pui de porumbel
Incerc sa abordez o tema care ar combina mai multe nelamuriri ale unui incepator in legatura cu puii de voiajor.

Din start mentionez ca sunt incepator si am auzit N idei despre sanatatea puilor si cam tot ceea ce tine de buna lor crestere,dar si diferite alte “idei”.. sa incepem:

1. cum au mai fost articole pe site(cu pui care si au pierdut penajul de la o doza mai mare de rombendazol)si apoi s-au vindecat, unii sustin cu tarie ca acei pui nu mai “merita” sa traiasca pentru ca, citez “aia nu va mai zbura bine in concursuri in veci”….

2. alta varianta — pentru cei care lasa 2 pui la o pereche, ati vazut ca mai sunt cazuri cand unul ramane mai mic si am vazut ca penajul nu are aceeasi calitate ca si a fratelui mai mare(eventual sora mai mare)–si aici la fel,aceeasi idee-“scapa de el\ea”

3. pui care au carena sternala putin deformata-adica nu mai este rectilinie,avand o usoara forma de “s”(aici mentionez ca nu ma refer la cazuri foarte grave cand sternul incomodeaza si la mers)

4. apoi mai sunt pui care din nefericire au contactat tricomonoza cand au fost mici si dupa un tratament riguros s-au insanatosit—foarte multi au zis ca nici ei nu merita tinuti….

si cred ca exemple ar mai fi,dar,momentan as dori sa aud parerile dumneavoastra in legatura cu cele mentionate mai sus…

Va multumesc pentru timpul acordat,
ROBERT