umflatura-gat2
Buna ziua!
In primul rand vreau sa va marturisesc ca imi doresc din tot sufletul sa fiti din bucuresti. In caz ca nu sunteti, deci nu va putem vizita, o sa ne multumim cu comunicarea prin e-mail.
S-a intamplat ca fiul meu de 9 ani si jumatate sa gaseasca ieri seara un pui de porumbel alb.

Stim ca este pui pentru ca asa ne-a spus dr. veterinar la care am fost azi. Din pacate alte informatii nu am primit – nici ce varsta are, nici ce sex, nici specie sau rasa, nici daca este ok, daca are paraziti sau trebuie sa-l vaccinam etc. Tot ce ne-a spus este ca trebuie hranit, asa incat am luat o cutie de 500 gr. de hrana speciala pentru puii de pasari pe care i-o administram din 3 in 3 ore cate 2ml cu seringa din amestecul respectiv (Handmix de la Orlux). Problema este ca in regiunea gatului prezinta o umflatura urata asupra careia i-am atras atentia doamnei dr. S-a uitat, i-a deschis ciocul si a incercat sa scoata cu penseta ceea ce era blocat acolo, dar nu a reusit in totalitate. A scos doar niste fragmente urat mirositoare si a spus ca mai mult nu se poate scoate, asa ca sa-l lasam asa, sa-l hranim, si sa speram ca totul va fi bine.

Noi vrem sa-l pastram, sa-i facem eventual si carnet de sanatate, si sa-i facem si casuta pe balcon de unde sa-si ia zborul si unde sa se intoarca de cate ori va dori. Doar ca el este foarte apatic si nu da semne ca ar vrea sa se joace sau sa zboare. Merge usurel prin casa doar cand fiul meu il impinge incetisor. Dar in general sta unde il pui si pare sa doarma. La mancare nu pare sa se bucure, adica ii dam fortat cei 2 ml de amestec.

Ne nelinisteste umflatura de la gat si nu stim ce sa facem. Sa mergem la alt doctor? Sau exista doctori specializati pentru porumbei? Cunoasteti pe cineva sa ne dati un contact? V-am fi extrem de recunoscatori!

De asemenea, am fi incantati sa va intalnim ca sa-l vedeti si dumneavoastra ca specialist si sa ne dati mai multe detalii despre cum sa-l crestem ca sa fie fericit.

Va atasez si cateva poze.

porumbel-umflatura-gat

Va multumim din suflet.

Gina si Matei