Buna ziua stimati maestri columbofili. Ma numesc George am varsta de 73 de ani din Rm.Sarat si in primavara anului trecut am gasit in gradina un porumbel, nu stiu ce sex era. L-am prins si am constatat ca era venit dintr-o cursa pt. ca era accidentat la o aripa si nu putea sa zboare, l-am hranit, i-am vindecat afectiunea si dupa doua luni i-am dat drumul sa plece unde va dori.

Si-a luat zborul, a facut cateva raite gradinei si s-a dus unde a vazut cu ochii, surpriza a fost ca pe inserate sa-l gasesc undeva pe un cotet din curte, m-am apropiat, l-am luat in mana si l-am bagat in magazie unde a stat peste 60 de zile. Cativa prieteni m-au intrebat ce fac cu el? la care le-am spus ca il vand, oferta ca la licitatie, unul mi-a zis ca imi da o bere de o,5 litri, altul ca imi ofera o bere de 2,5 litri, al treilea ca imi da 20 de lei noi si in sfarsit al patrulea m-a intrebat daca imi plac porumbeii si eu le-am spus ca da, dar nu am mai avut porumbei din anul 1953.

Acesta m-a rugat sa il dau lui si in schimb imi da patru perechi de porumbei diverse rase, asa am ajuns sa ma intorc in copilarie. Le-am confectionat o cusca corespunzatoare cu toate conditiile, spatiu, cuiburi, scarite interioare, temperatura adegvata si am purces a ii creste. Prima porumbita a facut un ou si l-a clocit si pe 24 ian.2016 a scos un pui, a doua a facut un ou dar nu a stat pe el, a treia a facut ieri doua oua si-l clocesc pe rand ambii parinti, a patra a facut un ou si din nestiinta i-am mutat facand o porumbarie cu dimensiuni mai mari ptr. ca se cam deranjau unii pe altii. Surpriza neplacuta, porumbita cu un oua refuza clocitul, iar perchea cu puiul de doua saptamani l-a parasit, am lasat in cusca perechea cu cele doua oua.

Azi ducandu-ma sa observ ce fac, puiul era teapan de frig si fara suflare, l-am luat in casa, l-am bagat intr-o caciula de blana, dar nu dadea semne ca ar trai, atunci am luat feonul si pe treapta cea mai mica l-am indreptat catre caciula si in mai putin de 10 minute a deschis ochii si cauta cu ciocul mancare. Ce-i pot face? Cum sa-l hranesc, ce sa-i dau cu pipeta, lapte de vaca? Sa-l indop cu cateva boabe de grau sau de orez? Imi e mila sa-l las sa moara. Din greseala am invatat cate ceva. Domniile Voastre ce sfat imi dati? Va imbratisez cu stima, dragoste si respect. Doamne ajuta.