Buna ziua. O sa va retin atentia cu o povestioara draguta si cu rugamintea daca cineva stie detalii despre pasare sa-mi dea pentru ca sunt extrem de curios. Mentionez de la inceput ca intentionez sa-l inapoiez fara nici o retinere sau regret propritetarului daca este interesat.

Cresc porumbei voiajori, la tara, undeva la 60 de km de Timisoara si-i vizitez doar in weekend.
Duminica, in 25 iunie, ajungand ca de obicei la porumbei, in voliera, vad un mascul albastru , strain, nici pui, dar nici f batran, undeva la 2-3 aparent, cu o musculatura extrem de dezvoltata (asta se simtea la mana).

Nu avea inel, dar pe piciorul stang , o clema cu un nr de telefon. Curios sun si aflu ca porumbelul fusese saptamana precedenta prin alta voliera, undeva pe langa Tirgu Jiu. Linisitit il las in voliera si plec convins ca in momentul cand v-a fi pregatit isi va continua cautarile.

Dupa o saptamana, supriza, masculul este tot in voliera mea, singur si calm. Plec in concediu iar la intoarcere in 29 iulie il regasesc tot in voliera, dar cu boxa ,femela si oua de data asta. Tipul a profitat la maximum de disparitia unui mascul si i-a luat locul.

Ghinionul face ca inainte de aparitia puilor femela a fost atacata de uli, sparta rau de tot si am fost nevoit s-o sacrific, iar el a ramans din nou singur. Eram convins ca va pleca, dar el a ramas de parca aici s-ar fi nascut.

Saptamana trecuta, in 19 august pe motiv ca s-au inmultit prea mult, ma hotarasc sa duc cativa porumbei la piata in Timisoara, printre care si masculul albastru, nefiind interesat de pastrarea lui (habar n-am nimica despre el).

Prima pasare vanduta este chiar albastrul cu pricina si istoria se termina, credeam eu. Ei bine nu este asa, ieri (25 august), ajung din nou la tara, merg, ca de obicei la voliera, si surpriza din boxa de jos din dreapta ma priveste un capsor curios.

Ati ghicit, albastrul s-a intors. Surpriza mare a fost cand l-am luat la mana, aripa dreapta este filata (primele 4 pene) si desi de la Timisoara , pana unde imi tin eu sunt 60 de Km pe sosea, el a reusit sa se intoarca si sa si intre in voliera. Nici batut nu mi vre asa iasa de acolo.

M-a impresionat chestia asta si chiar am intentia sa nu-l ma deranjez daca nu-l revendica cineva. Mi-ar placea in schjimb sa aflu ceva despre el, poate pe unde a mai umblat, poate-l recunoaste cineva
Atasez cateva poze , sa fac recunoasterea mai usoara si sa se vaza cu ce aripa aceasta pasare a parcurs 60 de km

Stie cineva ceva despre el?

Multumesc in avans

Dorin