Buna ziua, am gasit un pui de porumbel cu galben in gat de aproximativ 3-4 luni. Are tendinta de a manca tot timpul, bobitele de mei si arpacas le ingite cam greu deoarece are galben pe ambele parti, respira destul de greu uneori cu ciocul intredeschis iar o nara ii mai supureaza din cand in cand. Eu il am de 3 zile dar l-am vazut asa de pe 1 septembrie, fiind o mare iubitoare a necuvantatoarelor in special porumbeii care le dau zilnic de mancare de ceva ani iar el facea parte dintre ei care din pacate s-au inputinat foarte mult numarul lor deoarece de trei saptamani in zona se pare ca a aparut un ‘nebun, si foarte multi mi-au venit raniti foarte rau in diverse locuri ale corpului si de picior schiloditi si f.f. multi disparuti.

Unul din ei tocmai mi-a murit acum cinci zile. Vineri dupa amiaza in jurul orei 16 un porumbel govea la mine acasa fiind si acesta lovit rau sub aripa si sub coada si plinde sange; l-am luat l-am curatat cu apa l-am dezinfectat cu rivanol si a supravietuit trei zile, manca, bea apa se mai pigalea din cand in cand iar duminica i-am dat si cu un antibiotic asocilin dar luni dimineata din pacate l-am gasit mort in cutiuta care statea. Nici in ziua de azi nu mi-am revenit dupa pierderea lui dar cel mai rau e ca exista un dement care probabil mai mult ca sigur are un pistol cu aer comprimat, alice sau eu stiu mai ce… deoarece la toti e punct ochi punct lovit si din pacate nu exista un loc unde se poate face o sesizare de genul acesta de salvarea porumbeilor si nu numai poate chiar a oamenilor, atata timp cat poti face rau unui necuvantator la fel poate face si semenilor sai. Poate cineva va lua la cunostinta acest mesaj si va putea face ceva in privinta aceasta.

La puiul cu malai in gat i-am dat aseara 1/8 metrodinazol 250mg + 1/2 bviplex pisate cu putina apa si miere. Intebarea mea este cate zile sa-i administrez tratamentul, la ce interval de ore si daca ii mai necesita si enrofloxacina si ce gramaj fiind pui.

Va multumesc anticipat!

Cu multa stima,
Nicole
ps: am mai avut la dumneavoastra articolul “Rapus din senin