2241739-11-M – Loc 6 Nat. Mare Fond Yearlingi UCPR 2012

IMG_0426
Ma numesc Ghita Mihai si locuiesc in comuna Budeasa, judetul Arges, 15 km distanta de orasul Pitesti. Atractia pentru inaripate am mostenit-o probabil de la tatal meu, prin ograda noastra trecand de-a lungul anilor mai toate speciile de pasari de curte printre care si dragii nostri porumbei, mai mult sau mai putin voiajori fiind ei la inceputuri.

In anul 2009 am participat pentru prima data la concursuri, ca membru al clubului columbofil Mesterul Manole Curtea de Arges, club in cadrul caruia am avut parte si de primul rezultat importat al activitatii mele columbofile, participarea la Expozitia Nationala UCPR cu porumbelul 65306-10-M care a definitivat un sezon de pui excelent pe care l-am avut, tinerii mei clasandu-se la fiecare etapa pe locurile fruntase ale clasamentului.

Marea performanta si imensa satisfactie de care am avut parte pana acum din partea porumbeilor mei avea sa vina doi ani mai tarziu cand porumbelul 2241739-11-M a reusit un sezon perfect in care dupa cele 3 angajari si 3 clasari pe concursurile de fond una mai spectaculoasa decat cealalta, mi-a completat satisfactia deplina cu un locul 1 pe club la etapa de maraton Zaporoje II (860km), sosind dealtfel in primii porumbei pe lansare (peste 2200p.) si realizand din nou un punctaj foarte bun.

Astfel, la sfarsitul sezonului columbofil Maturi 2012, ca membru in clubul 3/7 Pitesti intr-o concurenta de peste 80 de columbofili si peste 250 de columbofili in protocol pe o raza de sub 50km, am reusit:
Locul 1 Mare Fond Yearlingi (club)
Locul 1 Fond Yearlingi (club)
Locul 1 General Yearlingi (club)
Locul 1 AS Yearlingi (club)
Locul 2 Mare Fond (judet, peste 1100 de columbofili)
Locul 2 Mare Fond Maturi + Yearlingi (club)
Locul 2 Fond Maturi + Yearlingi (club)
Locul 3 Fond Yearlingi (zona1 de organizare fond, peste 700 de columbofili)
Si desigur… ce era mai important am lasat la urma:
Locul 6 Expozitia Nationala UCPR, Targoviste 2012, la categoria Mare Fond Yearlingi.

fisaexpoIMG_0427

Ca si metoda de zbor, de principiu merg pe natural, insa daca am simtit ca porumbelul are potential, am mai improvizat din mers cu luat-ul femelei pentru cateva zile sau pus un pui desi nu era momentul sa scoata.

Cred insa ca principalii factori in reusita unei performante mai ales la categoriile Fond si Maraton sunt sanatatea porumbeilor si originile!

25 comentarii la “2241739-11-M – Loc 6 Nat. Mare Fond Yearlingi UCPR 2012”

 1. Felicitari!
  Frumoasa povestire, chiar un vis a multora dintre noi pot spune. Multa sanatate si vand in pene pentru 2013, la cat mai multe realizari tuturor.

 2. Super tare!! Astept si eu ziua in care o sa am un astfel de porumbel, mentionez ca sunt incepator!!! Iti doresc un 2013 cel putin la fel de bun ca anul trecut!!! Sanatate la toata lumea!!!

 3. Felicitari Alex ! Tot sezonu mai ” chinuit ” cu telefoane … s`al bag in continuare sau s`al las acasa !?
  Se pare ca ai facut alegerea cea mai buna , Bravo !

 4. Am si eu o intrebare: A avut loc 1 la 860 km din 2200 si ceva de porumbei ?At de ce apare in fisa loc 7 din 1357 porumbei?Care e explicatia?

 5. frumos porumbel .. a mentionat locu unu pe club la el ,,… nu din judet… adik locu unu pe club la el din 80 crescatori…. daca am inteles bine:P

 6. Va multumesc tuturor!!! am avut locul 1 la etapa de maraton de 860km pe club, in fisa de expozitie este pe toata lansarea.

 7. scz punctajul este luat pe judet, si pentru Floryn.vn porumbelul are la origine Eric Limbourg x Vanhee, bunica acestui mascul este o fosta campioana nationala UCPR la categoria demifond

 8. esti tare ce sa mai felicitari…respect pt cei care reusesc acolo sus sa ajunga in top national

 9. Felicitari,un porumbel de valoare care promite pe viitor.Bafta in 2013Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *