță galbuie in cioc, eventual o umflatura alb-galbuie in zona gatului. Puiul sta zgribulit, fara chef de mincare sau activitate, ii este permanet sete, are un penaj mat, o stare generala proasta. Terapia trebuie inceputa cat mai devreme posibil…șansele de supravietuire depind de fiecare caz in parte…daca este foarte afectat mai ales pe organele interne, este foarte probabil sa nu supraviețuiască…Din păcate, porumbelul meu nu a supravietuit, probabil ca era foarte infectat, este posibil si sa-i fi dat o doza prea mare de motronidazol, nu i-am scos galma din gat in mod mecanic, deci am facut cateva greseli… asta pentru ca nu am avut informatii clare…nu stiu daca ar fi trait sau nu daca l-as fi tratat corect…dar cel putin sper sa ajut pe mai departe. medicii veterinari in general nu se ocupa de astfel de cazuri “mici” si in general nu au cunostinte exacte si actuale in domeniu. De ex. un medic veterinar a recomandat columbiofort, un medicament aproape inutil in tricomonoza avansata, doar ca sa-si vanda produsul, deci e o mare mizerie in domeniu…Un alt medic m-a trimis acasa si a zis ca nu are nici-o sansa, i-a facut o mica injectie, m-a taxat si m-a expediat…mi se pare jalnic sa ai o astfel de atitudine…

    1. Doar in prima zi se da o doza mai mare, ronidazol 50mg/KG/zi, deci pt un pui de 300g de ex. se dau ca. 15-20mg in prima zi. Cel mai bine se cantareste puiul pt a i se da dozajul adecvat. Eu i-am dat mult prea mult…pentru ca nu am gasit informatii corecte pe net. Daca nu se poate ronizadol, se incepe cu metronidazol 50mg/KG, deci ca. 15mg pentru puiul de 300g. Metronidazolul nu este foarte toxic, dar este foarte important sa nu punem presiune in plus pe organe.

    2. Dupa care se continua cu metronidazol 30-40mg/KG/zi pt urmatoarele 6 zile, deci pt un pui de 300g de ex. se dau 10-15mg. Este absolut indeajuns, nu trebuie sa dati doza mai mare. O pastila de metronidazol are 250mg, deci in 6 zile se dau ca. 60-80mg, deci 1/3 dintr-o pastila de Metronidazol Flagyl 250mg impartita in 6.

    3. intre timp hidratat (eventual cu saruri de rehidratare cu probiotic, 20 plicuri, Remedia) si mancare macinata f fin (malai + floarea soarelui + fulgi de ovaz, seminte de in, etc. in cantitati egale) in masina de macinat cafea de ex.) + apa cu pompita usor pe cioc, vitamina c in cantitate mica, in cazul in care nu poate sa manance. Atentie! Nu trebuie sa-i dati boabe mari de porumb sau alte cereale mari, pt ca este posibil ca esofagul sa fie stramtorat undeva si sa se blocheze complet sistemul digestiv. Pt inceput doar cu pompita sau mancare macinata diluata in apa de baut, daca poate sa bea. De asemenea, se pune usturoi foarte bine pisat in apa de baut. Usturoiul omoara de asemenea foarte eficient tricomonele si alti paraziti…

    4. dupa 3-4 zile trebuie dus la medic si incercat sa se scoata usor acea galma/masa galbuie sau cel putin parti din ea, in acest moment ea ar trebui sa fie usor desprinsa de peretele esofagului/ciocului, eventual vizionat si pe trahee daca e in conditie mai buna…dar vizionarea pe trahee presupune sedare (atentie, este posibil sa nu reziste la sedare, mai ales daca este fara vlaga), altfel il chinuiti extrem…eu personal nu am facut asta, tot pentru ca am vazut prea tarziu informatia…

    5. Se pune obligatoriu o picatura de albastru de metilen in apa de baut, in cazul in care poate bea singur, daca nu, se da cu pompita…

    Mai mult nu cred ca se poate face din punctul meu de vedere…daca cineva are alte idei, sau cazuri concrete de terapie…ma bucur sa participam impreuna la rezolvarea unor astfel de cazuri si astept parerile voastre.
    Am atasat si cateva poze, pt a va face o imagine despre aceasta boala groaznica, de ex. intr-una din poize se vede cum sunt atacate organele interne…

    Cateva resurse gasite pe net:

    1. https://www.jstor.org/stable/3274084?seq=1#page_scan_tab_contents (gratis dupa inregistrare)
    2. http://www.porumbei.ro/pui-cu-umflaura-in-gat/
    3. https://calwil.wordpress.com/2012/12/18/band-tailed-pigeon-disease-study/btpi-adult_oral-esophagus/
    4. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&ved=2ahUKEwjg68quqPXjAhUItosKHUWMAqMQFjAJegQIAhAB&url=https%3A%2F%2Fonlinelibrary.wiley.com%2Fdoi%2Fpdf%2F10.1002%2F9780470376980.app1&usg=AOvVaw1hAo_ep_5B2AseQ9hNcQni







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *