razboi-porumbei-soimi2
Iata un documentar exceptional despre porumbeii eroi din timpul razboiului. Dupa ce vei vedea acest documentar, vei iubi si mai mult voiajorii. Porumbeii voiajori din timpul razboiului au salvat mii de vieti omenesti, reusind sa livreze mesaje atunci cand alte mijloace de comunicatie erau blocate sau distruse.

Razboiul a fost al oamenilor dar si al pasarilor deoarece inamicii au antrenat soimi pentru a prinde porumbeii care duceau mesaje.

razboi-porumbei-soimi

A existat si Medalia Dickin care s-a oferit animalelor eroi din timpul razboiului. Au fost medaliati 32 de porumbei, 18 caini, 3 cai si o pisica.

razboiul-pasarilor

Documentarul are la baza dosarele unora dintre cei mai celebri porumbei voiajori eroi: Winkie, William of Orange, Mary of Exeter, G.I. Joe si Duke of Normandy.

Femela “Mary of Exeter” a incheiat cu succes multe misiuni, in ciuda faptului ca a fost ranita de mai multe ori de un uliu de razboi nemtesc, de srapnel si de alice, ba chiar a supravietuit si unui bombardament asupra propriei voliere, in care multi porumbei si-au pierdut viata.

Vizionare placuta!

Multumesc lui “Tupac” pentru sugerarea filmului. Filmul a mai fost pe porumbei.ro in 2006, dar la o calitate mai slaba si in limba spaniola.