Reintoarcerea: 216776-2004

Am o pasiune de mult stabilita. Zborul cu porumbeii voiajori. Sunt inscris in asociatie de 18 ani si concurez cu Asociatia Bucuresti. Aseara am venit de la servici in jurul orei 21,30 si primul impuls – ca in fiecare clipa ma gindesc ce pot face sa vina mai bine la etape porumbeii mei, a fost sa intru in voliera de zburatori. Am observat pe odihnitoare un mascul cu narile mai mari decit ai mei cu inel pe piciorul sting cum au ai mei de 2004.

L-am luat in mina si am observat ca este seria mea. Am mers la caiet si am vazut ca l-am pierdut in anul 2006 la un zbor greu. Deci ca incheiere acest porumbel dupa o lipsa de 5 ani si-a gasit casa si s-a intors. Am rugamintea daca citeste persoana la care a fost in custodie atitia ani sa dea un mesaj la topic, sunt curios unde a stat pina acum. O zi buna. Florinel Vasilescu. Bucuresti. ROMANIA.

admin: mesaj primit pe 22 aprilie

Categories Diverse

20 comentarii la “Reintoarcerea: 216776-2004”

 1. cred ca ai avut parte de o bucurie imensa, sa se intoarca dupa atata timp, intrebarea este: cum o fi fost tinut , inchis , ori abia acum s-a gandit sa se intoarca acasa?

 2. sa ai noroc de el
  era frumos sa pui si niste poze, sa-l vedem si noi

 3. “Bebe” cred ca esti un frustrat care nu are cu ce-si ocupa timpul… ar trebui sa iti fie rusine!!! nu cred ca ar trebui acceptate astfel de comentarii, care 100% nu apartin celui mentionat ca autor.

 4. as dorii sa stiu daca porumbelu respectiv este vanat dungat, ms!

 5. si io am avut aceeas bucurie aan toamna anului 2010 cand au revenit acasa o femela de 2005 si masculul ei tot de 2005 ai pierdusem an 2007.an ungharia dar tin sa amintesc ca au venit antro stare jalnica nici muschi pe piept nu mai aveau ORICUM BAFTA TUTUROR SI CAT MAI MULTE REVENIRI MIRACULOASE ACASA

 6. In toamna anului 2010 prin luna octombrie cam pe la ora 16 cand am sosit acasa de la servici am gasit pe casa un mascul din anul 2004 care in anul 2006 a avut 7 clasari la viteza din 10 angajari si in anul 2007 a fost singurul porumbel care nu s-a intors de la un zbor mai dificil. Deoarece sora sa a indeplinit norma cam la toate categoriile posibile si a zburat si maratoane dar in prezent nu o mai am l-am trecut la prasila si in prezent am niste pui superbi din el.

 7. De aceea e frumoasa columbofilia,pentru ca e plina de neprevazut.:) o zi faina

 8. lucruri marunte—-bucurii mari
  nu aduc satisfactie cei care vin mereu cum aduce unul lipsa care revine dupa multa vreme

 9. frumos,cred ca te-ai bucurat foarte mult,sper sa aflii de la cine s-a intors.bafta

 10. da da da, asa este, cum zice Doc Cumpanasu !
  daca nu ti-a venit un porumbel acasa, la mult timp dupa ce-l credei mort sau pierdut, nu sti cum e sa fi pierdut in admiratie! :)

  cu f. multi ani in urma, am instrainat cei cativa voiajori caci viata avea drum in directia opusa pasiunii ! ….pana si modesta “voliera” a fost transformata in magazie.
  3 ani mai tarziu, o micuta femela fumurie, a ales nu doar sa se intoarca acolo unde candva era “acasa” ( se mai intorsesera si altii) ci sa si ramana, chiar daca era iarna, iar voliera ei nu mai exista; a ramas pana in primavara, locuind singura la streasina casei si hranindu-se cu gainile! ….a primit cadou de vreme buna un puisor mascul, o jumatate de pod amenajata provizoriu si a readus bataile de aripi in curtea bunicii iar odata cu ele, …..zambetul ! :)))
  numai bine!

 11. eu cred ca s-a intrors cel mai probabil fiindca cel care l-a tinut in captivitate si-a distrus voliera

 12. frumoasa povestea adevarul e ca bucuria este foarte mare atunci cand vezi k iti vine un porumbel dupa multi ani acasa

 13. azi 19.05.2011,dimineata, am gasit pe terasa blocului porumbel cu inel
  Ro 2009/1060363. .Era frant de oboseala si nu putea zbura.L-am luat la mine in apt.si-l tin pe balcon.As vrea sa aflu al cui este.Acum sta in picioruse si cred ca a si mancat ceva.Sper sa-si revina si sa se duca la stapanul lui.Stapanul ma poate contacta prin mail

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *