Echilibrul dintre caracter si fizic

Salut,sunt incepator si am porumbei ‘voiajori’. Despre ce vreau sa va zic cred ca este o subtilitate a columbofiliei si anume: echilibrul dintre caracter si fizic. Din cate cred ca stiu porumbelul fondist are urmatoarele calitati fizice: stern lung cu muschi bine dezvoltati, remige secundare lungi pentru plutire, coada lunga tot pentru plutire, antebrat scurt pentru rezistenta, musculatura elastica (tinut in mana greutatea lui pare mica fata de marimea sa), are de regula talie mica, ochi inchisi la culoare (rezista mai bine la lumina) etc.

Porumbelul de viteza are sternul mic, aripi cu remige primare dezvoltate(lopetile cu care trage), talie mare spre mijlocie, coda scurta etc.

Intrebarea mea este: porumbelul cu caracter bataus, agitat care turuie dupa orice porumbita, n-are stare intr-un loc dar cu un corp super de fondist este bun?

MULTUMESC.
Marin

11 comentarii la “Echilibrul dintre caracter si fizic”

 1. Salut….Parerea mea: este doar sanatos.Multi columbofili au avut porumbei in super forma si totusi acestia s-au pierdut la zbor…

 2. raspunsul il afli dupa ce vezi cum se comporta la antrenamente si la concurs. restul parerilor sunt doar speculatii.

 3. Cu acel porumbel sunt de parere ca nu vei reusi sa faci fondul ,porumbelul de fond are o fire calma si nu ii deranjeaza pe ceilalti,isi vede de cuibul lui.

 4. Acel porumbel de care spui tu , este intr-o forma de zile mari.. porumbeii care sunt in forma nu au stare deloc , in rest eu zic sa il zbori 2-3 etape de viteza-demifond pentru al antrena si apoi la fond cu el! Sanatate si noroc!

 5. sa-ti spun asa ceva ca intamplare . porumbel alb corp mediu spre mare coada foarte scura si pene aripa lungi total disproportionat, sanse de la 70 % columbofili de la club ” nu termina tara” rezultat doua zboruri Polonia . Porumbel 2.. Vanat inchis lista corp perfec cum ai descris in articol la care asi mai adauga si faptul ca tinut in mana pare ca care mai multi fulgi pe corp (mai pufos) pierdut la al doilea zbor Polonia.Mentionez ca nu am avut pretentii sa vina repede.
  Concluzie: zborurile spune care este porumbel de viteza , demifond, fond si mare fond cosul cum spun varstnici columbofiliei, restul sunt discutii.

 6. pana nu incerci nu ai de unde sa stii
  ce ai descris sus sunt GENERALITATI dar nu regula batuta in cuie
  nu sunt doar doua forme si atat sunt n…

 7. FANE: atentie nu confundati starea de nervozitate cu forma.Incerci sa ne spui ca are nevoie de pshiholog?!!!

 8. poi pana nu-l incerci sa vezi de ce este in stare nu vei stii niciodata daca este bun sau nuComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *