Buna ziua! Sunt membru al asociatiei Slatina si anul acesta am participat pentru prima oara in concursuri. Problema pe care as vrea sa o dezbatem este aceea a parcursului dezastruos al porumbeilor de anul acesta la noi in judet. In anii precedenti s-a zburat pe ruta evantai Moldova – Polonia si lucrurile au mers binisor. De anul acesta insa sa trecut pe ruta Banat-Ungaria-austria-Cehia si deja sezonul este compromis.

Primul dezastru a fost la Arad (320-350 km ) unde din 8000 de porumbei nu stiu daca s-au intors jumatate , acest dezastru fiind urmat de unul si mai grav la Szeged(aprox 400 km) unde in cel mai bun caz din porumbei intorsi de la arad si lansati se vor intoarce un sfert. Eu am zburat doar Arad , oprindu-i la Szeged pentru a-i lasa sa se odihneasca pentru Tatabanya , prima etapa de fond unde aveam de gand sa-i zbor .

In asemenea conditii stau insa serios pe ganduri. Nu stiu de asemenea daca va mai continua sezonul pentru ca columbofilii nu mai au porumbei. Ce putea provoca asemenea dezastre? Muntele?
 S-a mai zburat in trecut pe ruta asta dar nu au fost asemenea dezastre si consecutive? Care pot fi cauzele acestor doua dezastre? Vremea a fost ok , si nu au prins ploaie (poate doar pe munte). Muntele sa fi decimat mii de porumbei?

Calin Constantin