2010sterilSalut !
Ma numesc Alin si apelez la voi prin acest topic ca sa ma ajutati. In iarna anului 2010 am achizitionat un mascul de la un crescator consacrat de la mine din judet, in primavara anului 2011 dupa ce mi-a depus femela lui prima serie de oua masculul s-a imbolnavit de salmoneloza. L-am tratat foarte greu dar l-am pus pe picioare dupa ceva timp, l-am lasat sa se recupereze apoi l-am reimperechiat cu o alta femela, tin sa precizez ca a fost pus separat doar el cu ea sa fiu sigur ca el o calca.

Au iesit ambii puisori foarte frumosi si sanatosi. Deci in 2011 am reusit sa scot 3 pui din el, unul din prima serie de oua atunci cand s-a imbolnavit de salmoneloza si 2 pe urma dupa ce l-am refacut si recuperat. In 2012 l-am imprumutat la crescatorul de la care l-am luat ca sa scoata si el o serie de pui cu o femela de-a lui dar nu a reusit, iar cand mi l-a inapoiat prin vara nu am mai scos de la el doar oua limpezi iar acum in 2013 am oua la el si perechea lui de 5 zile si ambele sunt limpezi.

Care sa fie cauza? Sa fie de la salmoneloza? Dar atunci cum de am mai scos 2 pui din el si dupaia nimic? Ce pot sa ii fac pentru ca e un reproducator foarte bun si frate cu porumbei valorosi cu palmares la 2 si 3 ani la demifond – general si nu as vrea sa-l pierd. Daca ma puteti ajuta ar fi foarte frumos daca nu… il voi lichida din pacate.

Multumesc! Cu stima Alin